• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalarda ara bul listele

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Stok tuttuğum çalışma kitabımda, Stok Listesi (liste), Satışlar, Alışlar ve diğer isimli sayfalarım mevcut.
Benim yapmak istediğim "arama" adlı sayfamda hücreye gireceğim (sarı renkli hücre) stok kadonu saadece Liste, Satışlar ve Alışlar sayfasında arayarak yine benim belirliyeceğim sutunlardaki bilgilerini sarasıyla alt alta getirmesini istiyorum.
Tek sayfa da arayıp listeleyebiliyorum, ancak birden fazla sayfada arama yaptıramadım. Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Saygılar.

Ekli dosyalar

tek sayfadan bilgi getirilmesini sağladım

Satış sayfasındaki bilgilerin getirilmesini sağladım, diğer sayfalardan da ayrı ayrı makrolarla getirebilirim, ancak öncki verileri silmeden devamına nasıl yazdırabilirim.

Ekli dosyalar

3 sayfada arama yapmak istiyorsunuz sanırım. mevcut kodlarınıza biraz ek yaptım bu şekilde bir deneyin.
Kod:
[font=Courier New]
[color=darkblue]Public[/color] [color=darkblue]Sub[/color] ara1()
ARANAN = Worksheets("arama").Cells(1, 10)
Worksheets("arama").Cells(1, 10).Activate
[color=darkblue]If[/color] ARANAN = "" [color=darkblue]Then[/color]
Worksheets("arama").Cells(1, 2).Value = ""
Range("C1").Value = Time
Range("D1").Value = [color=darkblue]Date[/color]
[color=darkblue]Exit[/color] [color=darkblue]Sub[/color]
[color=darkblue]End[/color] [color=darkblue]If[/color]

sayfalar = Array("Liste", "Alış", "satış")

[color=darkblue]For[/color] i = 0 [color=darkblue]To[/color] 2
[color=darkblue]With[/color] Worksheets(sayfalar(i)).Range("a2:a62500")
    [color=darkblue]Set[/color] c = .Find(ARANAN, LookIn:=xlValues)
    [color=darkblue]If[/color] [color=darkblue]Not[/color] c [color=darkblue]Is[/color] [color=darkblue]Nothing[/color] [color=darkblue]Then[/color]
        firstAddress = c.Address
            SAY = 0
            Worksheets("arama").Cells(1, 2).Value = "ARANIYOR"
            Range("C1").Value = Time
            Range("D1").Value = [color=darkblue]Date[/color]

[color=darkblue]Do[/color]
            [color=darkblue]Set[/color] c = .FindNext(c)

adres = c.Address
            adres = Right(adres, Len(adres) - 1)
            ky = InStr(1, adres, "$", 1)
            AD1 = Right(adres, Len(adres) - ky)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 1).Value = SAY + 1
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 2).Value = c
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 2).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 2).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 3).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 3).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 4).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 4).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 5).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 5).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 6).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 6).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 7).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 7).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 8).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 8).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 9).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 9).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 10).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 10).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 11).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 11).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 12).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 12).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 13).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 13).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 14).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 14).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 15).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 15).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 16).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 16).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 17).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 17).Value)
            Worksheets("arama").Cells(3 + SAY, 18).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 18).Value)

SAY = SAY + 1
        [color=darkblue]Loop[/color] [color=darkblue]While[/color] [color=darkblue]Not[/color] c [color=darkblue]Is[/color] [color=darkblue]Nothing[/color] And c.Address <> firstAddress
    [color=darkblue]End[/color] [color=darkblue]If[/color]
            Worksheets("arama").Cells(1, 7).Value = SAY
[color=darkblue]End[/color] [color=darkblue]With[/color]
[color=darkblue]Next[/color]
ActiveSheet.Calculate
Range("a1").Select
[color=darkblue]End[/color] [color=darkblue]Sub[/color][/font]

sn. F1 şu an denedim, ama saadece satış saysafındaki bilgilerini getiriyor, diğer sayfalakdaki satırlar gelmiyor. Test edip bakabilirseniz sevinirim. İlginiz için çok teşekkürler.

sn. F1, Baktığı ilk sayfadaki bilgileri getiriyor, diğer sayfalara bakmıyor. Yani sayfalar arasında döngü yapmıyor sanıyorum.

