• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası veri almak hk.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Standard 2013-Türkçe
selam,

Değerli arkadaşlar hatalı park tespit raporu olarak hazırladığım excel dosyasında yapmayı düşündüklerim var bilgim az olduğu için yapamıyorum yardımcı olurmusunuz.
1- veri sayfasında F sutununa palka girdiğim zaman data sayfasından plaka hangi site sakinine ait ile bilgileri veri sayfasındaki blok,giriş,daire,Ad Soyad kısmına formül yada macro ile hücrelere işleyebilirmi.ekteki dosyada örnek gösterdim.
2- ay içinde 3 defadan fazla aynı daire için giriş olursa renkli dolgu ile uyarı vermesi mümkünmüdür.
anlatımım biraz karışık olmuş olabilir.
hepinize iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekteki belgeyi inceleyiniz.

Sadece listeden plaka seçiniz.

Her ay için yeni bir sayfa kullanmanız lazım. Çünkü tarih kriteri yok.
Kriter plakanın listede 3'ten fazla tekrarlanması.

İyi günler.

Ekli dosyalar

Ekteki belgeyi inceleyiniz.

Sadece listeden plaka seçiniz.

Her ay için yeni bir sayfa kullanmanız lazım. Çünkü tarih kriteri yok.
Kriter plakanın listede 3'ten fazla tekrarlanması.

İyi günler.

Ömer Bey,

Ne diyeceğimi bilmiyorum elinize sağlık mükemmel bu kadar kısa zamanda dönüş yaptığınız için ayrıca teşekkür ederim.

kabalık olarak görmez iseniz sizden bir ricam daha olacak.

K sutununa resim ekle butonu yapıp bu butona tıklayınca örnek belgelerim klasörü içindeki resimlerim klasöründen istediğim resimi K sutunun içine sığacak şeklinde atacak formül yada macro olabilirmi. örnekteki resim gibi

ekteki dosya içine detaylı anlatım yaptım.

iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Uyarı, bilgi.

Aynı hücreye bir'den fazla veri (plakalarda bu durum vardı, elle düzelterek diğer sayfaya alıp alfabetik sıralamıştım) yazmaktan kaçınmanızda yarar var. Bunun yerine yeni sütun ya da satırlar kullanmalısınız.
Yeni plakayı diğer sayfaya ekleyip alfabetik sıralamayı yeniden yaparsanız, açılır listeden kolay bulabilirsiniz. Yeni plaka eklediğinizde "Ad tanmlama" olayını da düzeltmek lazım.
Resim olayını hiç uygulamış değilim, sitede örnekler var diye biliyorum, arama yaparak bulabilirsiniz.

Resim konusunda aklıma gelen şeyi yazmak istedim. Olay resimi hücreye DEĞİL hücre açıklamasına eklemek şeklindedir. Böylece resim belge içinde saklanmayacağından belge boyutunun şişmesinin de engelleneceğini sanıyorum.
Öncelikle pratiklik açısından belgenizin bulunduğu dizine bir klasör açın ve resimleri bu dizinde muhafaza edin. Yine pratiklik açısından resimlerin adlandırılmasında plaka veya tarih ve sıra numarası gibi bir sistem düşünün (maksat resim seçenken kolaylık sağlamak.
-- Resim ekleyeceğiniz hücreye fareyle sağ tık ->
-- Açıklama Ekle ->
-- Açıklama'nın çerçevesine sağ tık ->
-- Açıklama biçimlendir ->
-- Renkler ve Çizgiler Sekmesi ->
-- Dolgu ->
-- Dolgu Efektleri->
-- Resim->
-- Resim Seç Düğmesi ->
-- İlgili klasörü bulup resmi seçin ->
-- Ekle ->
-- Tamam->
--Tamam
İşlem tamamlandı artık ilişkilendirdiğiniz resim hücre açıklamasına eklenmiş oldu, fareyle hücrenin üstüne geldiğinizde resimi görebilirsiniz (fare başka alana gittiğinde resim görünmez ve resim hücrede olmadığından satır yüksekliğiniz de artmaz, listeniz de liste gibi görünür.) ya da resmi sürekli görünür tutmak isterseniz hücreye sağ tık -> Açıklama Göster/Gizle tıklarsanız resim sürekli görünür kalır (resimin konumunu hücre içine gelecek şekilde ayarlarsınız). Göster/Gizle tekrar seçildiğinde resim yine gizlenir sadece hücre üzerine geldiğinizde görünür.
Aklıma gelen çözüm önerisi bu oldu, bu olayı bir düğmeye atamak mümkün müdür bilemiyorum, çünkü kod işinden pek anlamıyorum.
Araştırırsanız bulacağınızı sanıyorum.
Elimden gelen budur, iyi günler dilerim.

