• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfalardaki tarihe göre ana sayfada listele

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asilme
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Arkadaşlar istediğim FATİH ve YAVUZ sayfasına değer geldikçe ( dosyanın aslında otomatik olarak başka dosyadan alıyor) her iki sayfanında "F" sütununu dikkate alarak listedeki isimlerin LİSTE sayfasında sıralanması nasıl yapılacağı konusunda bilgim yok konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Merhaba,

Liste sayfasının kod bölümüne kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()

Dim Sf As Worksheet, Sy As Worksheet
    Dim sonf As Long, sony As Long, sonl As Long

Set Sf = Sheets("FATİH")
    Set Sy = Sheets("YAVUZ")

sonf = Sf.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
    sony = Sy.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row

Range("B3:F" & Rows.Count).ClearContents

If sonf > 2 Then
        Sf.Range("B3:F" & sonf).Copy Range("B3")
    End If

sonl = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row + 1

If sony > 2 Then
        Sy.Range("B3:F" & sonf).Copy Range("B" & sonl)
    End If

If Range("B4") <> "" Then
        Range("B3:F" & Rows.Count).Sort Range("F3"), xlAscending
    End If

End Sub

.

sn ömer kod doğru ve çalışıyor ancak birşey daha sormak istiyorum.bir klasör içerisinde liste,yavuz ve fatih adında üç tane excel dosyam var.liste dosyasının liste sayfa koduna şuan senin yazdığın makro ile çalışıyor yani aynı dosya içerisindeki fatih ve yavuz isimli sayfalardan verileri alarak tarihe göre sıralıyor.liste dosyasındaki fatih ve yavuz sayfaları kendileri ile aynı adı taşıyan dosyaların aynı hücrelerinden değerleri getiriyor.liste dosyasının yavuz sayfasının B3 hücresinde
=[YAVUZ.xlsx]YAVUZ'!B3 kodu ile değer geliyor ve diğer değer de aynı kodla geliyor.aynı şekilde yavuz sayfasındada kodlar var.bana dışarıdan gelen yavuz ve fatih dosyalarını bu klasöre attığımda formül ile liste dosyasının kendi adlı sayfaya kaydediliyor isteğim bunun makro ile yapmak mümkünmü nasıl bir makro kullanacağım.yardım ederseniz sevinirim

dosyaları ekliyorum

Merhaba
Kitabınızın kod bölümünde bulunan Thisworkbook bölümüne bu kodu kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
If ActiveSheet.Name <> "LİSTE" Then
Dim XCL As Application, KTP As Workbook
Dim SYF As Worksheet, STR As Long, YL As String
Dim S1 As Worksheet, BŞL As Variant
Set XCL = CreateObject("Excel.Application")
XCL.Visible = False
YL = ThisWorkbook.Path & "\"
Set S1 = ActiveWorkbook.ActiveSheet
BŞL = ActiveCell.Address
Set KTP = XCL.Workbooks.Open(YL & ActiveSheet.Name & ".xlsx")
Set SYF = KTP.Worksheets(ActiveSheet.Name)
STR = SYF.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
S1.Range("B3:F" & Rows.Count).ClearContents
SYF.Range("B3:F" & STR).Copy
S1.Range("B3").PasteSpecial (xlPasteValues)
Application.DisplayAlerts = False
KTP.Save: KTP.Close
Application.DisplayAlerts = True
XCL.Quit
Range(BŞL).Select
Else
Dim Sf As Worksheet, Sy As Worksheet
    Dim sonf As Long, sony As Long, sonl As Long

Set Sf = Sheets("FATİH")
    Set Sy = Sheets("YAVUZ")

sonf = Sf.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
    sony = Sy.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row

Range("B3:F" & Rows.Count).ClearContents

If sonf > 2 Then
        Sf.Range("B3:F" & sonf).Copy Range("B3")
    End If

sonl = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row + 1

If sony > 2 Then
        Sy.Range("B3:F" & sonf).Copy Range("B" & sonl)
    End If

If Range("B4") <> "" Then
        Range("B3:F" & Rows.Count).Sort Range("F3"), xlAscending
    End If
End If
End Sub

kodu denedim çalışmıyor yada ben beceremedim.yukarıdaki dosyaya uygulayabilirmisiniz

kodu denedim çalışmıyor yada ben beceremedim.yukarıdaki dosyaya uygulayabilirmisiniz

Sizce çalışmayan bir kodu buraya ekler miyim_?
Siz çalıştıramadığınız dosyanızı ekleyin bakalım nerede yanlışlık var.

