• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalarda veri arama, bulunursa bu kaydın var olduğunun ikaz edilmesi

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
vvjmftge_png.htm

Merhaba

Çalışma kitabımda
ÇKS, MGT, FÖ (HB), FÖ (YT), FÖ (DM), STK, SFK, Dilekçe, Çiftçi sayfalarım var.

Dilekçe sayfasında E1 hücresine yazdığım TC kimlik nosunu Çiftçi sayfasında aratıyorum. Çiftçinin adını-soyadını, telefon ve adres bilgilerini Çiftçi sayfasından alarak Dilekçe sayfasında ilgili alanlara düşürüyorum.

Dilekçe sayfasında C4 hücresinin bağlı olduğu listeye göre, çiftçi için yukarıdaki sayfa adlarına göre değişen seçeneklerde dilekçeler yazdırıyorum. Aynı çiftçi (TC no), ÇKS başvurusu yapabildiği gibi diğer konularda da başvuru yapıp dilekçe yazdırabilir. Yani aynı çiftçinin her sayfada kaydı olabilir.

İşte problemim bu noktada başlıyor. Yüzlerce kişinin dilekçe kaydının da yapıldığı bu kitapta Dilekçe sayfasında E1 hücresine TC kimlik nosunu yazıp, C4 hücresinden de dilekçe konusunu seçtiğimde, eğer kişi daha önce başvuru yapmışsa, "Bu çiftçi bu konuda dilekçe vermiş" yahut sözgelimi "mükerrer kayıt" ikazı yapacak bir makroya acilen ihtiyacım var...

Evrak kaydı yapan personelin excel hakkında bilgisi olmadığı göz önünde tutularak, zaman-kağıt-toner israfının önüne geçmem için bir yardım istiyorum...

Teşekkür ederim...

Örnek excel dosyanızı,açıklamalarını da yazarak; GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOSYA.WEB.TR , DOSYA.TC, DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Geri