Son düzenleme:
Sayın F1'in kodlarında sayfa ismi değiştirdim.Bendeki ilk dosyada sayfa isimleri liste hariç değişikti.
Aşağıdaki kırmızı renkli yerlerde değişiklik yaptım.:cool:
Public Sub ara1()
ARANAN = Worksheets("arama").Cells(1, 10)
If ARANAN = "" Then
Worksheets("arama").Cells(1, 2).Value = ""
Range("C1").Value = Time
Range("D1").Value = Date
Exit Sub
End If

sayfalar = Array("Liste", "AlIŞLAR", "SATIŞLAR")

For i = 0 To 2
With Worksheets(sayfalar(i)).Range("a2:a62500")
Set c = .Find(ARANAN, LookIn:=xlValues)
If Not c Is Nothing Then
firstAddress = c.Address
Say = 0
Worksheets("arama").Cells(1, 2).Value = "ARANIYOR"
Range("C1").Value = Time
Range("D1").Value = Date

Do

adres = c.Address
adres = Right(adres, Len(adres) - 1)
ky = InStr(1, adres, "$", 1)
AD1 = Right(adres, Len(adres) - ky)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 1).Value = Say + 1
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 2).Value = c
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 2).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 2).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 3).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 3).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 4).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 4).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 5).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 5).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 6).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 6).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 7).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 7).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 8).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 8).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 9).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 9).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 10).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 10).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 11).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 11).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 12).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 12).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 13).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 13).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 14).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 14).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 15).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 15).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 16).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 16).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 17).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 17).Value)
Worksheets("arama").Cells(3 + Say, 18).Value = Trim(Worksheets(sayfalar(i)).Cells(AD1, 18).Value)
Set c = .FindNext(c)
Say = Say + 1
Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> firstAddress
End If
Worksheets("arama").Cells(1, 7).Value = Say
End With
Next
ActiveSheet.Calculate
Range("a1").Select
End Sub

Olmuyor

Sayın Evren hocam, verdiğiniz kodları dosyaya uyarladım, örnek olarak sorguladım D1SXENONBEYİNAdlı stok kodunun satışlarda 10 alışlarda 4 satır olmak üzere 14 satır getirmesi gerekirken, saadece satışlarda bulunan 10 satırı listeliyor. Bir türlü beceremedim.

Ekli dosyalar

Nasıl 10 tane varmış satışlarda .6 tane var işte dosyayı yolluyorum bakın.:cool:

Ekli dosyalar

Sayın Evren hocam benim söylemek istediğim, saadece satışlar sayfasında bulunan satır sayısını getiriyor, haklısınız ben 10 adete çıkarttığım örneği kaydetmemişim, ama şu haliyle örnekte bulunan 6 adet veri geliyor, alışlardaki 4 satır gelmiyor demek istedim. Halen bu şekilde. Saygılarımı sunarım.

Sayın Evren hocam benim söylemek istediğim, saadece satışlar sayfasında bulunan satır sayısını getiriyor, haklısınız ben 10 adete çıkarttığım örneği kaydetmemişim, ama şu haliyle örnekte bulunan 6 adet veri geliyor, alışlardaki 4 satır gelmiyor demek istedim. Halen bu şekilde. Saygılarımı sunarım.
say = 0 bu kod döngünün içinde değilde döngüye (sayfa döngüsüne) girmeden önce koyulunca düzeldi durum.Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Sn. Evren Gizlen hocam, sayfalardaki aynı dataları silerek test ettiğimde bütün sayfalara baktığını gördüm, ancak sayfa değiştikçe tekrar 2.satırdan üzerine yazdığını fark ettim, dolayısıyla en fazla satır olan sayfanın verileri kalıyor, diğerlerinin üzerine yazılıyor. Bilginiz olsun.

Hocam ikimizde aynı anda yazdık sanırım, cevabınızı mesajımı gönderdiğimde gördüm, çok teşekkür ediyorum, son olarak acaba sayfaları ayırt edebilmek mümkünmüdür, yani alışlar sayfasının ilk satırına ALIŞLAR, Listenin başına Liste vs. gibi Böyle olur ise daha kullanışlı olacak. Teşekkürler.

Hocam ikimizde aynı anda yazdık sanırım, cevabınızı mesajımı gönderdiğimde gördüm, çok teşekkür ediyorum, son olarak acaba sayfaları ayırt edebilmek mümkünmüdür, yani alışlar sayfasının ilk satırına ALIŞLAR, Listenin başına Liste vs. gibi Böyle olur ise daha kullanışlı olacak. Teşekkürler.
Aslında bunu siz yapabilirsdiniz ama tembelliğe kaçtınız sanırım.:cool:
Dosyanız ekte.:cool:

Ekli dosyalar

İlgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum sn. Evren hocam. Şimdi harika oldu gerisini bel hallederim. Saygılar, Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

İlgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum sn. Evren hocam. Şimdi harika oldu gerisini bel hallederim. Saygılar, Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Ben bir şey yapmadım.1-2 değişiklik yaptım.Sayın F1'e teşekkür edin.:cool:

Katkılarından dolayı F1 arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah Razı Olsun.

Geri