• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalardan İsme Göre Veri Almak

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Farklı isimler içeren sayfalardan, başka bir sayfada eşleşen isimlere göre veri almak istiyorum.

"Rapor" sayfasındaki "B2:B45" aralığında kayıtlı isimlere göre, aynı isimlerle sayfalar açılmıştır.

"Rapor" sayfasındaki ilgili sütunlara, bu sayfalarda eşleşen isimler kaynak alınarak, veri almak istiyorum.

Ek'li dosyada örnekledim, çözüm rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

VBA bölümünde konu açmışsınız ancak şimdilik formül önerisinde bulunmak istedim.

Aşağıdaki formülü RAPOR sayfası C2 hücresine uygulayın, sonra sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI("'"&KIRP(BÜYÜKHARF($B2))&"'!"&ADRES(36;SÜTUN();4);1);"")

Son düzenleme:
Dolaylı - Adres

Sorunun Makro-VBA'ya sorulduğuna dikkat etmeden Fonksiyon ile bir yanıt hazırladım. Fonksiyon ile çözmeyi isterseniz elinizde bulunsun. Makro için de başkası yardımcı olur umarım.

Formülü C2'ye yapıştırıp sağa ve aşağı kopyalayınız.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI(ADRES(36;SÜTUN()+1;4;1;$B2));"")

B sütunundaki sıralama değiştiğinde de doğru sonuç veriyor.

Ben yazana kadar Ömer Bey de yanıt vermiş. Alternatif olsun.

"Eşme Ayva"nın sonucunu vermedi. Rapor sayfasında Eşme Ayva'nın sonunda fazladan bir boşluk var. Ben de Ömer Bey neden "KIRP" ile uğraşmış diye düşünmüştüm. Verinizdeki bu tür sonucu etkileyecek fazlalıkları temizlemeniz gerekecek ya da Ömer Beyin formülünü uygulayınız.

Son düzenleme:
Merhaba.

VBA bölümünde konu açmışsınız ancak şimdilik formül önerisinde bulunmak istedim.

Aşağıdaki formülü RAPOR sayfası C2 hücresine uygulayın, sonra sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI("'"&KIRP(BÜYÜKHARF($B2))&"'!"&SOLDAN(ADRES(1;SÜTUN();4);1)&36);"")

Sayın Ömer BARAN merhaba,

İlginiz ve çözümünüz için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Sorunun Makro-VBA'ya sorulduğuna dikkat etmeden Fonksiyon ile bir yanıt hazırladım. Fonksiyon ile çözmeyi isterseniz elinizde bulunsun. Makro için de başkası yardımcı olur umarım.

Formülü C2'ye yapıştırıp sağa ve aşağı kopyalayınız.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI(ADRES(36;SÜTUN()+1;4;1;$B2));"")

Rapor sayfasında Eşme Ayva'nın sonunda fazladan bir boşluk var.

Sayın aerten merhaba,

İlginiz, çözümünüz ve uyarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Tekrar merhaba.

Sayın aertan'ın cevabıyla birlikte; verdiğim formüldeki gereksiz kısmı fark etmiş oldum, önceki cevabımdaki formül güncellendi (kısaltıldı).

Tekrar merhaba.

Sayın aertan'ın cevabıyla birlikte; verdiğim formüldeki gereksiz kısmı fark etmiş oldum, önceki cevabımdaki formül güncellendi (kısaltıldı).

Teşekkür ederim Sayın Ömer BARAN,

Saygılarımla.

Geri