• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfalarda bulunan verilerden tarih koşuluna göre toplam almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kodcu1i
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office prof plus 2010
merhaba arkadaşlar,
forumda aradım ancak sorunumu çözemedim.
bir excel kitabında çok fazla sayıda sayfadan oluşan ve gider kalemlerine göre gruplandırılmış tablolar var. örnek:araç giderleri, ambalaj giderleri, sigorta giderleri vs. herbir grup bir sayfada ve giderler tarihe göre kayıt edilmiş durumdadır.
Yapmak istediğim, aynı tablonun özet sayfasında bu gruplandırılmış gider kalemlerinin aylar bazında toplamını (tutarını TL olarak) tek bir tabloda toparlamak.
bunun için nasıl bir formül kullanmalıyım.
yapmak istediğim çalışmanın bir örneğini ekteki excel dosyasına koydum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Özet sayfasından araç giderlerine bir bakın. Araç giderleri sayfasında "A" Sütunu yardımcı sütundur.İsteğiniz böle bir şey ise diğerleri için aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Özet sayfasından araç giderlerine bir bakın. Araç giderleri sayfasında "A" Sütunu yardımcı sütundur.İsteğiniz böle bir şey ise diğerleri için aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir.

öncelikle teşekkür ederim ilginize.
herbir gider türü için ilgili formülü bir alt satıra kopyalayıp gider türlerine göre formülü değiştireceğim. araç giderleri , ambalaj giderleri vs. vs. çok fazla sayıda gider türü olduğu için bunu yapmak çok uzun zaman alacak. bunun yerine, B kolonundaki gider türü isimlerini formülün içine yerleştirip tek seferde tüm gider türleri için kopyalacak bir formül oluşturabilir mi ?
Zannedersem DOLAYLI() ismindeki fonksiyon bunu yapabilir. ama ben beceremedim.

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir.
--------------------------
Konuya Olumlu Veya Olumsuz
Dönüş Yapmanız.
Konuyu Takip Eden Diğer Site
Sakinleri Açısından Faydalı Olucaktır.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar, asr 35 ve bzace çok şey öğrendim sayenizde.

Kolay Gelsin İyi Çalışmalar

Geri