çalıştırdım sağolun ancak birşey sormak istiyorum
If ActiveSheet.Name <> "LİSTE" Then kısmında LİSTE dosya adı mı yoksa LİSTE dosyasındaki sayfanın adımı " elimdeki dosyaya göre uyarlayacağımda onun için soruyorum" hem dosya hem sayfa adını düşünmeden aynı vermişim çözemedim

çalıştırdım sağolun ancak birşey sormak istiyorum
If ActiveSheet.Name <> "LİSTE" Then kısmında LİSTE dosya adı mı yoksa LİSTE dosyasındaki sayfanın adımı " elimdeki dosyaya göre uyarlayacağımda onun için soruyorum" hem dosya hem sayfa adını düşünmeden aynı vermişim çözemedim

Sayfanın adı

sn asi kral kendi dosyama uyguladım ancak beceremedim.size dosyamı gönderiyorum mümkün ise bu dosyada aynı işlemi yapmak için kodu düzenleyebilirmisiniz. emeğinize şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

sn asi kral kendi dosyama uyguladım ancak beceremedim.size dosyamı gönderiyorum mümkün ise bu dosyada aynı işlemi yapmak için kodu düzenleyebilirmisiniz. emeğinize şimdiden teşekkürler

Bu dosyalarda ne yapmak istediğinizi yazmamışsınız_?

Kusura bakma açıklama yazmayı unutmuşum.bu klasörde 3 adet dosya var istediğim Yoklama Kaçağı Fatih dosyasındaki tutanak ve mevcutlu sayfalarındaki değerler ile aynı şekilde Yoklama Kaçağı K.Başı dosyasındaki tutunak ve mevcutlu sayfalarındaki değerler hiç değişmeden Askeri Evraklar (Yok.Bakaya) dosyasındaki Fatih Tutanak ve Fatin Mevcutlu sayfalarına aynı şekilde K.Başı Tuttanak ve K.Başı mevcutlu sayfalarına gelmesi.Bu dosyalar Fatih ve K.Başı başka birihden bana geliyor geldiğinde klasöre attığımda otomatik olarak Askeri evraklardaki kendi sayfalarına aktarılması.2.olarak Askeri evraklardaki Fatih ve K.Başı Tutanak ve mevcutlu sayfalar tarihe göre Tutanak Lis ve Mevcutlu Lis sayfalarında tarihe göre sıralanması.bunun makro ile yapılması mümkünmü.bunu yapacak bilgi ve beceri sizde mevcutta vaktiniz varmı veya ben derdimi anlatabildimmi.anlatabildiysem ve müsaitseniz yardımcı olursanız beni büyük bir yükün altından kurtarırsınız.şuan her iki klasörden (fatih ve K.Başı) sayfaları manuel olarak kopyalayıp Askeri Evraklar dosyasındaki kendi isimli sayfalarına yapıştırıyorum ve buradanda tarihine göre kopyalayıp Tutanak lis ve Mevcutlu lis sayfasına kopyalıyorum işim biraz yoğun yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

dosyada ne yapmak istediğimi anlattım mümkün değilmi acaba kimse yardım etmiyor mümkün olup olmadığını belirtirmisiniz en azından mümkün değilse onu öğrenmiş olurum teşekkürler

2 nolu mesajdaki kod hakkında

hocam kod hata veriyor

iki nolu mesajı 1 nolu mesajdaki dosyama kopyaladım çalışıyor ancak öncedende belirttiğim gibi liste sayfasına Fatih ve Yavuz sayfalarındaki değerlerin tamamını getirip tarihe göre sıralaması idi.Fatih te kaç değer varsa örn.3 satır Yavuz sayfasında isterne 20 değer olsun sadece 2 tanesini alıp sıralıyor.daha doğrusu fatihteki değer kadar yavuzdan alıp sıralıyor tamamını almıyor yardım edebilirmisiniz her iki sayfanında tamamını alıp tarihe göre sıralıyacak. yardımlarınız için teşekkürler.dosyayı yine ekliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri