• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalarda bulunan girdileri ana sayfaya ortalama olarak aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba,

Yapmak istediğim çalışma ekte de göreceğiniz gibi, bir veri tabanı oluşturmak ve bu oluşacak veri tabanından da formülüze edilerek yapılacak analiz sonucunda istediğim baz fiyatların yada sistem fiyatlarının ortalaması alınarak ön sayfada gözükmesi

Bu konuda şartlar ;
TANIMLAMA dosyası başlangıçta 2 adet sayfadan oluşmaktadır.
1-"ORTALAMA" sayfası (fomülüze edilmiş) ana sayfa olup tek sayfadır.
2-"TANIMLAMA KARTI" sayfası her iş için ayrı ayrı düzenlenecek dolayısıyla "n" tanedir.(Excel maksimum kaç adet sayfaya müsade ederse)

Bu dosya ya bütün çalışanlara TANIMLAMA_.. adı altında "ORTALAMA" sayfası olmadan dağıtılacak ve doldurulan bilgiler ortak alanda bulunan TANIMLAMA isimli ana dosyaya aktarılacaktır yada ortak alanda bulunana dosyaya her çalışan verilerini "TANIMLAMA KARTI" sayfasını kopyalayarak yeni veri girdisi olarak yapacaktır.Dağıtım konusunda karar vermedim.

Beklenen; her yeni sayfa ("TANIMLAMA KARTI") eklendiğinde, "ORTALAMA" sayfası W9,W10,W11 "x" işaretli olunca bu değere göre ve son girdiye göre güncellenip $/m2 ve fiyatlar kısmında ki ortalamayı yazması

Açıkcası nereden ve nasıl başlayacağımı bilemedim bu konuda desteklerinizi bekliyorum.
Şimdiden ilgilenen site üyelerine teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bence her iş için ayrı bir tanımlama sayfası oluşturmayın. Bu gereksiz yere dosyanızı şişirecektir. Tek bir veri sayfası oluşturun ve tüm işleri bu veri sayfasında alt alta bir liste olarak kaydedin. Daha sonra "TANIMLAMA KARTI" sayfasında işin adını seçerek tüm bilgileri bu veri sayfasından çağırabilirsiniz. Böylece tek bir sayfa ile tüm işlere ulaşabilirsiniz.

Levent Bey,
Bende başta o şekilde düşündüm ama veriler üstüste bindikçe diğer verilere bakmak için çok aşağılara inmek zor gelecek gibi gelmişti.Sonra ise dikine çalışan bir dosyada ileriki safhalarda verileri girenleri kontrol etmek zor olacaktır diye sayfa sayfa olması daha doğru geldi.
O işlemde deformulasyon kısmı düşündürmüştü ama dosyanın çok büyüyeceği aklıma gelmemişti.

Çalışanların dikine çalışan dosyada yeni bir veri gireceklerinde toplamları,ortalamaları formülüze etsekte kopyalama ve yapıştırma da satır kaydrırlarsa içinden çıkılmaz bir iş alır.Ama sayfa sayfa olursa böyle bir hata yapılamaz
Bir taraftanda sizin dediğiniz çok doğru, dosya çok büyüyecek, hafta da ortalama 2 teklif verdiğimizi düşünürsek ve bunu yıllık yapsak minimum 100-110 sheet olur .Formülasyonu kodla çözebiliriz diye düşündüm ama kod yazmakta da sizlerin seviyesi için bayağı yol gitmem gerek.
Halen ışığı arıyorum...
İlginiz için teşekkür ederim.

Dosyanıza olması gerektiği şekilde düzenlenmiş birkaç tane örnek tanımlama kartı içerek şekilde düzenleyip tekrar eklermisiniz.

Dosyanıza olması gerektiği şekilde düzenlenmiş birkaç tane örnek tanımlama kartı içerek şekilde düzenleyip tekrar eklermisiniz.

Levent Bey,
Ekte istediğiniz gibi ekleme yaptım işin sonunda asıl olan m2 başına düşen adamsaat,yada m2 başına düşen malzeme bedelidir.Sistem ayrıştırmalarını neye göre yapmak lazım onu kafamda daha formulüze ediyorum nasıl yapılmalı henuz karar veremedim

saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyada çalışmanıza İLK ve SON isminde iki adet boş sayfa ekledim.

Bunları toplama işlemlerini kolayca yapabilmeniz için ekledim. ORTALAMA isimli sayfada mavi renkli hücrelerdeki formülleri inceleyiniz. Sizde bu formüllere bakarak diğer hücreleri kendiniz yapınız.

Yeni ekleyeceğiniz TANIMLAMA KART sayfalarınız iki sarı renkli sayfa arasında olması gerekmektedir. Bu kurala uyarsanız ORTALAMA sayfanızda sorun yaşamazsınız.

Ekli dosyalar

Korhan Bey,
Başlangıçta yazdığım fakat örneklemede atladığım bir şartı unutmuşum W9 ve W10 satırlarında belirtilen alındı(alınan iş), alınmadı (alınamayan iş) ve genel (sizin yaptığınız formülasyon ) gibi seçim olmalı

teşekkürederim

Son düzenleme:
Geri