• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalarda benzer isimle geçmiş verileri eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba

İki farklı sayfada aynı şirketlerin sıralandığı liste var. ilk sayfada üretim içerisinde geçen ad var 2. sayfada ise resmi ad var. bunları birbiriyle eşleştirebileceğim bir fonksiyon var mı?
Düşeyara ile yaklaşık eşleştir yaptım ama pek sağlıklı bir sonuç alamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• x.xlsx
    x.xlsx
    8.5 KB · Görüntüleme: 10
Merhabalar,

Nasıl bir eşleştirme olacağını belirtir misiniz ?
Bir de ilk sayfadaki firma isimlerini X,Y,Z, değil de gerçek ya da gerçeğe yakın firma isimleriyle değiştirebilirseniz; size yardımcı olmak isteyen kişilerin ne yapmak istediğiniz ile ilgili kafasında daha net bir bilgi oluşmuş olu
r.

Merhabalar,

Nasıl bir eşleştirme olacağını belirtir misiniz ?
Bir de ilk sayfadaki firma isimlerini X,Y,Z, değil de gerçek ya da gerçeğe yakın firma isimleriyle değiştirebilirseniz; size yardımcı olmak isteyen kişilerin ne yapmak istediğiniz ile ilgili kafasında daha net bir bilgi oluşmuş olu
r.

Aslında 2 listemin de çok uzun satırları var ve ben resmi isimler ile işletme içerisinde bilinen isimleri yaynyana getirmek, eşleştirmek istiyorum. sayfa 1 deki x tekstil yazan yerin yanına sayfa 2 deki X TEKS.KONF.İTH.İHR.SAN.ve TİC.LTD.ŞTİ. gelsin istiyorum. bunu yaparken düşeyara ile yaklaşık eşleştir yaptım. bazı satırlarda doğru olsa da birçok satırda yanlış verileri getirdi karşıma. acaba sayfa 1 deki hücredeki kelimeleri sayfa2 deki hücrelerde arayan ve bulduğunda sayfa1 deki hücrenin yanına getirebilen bir fonksiyon var mı?

Anlıyorum sizi fakat, bu X,Y,Z gibi isimler üzerinden çözüm üretmemiz, eksik bilgi getirmenize (raporlamanıza) sebep olabilir.
Bu sebeple gerçek ya da gerçeğe yakın bilgiler içeren dosyanızı yüklerseniz; daha sağlıklı ve net bir çözüm sunulacaktır.

Geri