Mevcut plakaları daha önce hazırlanan plaka listesinin altına ekleyip sonra tümünü seçip alfabetik (alfabetik sıralamadan maksat açılır listeden kolay bulmak) sıralayın. Ardından Formüller menüsünde "Ad Yöneticisi" kısmında plakalar dile bir satır göreceksiniz, onu seçtiğinizde aşağıdaki "Başvuru Yeri" bölümünde yeni lestenin hücre aralığını elle yazarak veya fareyle plakala listesi alanını baştan sonra seçerek değiştirin.
Böylece veri doğrulama açılır listesinde yeni plakalar da görünüyor olması lazım.
Bu arada şunu da söyleyeyim. Veri Doğrulama Listesini her seferinde açıp listeden seçmek zorunda değilsiniz. Hücreye doğrudan da yazabilirsiniz. Veri doğrulama listesinde olmayan bir plaka yazamazsınız zaten. Sağlıcakla.

Ömer Bey,

ilginiz için teşekkür ederim plaka ekleme sorununu için çözüm önerinizi anladım ve sayenizde başarı ile uyguladım.
resim ekleme çözüm öneriniz gayet iyi ,macro ile bir çözüm bulursam daha faydalı olacak diye düşünüyorum ama bulamazsam sizin önerinizi kullanacağım.

resim ekleme çözüm önerinizi başka bir dosyada mutlaka kullanacağım.bu kadar detaylı anlattığınız ve ayrıca öğrettiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.

iyi çalışmalar dilerim.

Resimle ilgili söylediğimi makro kaydet diyerek adım adım uyguladım ama kod sadece boş hücre açıklaması şeklinde görünüyor. Bu yöntemin kod karşılığı mutlaka vardır. Gerekirse bunun için yeni konu açın. İyi günler dilerim.

Ömer Bey,

PLİNT adlı arkadaşımın aşağıdaki cözümü tam anlamıyla düşündüğüm gibi

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> 11 Then Exit Sub
If Target.Row <= 3 Then Exit Sub
Dim resim
resim = Application.Dialogs(xlDialogInsertPicture).Show
If resim = False Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Selection.ShapeRange.ScaleWidth 0.19, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
Selection.ShapeRange.ScaleHeight 0.19, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ömer Bey,

PLİNT adlı arkadaşımın aşağıdaki cözümü tam anlamıyla düşündüğüm gibi

Kod:
Dim resim
resim = Application.Dialogs(xlDialogInsertPicture).Show
If resim = False Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Sayın Garuramon, Sayın PLİNT'in kodunu eklediğiniz dosyanın son halini buraya eklerseniz faydalı olacağını düşünüyorum. Sağlıcakla.

selam

Sayın Garuramon, Sayın PLİNT'in kodunu eklediğiniz dosyanın son halini buraya eklerseniz faydalı olacağını düşünüyorum. Sağlıcakla.

Ömer Bey,

dosyanın son hali ektedir ."K" sütununda resim eklenecek hücreyi seçtiğinizde
pencere açılacaktır.
istediğiniz resmi seçip "Ekle" yi tıklayın.

Son düzenleme:
Ömer Bey,
dosyanın son hali ektedir ."K" sütununda resim eklenecek hücreyi seçtiğinizde
pencere açılacaktır.
istediğiniz resmi seçip "Ekle" yi tıklayın.

