• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar Arası Veri Almak

Excel Vers. ve Dili
2007 / Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki linkte yer alan örnekte ilk sayfadaki (birim fiyat sekmesi) tabloya ikinci sayfadaki (alım miktarı sekmesi) tablodan veri almak istiyorum.

Yapmak istediğim Stok Koduna göre arama yaparak ilk sekmedeki Alım Miktarına ikinci sayfadaki Alım Miktarlarını yazmak.

Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.

https://app.box.com/s/72fjl87gmoy6855k7yffzi2f3rubid8e

Düşey fonksiyonu ile alabilirsiniz.
C2 Hücresine:
Kod:
=DÜŞEYARA($A2;'Birim Fiyat'!$A$2:$C$7;3;0)
Yazıp aşağı doğru sürükleyiniz.

Sayin vardar kod ile yapmamiz mumkunmu. Varsa eger bizi aydinlatabilir misiniz

Cunku duseyarada formulunu kullandigimizda ayni formda yeni kayit yapmami z mumkun olmuyor. Kayit yapsakta duseyara fonksiyonu siliniyor

Buyurun.
Kod:
Sub ara()
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet, i As Integer
Set s1 = Sheets("Birim Fiyat")
Set s2 = Sheets("Alım Miktarı")
son1 = s1.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
son2 = s2.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
For i = 2 To son2
    For k = 2 To son1
    If s2.Cells(i, 1) = s1.Cells(k, 1) Then
    s2.Cells(i, 3) = s1.Cells(k, 3)
    End If
    Next k
    Next i
End Sub

Teşekkür ederim hocam acaba şöyle bir şey yapmak mümkün mü ben yaklaşık 2 haftadan beri uğraşıyorum ve yapamadım.Yardımcı olursanız sevinirim."veri" sayfasına kaydedilen bilgileri tekrardan bilgi formu sayfasına açılan kutuda isimler gözükecek şekilde çağırmak istiyorum. Bunun nedeni de sizinde bildiğiniz gibi aynı isimle birden çok kayıt yapılabilir. Yapılan bu kayıtları açılan kutuda görmek istiyorum, kısaca filtre uygulamasını da istiyorum.Ayrıca yapılan kayıtları for next döngüsüyle silmeyi az çok yapmaya çalışıyorum.Yapamazsam onunla ilgilide sizlerden yardımcı olmanızı ileri zamanlarda rica edeceğim. Öncelikli olarak söylediğim konularda yardımcı olmanız mümkün mü şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim hocam acaba şöyle bir şey yapmak mümkün mü ben yaklaşık 2 haftadan beri uğraşıyorum ve yapamadım.Yardımcı olursanız sevinirim."veri" sayfasına kaydedilen bilgileri tekrardan bilgi formu sayfasına açılan kutuda isimler gözükecek şekilde çağırmak istiyorum. Bunun nedeni de sizinde bildiğiniz gibi aynı isimle birden çok kayıt yapılabilir. Yapılan bu kayıtları açılan kutuda görmek istiyorum, kısaca filtre uygulamasını da istiyorum.Ayrıca yapılan kayıtları for next döngüsüyle silmeyi az çok yapmaya çalışıyorum.Yapamazsam onunla ilgilide sizlerden yardımcı olmanızı ileri zamanlarda rica edeceğim. Öncelikli olarak söylediğim konularda yardımcı olmanız mümkün mü şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba. Öncelikle size bir tavsiyem olacak. Lütfen başkasının konusu üzerine soru sormayın. Kendi sorununuzu yeni bir başlık altında açınız diğer arkadaşın sorunu arada kaynamış oluyor. Dosyanıza gelince :
1-Hiç kimsenin tasvip etmediği şekilde. Şifreli dosya ile kimse uğraşmaz.
2-Yapmak istedikleriniz sitede çok sıklıkla işlenmiş durumda.
3-Konularınızda kısa ve öz bilgiler kullanınız.

Tamam ozur dilerim sifresini silmistim ama demekki olmamis sifresi 1234 hocam . Konular dogrudur Sıklıkla islenmistir hocam ozur dilerim tekrardan ben yeni oldugum icin nerede ne aramam gerektigini fazla bilmiyorum en azindan hangi konu adi altinda arayacagimi kisaca yazarsaniz arastirma yapabilirim. Tesekkurler

Şu anda yoğunum. Yardım edecek arkadaşlar olacaktır olmazsa akşam bakmaya çalışırım.

Dosyayı kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

Geri