• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalara İsteğe Bağlı Veri Kaydetmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayfalara Ýsteğe Bağlı Veri Kaydetmek

arkadaşlar selamlar benim bir konuda yardıma ihtiyacım var.günlük aldığım bazı veriler var.1-tarih 2-araç plakası 3-tonajı 4-getirdiği malın cinsi 5-hangi depodan çıkış yaptığı 6-irsaliye numarası 7- hangi şirkete geldiği ben bu verileri excelde sadece günlük olarak bir şablon niteliğinde sayfaya yazayım fakat bunuda excel kendisi yazdığım kriterlere göre farklı farklı sayfalara sıralayarak yapıştırsın istiyorum bu konuda en azından bir örnekle bana yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Edit xxrt:"acil yardım"Başlığınız"Sayfalara İsteğe Bağlı Veri Kaydetmek" Olarak değiştirildi.

:bravo: Leventm, "liste" ya kaydedilen bilgileri, geri "veri" deki aynı hücrelere geri göndereceğiz...ama nasıl? :)

Aşağıdaki kod dosyadakinin tersi işlemi yapar. Bu kod sadece A2:G2 aralığındaki veriyi geri getirecektir. Burada 2 rakamı değişken yapılıp bir referansa bağlanabilir. Bu durumda listeden seçilen veri geri getirilebilir.
[vb:1:705fb03f11]Sub kaydet2()
Sheets("liste").Range("A2:G2").Copy
Range("B2").PasteSpecial , , , True
Application.CutCopyMode = False
End Sub[/vb:1:705fb03f11]

Yukarıdaki kodu modüle kopyaladıktan sonra,veri sayfasına bir buton atayarak kodu ona bağlayın ve çalıştırın.

Levetn beyin yaptığı kodu devam ediyorum.
Aşağıdaki şekle getirirseniz liste sayfasında hangi satırda iseniz o satırı veri giriş sayfasına taşır.

Kod:
Sub kaydet2()
a = ActiveCell.Row
Sheets("liste").Range("A" & a & ":G" & a).Copy
Sheets("veri").Range("B2").PasteSpecial , , , True
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Birde bu hali ile deneyin. Geri gönder dediğinizde o kaydı listeden tamamen çıkartıp listeyi tarih sırasına koyuyor, yeniden kaydet dediğinizdede tarih sırasına göre yerine kaydediyor.

Soruyu ilk soran sn erdem soruyu devam ettiren sn eksiman inşallah istediğiniz gibi olmuştur eki inceleyin lütfen

güzel...."veri" sayfasında iken , "liste"nin A veya başka sütünündaki veriler açılır kutuda görünecek, seçim yaptığımız "geri dönecek"...

Sn danersin birde sn levetm ye hızlısın dersin sende hızlısın benim devam ettirmeye çalıştığım cevabı benden önce bitirdin sanada kolay gelsin

arkadaşlar hepinizin emekleri için teşekkür ederim, çalışmanız benim için şablon niteliğinde olacaktır.kendi çalışmam Saygılar

levent bey in ornegini goremiyorum, acılmıyor.

yardımcı olur musunuz

tesekkurler

Geri