Yanlış bir şey yapmıyorsam, koda ilave edilmesi gereken iki husus var.
-- Eklenen resimin hücre boyutuna göre yeniden boyutlandırılması lazım. Ben 1024x768 boyutunda resim eklediğimde hücrenin köşesinde (hücrenin yükseklik ve genişlik olarak 1/4'ü gibi bir boyutta görüntülendi. Belki sizin fotoğrafların gerçek boyutları 1024x768'in 4 katı gibi bir boyutta ise ve onun belli bir oranı şeklinde boyutlandırma işlemi yapılıyorsa onu bilemiyorum tabi, bu sizin tercihiniz. Ancak, bence doğru olan resimi belli bir oranda küçültmek yerine hücre boyutlarına göre yeniden boyutlandırmak yararlı olur düşüncesindeyim.
-- Resim eklendiğinde işlem, resim seçili olarak tamamlanıyor. Bence bir sonraki satırda belli bir hücre veya açıklama yazmak için bir sağdaki hücre aktive edilmiş şekilde işlemin tamamlanması yararlı olur diye düşünüyorum.

Son olarak o da sizin tercihiniz ama, ben olsam resimi, hücre yerine hücre açıklamasına eklemeyi tercih ederdim, böylece satır yüksekliğini azaltıp tablonun gerçek bir tablo gibi görünmesini sağlardım. Resimin (yani hücre açıklamasının) görünmesi/gizlenmesi işlemini de istediğim zaman değiştirirdim ve yanılmıyorsam dosya boyutu şişmesi gibi bir sorun da yaşamamayı sağlama alırdım. Çünkü dosya boyutu büyüdüğünde belge yavaşlık dolayısıyla kullanılamaz hale gelir fikrindeyim.

Sağlıcakla.

Son düzenleme:
selam

Yanlış bir şey yapmıyorsam, koda ilave edilmesi gereken iki husus var.
-- Eklenen resimin hücre boyutuna göre yeniden boyutlandırılması lazım. Ben 1024x768 boyutunda resim eklediğimde hücrenin köşesinde (hücrenin yükseklik ve genişlik olarak 1/4'ü gibi bir boyutta görüntülendi. Belki sizin fotoğrafların gerçek boyutları 1024x768'in 4 katı gibi bir boyutta ise ve onun belli bir oranı şeklinde boyutlandırma işlemi yapılıyorsa onu bilemiyorum tabi, bu sizin tercihiniz. Ancak, bence doğru olan resimi belli bir oranda küçültmek yerine hücre boyutlarına göre yeniden boyutlandırmak yararlı olur düşüncesindeyim.
-- Resim eklendiğinde işlem, resim seçili olarak tamamlanıyor. Bence bir sonraki satırda belli bir hücre veya açıklama yazmak için bir sağdaki hücre aktive edilmiş şekilde işlemin tamamlanması yararlı olur diye düşünüyorum.

Son olarak o da sizin tercihiniz ama, ben olsam resimi, hücre yerine hücre açıklamasına eklemeyi tercih ederdim, böylece satır yüksekliğini azaltıp tablonun gerçek bir tablo gibi görünmesini sağlardım. Resimin (yani hücre açıklamasının) görünmesi/gizlenmesi işlemini de istediğim zaman değiştirirdim ve yanılmıyorsam dosya boyutu şişmesi gibi bir sorun da yaşamamayı sağlama alırdım. Çünkü dosya boyutu büyüdüğünde belge yavaşlık dolayısıyla kullanılamaz hale gelir fikrindeyim.

Sağlıcakla.

Ömer Bey,

haklı olabilirsiniz kodlardan anlamadığım için bir şey diyemeceğim yazdıklarınızı çözüm bulan arkadaş ile paylaşacağım ama dosya benim işimi bu haliyle görüyor.ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Dosyanın data sayfasında bazı değişikler yaptım ama formülleri bir türlü oturtamadım yardımcı olurmusunuz.

iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:
E4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
Kod:
=EĞER($E4="";"";DOLAYLI("Data!E"&PARÇAAL(ADRES(TOPLA(EĞER(Data!$F$4:$N$911=$E4;SATIR(Data!$F$4:$N$911)));TOPLA(EĞER(Data!$F$4:$N$911=$E4;SÜTUN(Data!$F$4:$N$911)));4);2;5)))
[COLOR="Blue"]Formül DİZİ FORMÜLÜDÜR. Formülü Hücreye yazdıktan sonra doğrudan ENTER yerine CTRL+SHİFT+ENTER  diyerek girişi tamamlayın.[/COLOR]

Sonra aşağı doğru kopyalayın.

Bu arada yine bir tavsiyem olsun. Data sayfanız blok giriş daire kişi üzerine kurulu bir sayfa, ancak kullanmak istediğiniz veri sayfanız plaka üzerine kurulu bir sayfa, daha pratik uygulama için iki sayfanın da aynı kritere göre yapılmasında fayda var. Kullanışlı olan plakaları benzersiz listelediğiniz Sayfa1'de sütunlar açıp, daire blok kişi vs bilgileri plakaların karşısına sütunlara yazılması olur. Eğer aidat, yakıt vs gibi şeyler planlamıyorsanız, yani maksatınız sadece yanlış park işlemlerine yönelik ise böyle yapmanızın daha doğru olduğunu söylemeliyim. Tercih sizin.
Yukarıdaki formülde de hata alırsanız, yazdığınız (Sayfa1'deki listeye eklediğiniz plaka F-N sütun aralığında yok anlamına geliyor.
UYARI: Sayfadaki DİZİ FORMÜLLERİ çoğaldıkça belgeniz yavaşlayacaktır.

Daha önce uyarmıştım ancak hala belgenizdeki konut listesinde bir hücrede bir'den fazla plaka olan hücreler var, bu satırlara ilişkin bilgi girişi yaparsanız sonuç alamazsınız.

Sayın PLİNT 'in cevabı

Alıntı:
Garuramon tarafından gönderildi

Sayın PLİNT,

Bulmuş olduğunuz çözümdeki koda ilave edilmesi gereken bir husus olduğu düşünülmekte bakarmısınız.
Mesele resmin hücreye sığdırılması ise;
bunu tam olarak tutturmak için
makro kaydedi açın, resmi kenarlarından çekerek
hücreye ayarlayın makroda çıkan değerleri koddaki
bölümlerle değiştirin.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Resmi aldıktan sonra yandaki hücreyi seçmesi için en sona
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
'......
'....
Cells(Target.Row, "L").Select
End Sub
Hücre "Açıklamasına" resim eklenebileceği son versiyonlarda varmı acaba?

Merhaba
Dosyanıza göre resimleri "Açıklama" ya ekleme aşağıdaki kodlarla oldu, dosyanızın boyutu yönünden hücreye eklemeyle kıyaslayın.
Kod:
 Dim fn
    fn = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="Resim (*.gif;*.jpg;*.jpeg;*.bmp),*.gif;*.jpg;*.jpeg;*.bmp", _
    Title:="Resim Seç")
    If fn = False Then
MsgBox "Resim seçin"
    Else
  If Not Target.Cells.Comment Is Nothing Then Target.Cells.Comment.Delete
With Target.Cells
.AddComment
.Comment.Visible = True
.Comment.Shape.Select True
End With
With Selection
.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
.ShapeRange.Height = 200
.ShapeRange.Width = 200
.ShapeRange.Fill.UserPicture fn
End With
ActiveCell.Comment.Visible = False
    End If
End Sub

Merhabalar Sayın Garuramon,

Bugün epey uğraştım (uğraştıran iki konu vardı; birincisi, bir hücreye yazılmış 1'dan fazla plaka, ikincisi de solunda plaka alanı varken plakaların hücre atlanarak yazılmış olmasıydı) ve ekteki belge ortaya çıktı.

Belgeye Sayın PLİNT'in hücre açıklamasına fotoğraf ekleme makrosu da dahil edilmiştir.

