• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası veri çekme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba arkadaşlar,
Gene bu siteden bulduğum ve kullandığım bir excel dosyası var, hırdavat işiyle uğraşıyorum. programda en üstte arama çubuğu var malın isminin ilk harfini yazdığım zaman süzmeye başlıyor ve en üst satıra getiriyor, ürün çeşidi fazla olduğundan sheetl liri gruplara ayırdım (boya grubu, hırdavat gbi) Programın çalışma prensibi sadece tek sayfada çalışıyor olması ben diğer 5 sayfada da çalışmasıını yani ilk sayfaya aradığım ürünü çekmesini istiyorum

şimdiden teşekkürler

örnek sayfa ek' tedir

Ekli dosyalar

ilk sayfaya sutun ekleyerek ve buraya urun grubunu yazarak cok basit sekilde bu problemi halledebilirsiniz bence.

Aksi halde yapilmasi gereken text1 in icerigi bulunan satirlarin tekrardan bu satira yazimi olacaktir, veriniz cok uzun olursa bunun yazimi uzun surer; bu durumda pek kullanisli olmayacak. Kullandiginiz ornek sadece filtreleme yaptigindan islem zaman almamakta.

Urun gruplarini bu sayfaya yanlis yazma gibi bir risk var ise baska bir sayfada urunlerin tamami ile gruplarini yazarak bu riski yok edebilirsiniz. Yahut ayri bir cekingeniz var ise o yonde fikir uretebilmenize destek olmak isterim ama dedigim gibi sutun eklemek bu calismaniz icin cok daha kullanisli olur.

Sütun eklemek istemiyorum, çünkü aynı üründen birdaha aldığım zaman fiyat da değişik olacak yani aynı ürün iki defa olacak(eski fiyatıda görmek istediğim için) haliyle sayfa çok çok uzun olacak o yüzden böyle istiyorum

Uzun olması önemli değil zira saliseler içinde süzme gerçekleşiyor. Zaman ya da emek olarak zaten diğer sayfalarda da aynı veriyi girmeniz gerek ve anladığımca istediğiniz başka sayfada süzüp kalan veriyi ilk sayfada görmek istiyorsunuz.

Ya da her sayfanın veya konunun ayrı süzgecini geliştirmek daha kısa yol gibi.

Ekli dosyalar

Bu da olmadı arkadaşlar peki 1.sayfaya arama butonu ekleye bilirmiyiz;?

Geri