• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalardan fiyat çektirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
türkçe
Arkadaşlar ana toplada ürün kodları var ve ürün kodlarında ait sayfalar var benim istediğim ürün koduna ait toplam fiyatları çektirmek tek tek uğraşmak çok zamanımı alıyor yarıdımcı olursanız sevinirim dosya ekte.

Ekli dosyalar

Sayfalardaki veri sayısı değişebileceği için TOPLAM hanesini en baş satıra alarak (bu şekilde tablo ne kadar uzasada yeri değişmiyeceğinden)
Kod:
=DOLAYLI("'"&B2&"'!$D$1")
dolaylı formulü ile alabilirsin.

Yada TOPLAM hanesinin yeri değişmiyecekse
Kod:
=MAK(DOLAYLI("'"&B2&"'!$D$1:$D$1000"))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayfalardaki veri sayısı değişebileceği için TOPLAM hanesini en baş satıra alarak (bu şekilde tablo ne kadar uzasada yeri değişmiyeceğinden)
Kod:
=DOLAYLI("'"&B2&"'!$D$1")
dolaylı formulü ile alabilirsin.

bu dediğinizi yapamıyorum malasef çünkü değişmesi geren 130 adet sayfam olucak başka bi yolu yokmu acaba satır eklenince arttığı silince düştüğü yani o hücre nereye giderse gitsin onun bilgisini alacak bir kod.

Şu formülü dener misiniz?

Kod:
=TOPLA(DOLAYLI("'"&B2&"'!$D$1:$D$1500"))/2

Her sayfada örnekteki gibi toplam satırınız olduğu düşünülerek 2'ye bölme işlemi yapılmıştır. Eğer toplam satırlarını iptal ederseniz formüldeki /2 kısmını silmeniz yeterlidir. Ya da sayfalardaki toplam satırlarını en üste alıp, verdiğim formülü D1'den değil de D2'den başlatabilirsiniz.

bu dediğinizi yapamıyorum malasef çünkü değişmesi geren 130 adet sayfam olucak başka bi yolu yokmu acaba satır eklenince arttığı silince düştüğü yani o hücre nereye giderse gitsin onun bilgisini alacak bir kod.

Kod:
=İNDİS((DOLAYLI("'"&B2&"'!$D$3:$D$1000"));KAÇINCI("TOPLAM:";(DOLAYLI("'"&B2&"'!$c$3:$c$1000"));0))

Ekli dosyalar

Kod:
=İNDİS((DOLAYLI("'"&B2&"'!$D$3:$D$1000"));KAÇINCI("TOPLAM:";(DOLAYLI("'"&B2&"'!$c$3:$c$1000"));0))

Arkadaşım teşekkürler bir sorum daha olucak şimdi fiyatın yanına bir sütün daha acıcam ve orda incele yazıcak inceleye basınca o koda ait sayfaya gidicek ve sayfalar gizli olucak ben şöyle bi kod yazdım fakat d ve ı sütününada sayfanın kodunu yazmam gerekiyor bense oraya inceleme yazmak ve tıkladığımda o koda ait sayfaya gitmek istiyorum yardımınızı bekliyorum.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim isemri, hata As String
If Intersect(Target, Range("D:D", "I:I")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error GoTo hata
If Target = Empty Then Exit Sub
On Error GoTo isemri
Sheets(Target.Text).Visible = True
Sheets(Target.Text).Select
 Exit Sub
isemri: MsgBox Target & " İSİMLİ SAYFA OLUŞTURULMAMIŞ " & vbLf & Application.UserName, _
vbCritical, "DİKKAT"

hata: MsgBox " AYNI ANDA BİRDEN ÇOK SAYFA SEÇEMEZSİNİZ. " & vbLf & Application.UserName, _
vbCritical, "DİKKAT"
End Sub

Geri