Belgeyi kullanmaya başlamadan evvel,
-- SİTE sayfasında A-K sütunlarındaki bilgileri kontrol ediniz.
( I - K sütunlarındaki özel bilgileri sildim )
-- PLAKA sayfasındaki A - D sütunlarındaki bilgileri kontrol ediniz.
( Test için değiştirdiklerim olabilir )

Belgenin kullanımı:
-- Yeni PLAKA ekleme işlemi PLAKA sayfasından yapılacak.
-- PLAKA sayfasında, BAŞLIKlar dahil zeminine renk verilmiş hücreleri değiştirmeyiniz.
-- PLAKA sayfasına A-J sütun aralığına sütun ilavesi yapmayınız.
(PLAKA sayfasında 2200'üncü satıra kadar hesaplama yapılmaktadır.)
-- TESPİT sayfasında G ve devamındaki sütunlara veri girişi yaparak kullanabilirsiniz.
-- G sütununa kademeli koşullu biçilendirme uygulanmıştır.
-- SAYFALAR ARASI GEZİNTİ İÇİN SİYAH ZEMİNLİ DÜĞMELERİ, HESAPLAMA VE SIRALAMA İÇİN SARI ZEMİNLİ DÜĞMELERİ KULLANINIZ.
Belge ile ilgili her zaman soru sorabilirsiniz.

EKTEKİ BELGE YENİLENMİŞTİR. (NOT: Sadece TESPİT sayfasında formüller vardır, onları da yok edince belgeyi tekrar yenilerim.)

Son düzenleme:
Selam

Merhabalar Sayın Garuramon,

Bugün epey uğraştım (uğraştıran iki konu vardı; birincisi, bir hücreye yazılmış 1'dan fazla plaka, ikincisi de solunda plaka alanı varken plakaların hücre atlanarak yazılmış olmasıydı) ve ekteki belge ortaya çıktı.

Belgeye Sayın PLİNT'in hücre açıklamasına fotoğraf ekleme makrosu da dahil edilmiştir.

Belgeyi kullanmaya başlamadan evvel,
-- SİTE sayfasında A-K sütunlarındaki bilgileri kontrol ediniz.
( I - K sütunlarındaki özel bilgileri sildim )
-- PLAKA sayfasındaki A - D sütunlarındaki bilgileri kontrol ediniz.
( Test için değiştirdiklerim olabilir )

Belgenin kullanımı:
-- Yeni PLAKA ekleme işlemi PLAKA sayfasından yapılacak.
-- PLAKA sayfasında, BAŞLIKlar dahil zeminine renk verilmiş hücreleri değiştirmeyiniz.
-- PLAKA sayfasına A-J sütun aralığına sütun ilavesi yapmayınız.
(PLAKA sayfasında 2200'üncü satıra kadar hesaplama yapılmaktadır.)
-- TESPİT sayfasında G ve devamındaki sütunlara veri girişi yaparak kullanabilirsiniz.
-- G sütununa kademeli koşullu biçilendirme uygulanmıştır.
-- SAYFALAR ARASI GEZİNTİ İÇİN SİYAH ZEMİNLİ DÜĞMELERİ, HESAPLAMA VE SIRALAMA İÇİN SARI ZEMİNLİ DÜĞMELERİ KULLANINIZ.
Belge ile ilgili her zaman soru sorabilirsiniz.

EKTEKİ BELGE YENİLENMİŞTİR. (NOT: Sadece TESPİT sayfasında formüller vardır, onları da yok edince belgeyi tekrar yenilerim.)

Ömer Bey,

gerçekten mükemmel görünüyor, bugün öğleden sonra inceleme fırsatım olacak emekleriniz ve sabrınız iyi teşekkürler.

iyi çalışmalar dilerim.

Merhabalar, TESPİT sayfasında çalışan tek kod (makro) K sütunundaki fotoğraf ekleme kodu.
Bu kodun etkili olacağı sütunu kod sayfasından değiştirebilirsiniz.
Buna dikkat ederek, TESPİT sayfasında istediğiniz gibi sütun ekleme-silme yapabilirsiniz.

Geri