• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalararası bilgi çekmek.

Excel Vers. ve Dili
2010,türkçe
Merhaba arkadaşlar,
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A16;LİSTE2!A$2:D$4994;3;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(A16;LİSTE2!A$2:D4995;3;YANLIŞ))

Elimde yukarıdaki gibi bir formül var. Bu formülle ilk sayfama kod girince, liste2'den veri geliyor. Şimdi ben sayfa sayısını çoğaltsam Liste3, Liste4 ... gibi formülün neresine yeni sayfa numaralarını eklemeliyim? Ben beceremedim, bir yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Kolay gelsin, şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

İşlemleri sırasıyla uygulayın.

Örnek olarak yazıyorum siz kendi dosyanıza uyarlarsınız.

Ad Tanımlama menüsünden;

syf adını vererek

Kod:
=AL.ÇALIŞMAKİTABI(1)

formülünü tanımlayın.

Formülü yazacağınız sayfa adını Sayfa1 olarak düşündüm. Farklı ise formülün içinden değiştirirsiniz.
Aranan verinin A1 de olduğunu düşündüm.

Dizi formülüdür.

Kod:
=DÜŞEYARA([COLOR="blue"]A1[/COLOR];DOLAYLI("'"&İNDİS(syf;KAÇINCI(1
 ;--(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&EĞER(ESAYIYSA(MBUL("[COLOR="red"]Sayfa1[/COLOR]";syf));""
  ;syf)&"'!A:A");[COLOR="blue"]A1[/COLOR])>0);0))&"'!A:D");4;0)

Not: Çalışama sayfanızı kapatırken, farklı kaydet bölümünden "Makro İçerebilen Çalışma Kitabı" olarak kaydedin.

.

Beceremedim. Sayfa isimlerini de değiştirdim, olmadı. Formülünüzü direk kopyalayarak hata yaptım sanırım.

yükledim ama üye olmam falan gerekiyor mu, umarım başarabilmişimdir.

Verdiğim siteye yükleme yaptıktan sonra yükleme linkini kopyalayıp mesajda bizimle paylaşmanız gerekiyor.

http://www.dosya.tc/

.

yanıt

Ömer bey,çok teşekkürler. Form çok güzel çalışıyor. Fakat "G" ve "H" hücreleri için de diğer sayfalardan veri çekmesi gerekiyor. Bu konuda da yardımınızı istesem çok olur muyum acaba?

Geri