• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalara otomatik aktarma

Excel Vers. ve Dili
2007
Hekese merhaba
benim yapmak istediğim aynı klasörde yer alan genel tablomdaki bilgilerin ilgili firmalara ait sheetlere otomatik aktarılması
daha detaylı bilgiyi raporumda belirttim

ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba
Kaç farklı dosya olacak. Ayrıca o dosyaları da gönderirseniz ayrıca bu excel dosyaları hep aynı klasörde mi olacak. Olmaycaksa dosyaların bulunduğu Yol bilgisini bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Kod:
D:\

genel sayfanızdaki bilgileri diğer sheetlere aktarırken genel sayfanızdaki "k" sutunundaki sayfa adlarınımı kriter alarak aktarım yapıcaz ??

Hekese merhaba
benim yapmak istediğim aynı klasörde yer alan genel tablomdaki bilgilerin ilgili firmalara ait sheetlere otomatik aktarılması
daha detaylı bilgiyi raporumda belirttim

ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim

Aynı dosya içerisinde sayfalara ayırma ile ilgili olarak ekteki dosyanızı inceleyiniz. Ancak 50000 satır bir veriden söz etmişsiniz bu kadar büyük bir dosyada bu işlem veya yapılabilecek diğer işlemler zaman alacaktır.
Bu işlemi mail göndermek için yapıyorsanız sırayla acentaları süzüp bir yerde tanımlı mail adreslerine mail gönderme şeklinde bir makro daha hızlı çalışacaktır.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Sayın asi_kral
dosyam masa üstünde klasör şeklinde
hep aynı klasörde olacak
şimdilik 11 sheet sonra artabilir

dosyayı ilk eklediğimde K3:K12 satırlarına yazdığım isimler aslında carilerin sheet isimleri
diğer sheetleri de boş olarak yolluyorum
sadece 5 tanesini ekleyebildim

C:\Users\bulent.guner\Desktop

ilginize teşekkür ederim

Ekli dosyalar

sayın apocalyt

k satırındakileri ben aktarma yapacak arkadaşlara kolaylık olsun diye yaptım sayfa ayrımı ve nereye aktaracağını daha kolay anlatabilmem için
başka kolay yolda aklıma gelmedi açıkçası zaten onlar sonraki mailimde değişti aslında firma isimleri ama ben sitede herkes tarafından görünmesin diye değiştirdim açıkçası

Sayın bedri41

yaptığınız tablo işimi görür gibi ama x deri sayfasında problem çünkü genel tablosunda sayfalara aktar dediğim zaman aynı verileri x deri sayfasında tekrar ediyor

mail ile ilgili tesbitiniz aynen doğru tanımlı mail nasıl yapılıyor anlamadım bunun için nasıl bir yöntem uygulayacağım bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim

Sayın bedri41

yaptığınız tablo işimi görür gibi ama x deri sayfasında problem çünkü genel tablosunda sayfalara aktar dediğim zaman aynı verileri x deri sayfasında tekrar ediyor

mail ile ilgili tesbitiniz aynen doğru tanımlı mail nasıl yapılıyor anlamadım bunun için nasıl bir yöntem uygulayacağım bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim

Tekrar eden bir şey yok. Sizin 10 satırlık örnek dosyanıza biraz daha anlaşılır olsun diye 8-10 satır daha ekledim bunu yaparkende yeni kayıt yazmadım yukarıdan kopyalayıp aşağıya yapıştırdım. Problem olarak gördüğünüz bu.

Mail ile ilgili olarak anlatmaya çalıştığımı ilişikteki dosyanızı inceleyerek görebilirsiniz.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın bedri41 bey

mail ile ilgili çözümünüz harika teşekkür ederim
fakat sayfalara aktar makrosunda x deri sayfasında aynı verileri tekrarlama devam ediyor şöyle ki yeni bir veri eklediğimde sayfalara aktar dediğimde sadece x deri sayfasında önceden aktardığı verileri tekrar aktarıyor ve liste uzuyor bir kontrol edermisiniz

son bir soru daha 2 taboyu aynı anda kullanma olasılığımız var mı ?

yardımlarınız için teşekkür ederim

For j = 3 To Worksheets.Count
satırındaki 3 rakamını 2 olarak değiştirin
For j = 2 To Worksheets.Count

iki tabloyu aynı anda kullanmaktan kastınız her iki butonda aynı dosyada olsun istersem sayfalara aktarayaım, istersemde mail göndereyimse; Bu olasılığınız var.
Örneğin; Deneme2 dosyasına bir buton ekleyin ve bu butona Deneme1 dosyasındaki kodları kopyalayın.
Kolay Gelsin

Sayın bedri41 bey

evet hallettim ilginize teşekkür ederim

buton eklemeyi bilmiyorum ama forumdan biraz araştırıp yapmaya çalışırım
sizden bunu da istersem kızarsınız diye söyleyemiyorum
çok teşekkür ederim saygılar

Sayın bedri41 bey

evet hallettim ilginize teşekkür ederim

buton eklemeyi bilmiyorum ama forumdan biraz araştırıp yapmaya çalışırım
sizden bunu da istersem kızarsınız diye söyleyemiyorum
çok teşekkür ederim saygılar

Siz araştırıp yapmaya çalışın olmazsa ekteki yapılmış örneği kullanırsınız.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Sayın bedri41

ne denir ki herşeyi halletmişsiniz bana kalan da size bolca teşekkür etmek ve takdir etmek
çok teşekkür ederim
zahmet verip sizi yordum

Ekteki tabloyu sayın bedri41'in yardımıyla oluşturmuştum.
burda mail gönder dediğimizde maili http şeklinde gönderiyor
bunu excel formatında gönderme imkanımız var mıdır.

sitede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekteki tabloyu sayın bedri41'in yardımıyla oluşturmuştum.
burda mail gönder dediğimizde maili http şeklinde gönderiyor
bunu excel formatında gönderme imkanımız var mıdır.

sitede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler

Ekteki dosyanızı inceleyiniz
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Merhaba , 35 personele ait liste oluştururken hücreye 1 yazdığımda örneğin ali kaya gibi tanımlama yapılabilir mi?
Teşekkürler..

Merhaba , 35 personele ait liste oluştururken hücreye 1 yazdığımda örneğin ali kaya gibi tanımlama yapılabilir mi?
Teşekkürler..

Sorularınızı ayrı bir konu başlığı ve örnek bir dosya ekleyerek sorarsanız daha hızlı ve doğru cevaplar alırsınız.

Kolay Gelsin

Sayın bedri41

yine başarmışsınız ne denir ki!
çok teşekkürler
süpersin üstad

konu çok eskide kalmış ama aynı veri dosyasında tabloda veri aralığı A:X olacak sayfalara ayrılmasını istediğimiz veri de C sütununda. makroyu buna göre güncelleyebilir miyiz.

Geri