• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası veri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uKiGS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar.

Excelimde Tarihlerin yazılı olduğu ayrı ayrı sayfalar var. Bu sayfalarda da aynı ve farklı isimlerde Firma isimleri var. Benim istediğim boş bir sayfada Koel firmasının o tarihli sayfalarda kaç defa adının geçtiğini bulmak istiyorum. Yıl sonuna kadar bu sayfalar çoğalacak onu da göz önünde bulundurmanızı rica edeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arihlerin yazılı olduğu ayrı ayrı sayfalar var. Bu sayfalarda da aynı ve farklı isimlerde Firma isimleri var. Benim istediğim boş bir sayfada Koel firmasının o tarihli sayfalarda kaç defa adının geçtiğini bulmak istiyorum. Yıl sonuna kadar bu sayfalar çoğalacak onu da göz önünde bulundurmanızı rica edeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar.

Excelimde Tarihlerin yazılı olduğu ayrı ayrı sayfalar var. Bu sayfalarda da aynı ve farklı isimlerde Firma isimleri var. Benim istediğim boş bir sayfada Koel firmasının o tarihli sayfalarda kaç defa adının geçtiğini bulmak istiyorum. Yıl sonuna kadar bu sayfalar çoğalacak onu da göz önünde bulundurmanızı rica edeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İyi çalışmalar.

Dosyanız ekte;
isterseniz DATA sayfasına sayfa adlarını yazdırdıktan sonra formül ile ' de "C" sütununa sayıları alabilirsiniz.
umarım işinizi görür....

Ekli dosyalar

Desteğiniz için teşekkür ederim Sayın Tamer42.

Sorunun mantığını doğru sormuşum fakat yanlış kelime kullandığım için siz doğal olarak Koel 'i yapmışsınız sadece :) Ben tüm firmaların kaç tane çıkışı olduğunu öğrenmek istiyorum toplam olarak. Tarihsel bazda olmasa da olur. Toplam olarak kaç çıkış olduğu benim işimi görecektir.

Teşekkürler

Desteğiniz için teşekkür ederim Sayın Tamer42.

Sorunun mantığını doğru sormuşum fakat yanlış kelime kullandığım için siz doğal olarak Koel 'i yapmışsınız sadece :) Ben tüm firmaların kaç tane çıkışı olduğunu öğrenmek istiyorum toplam olarak. Tarihsel bazda olmasa da olur. Toplam olarak kaç çıkış olduğu benim işimi görecektir.

Teşekkürler

Bunun için formül kullanmanız daha pratik olacaktır. C sütunundaki formülleri çoğaltabilirsiniz, 1 nolu satırlara firma isimlerini yazarak.

Kod:
=EĞERSAY(DOLAYLI("'"&$A2&"'!D:D");D$1)
=EĞERSAY(DOLAYLI("'"&$A2&"'!D:D");E$1)
=EĞERSAY(DOLAYLI("'"&$A2&"'!D:D");F$1)
..........................
............

Ben bunu liste olarak alamaz mıyım peki? 1572420686316.png

Bu tarz bir liste halinde almak istiyorum ben açıkcası hepsini. Tek tekten ziyade listede hepsini görebilirsem benim için daha iyi olacaktır. Olmuyorsa da bununla idare edeceğim artık.

Ekli dosyada form üzerinden seçenekli olarak yapılan çalışma.

Ekli dosyalar

Ekli dosyada form üzerinden seçenekli olarak yapılan çalışma.

Sayın Ziynettin ilginiz için teşekkür ederim.

Bu hali tam olarak istediğim fakat ben bunu tablo olarak alabilir miyim ? Mail atmak istediğimde tablo olarak istedikleri için bu konuda yardımlarınızı rica edeceğim.

Saygılarımla

Bu hali tam olarak istediğim fakat ben bunu tablo olarak alabilir miyim ? Mail atmak istediğimde tablo olarak istedikleri için bu konuda yardımlarınızı rica edeceğim.

Saygılarımla

Ekli dosyayı inceleyebilirsiniz.
umarım işinizi görür.....

Ekli dosyalar

Ekli dosyadaki veriler tam istediğim gibi liste yapıyor fakat bazı firmaları almadığını farkettim. Mesala Tübitak bir normal var birde Tübitak Bilgem olarak var bir tanesini alıp ötekisini almamış gözüküyor.

Ekli dosyadaki veriler tam istediğim gibi liste yapıyor fakat bazı firmaları almadığını farkettim. Mesala Tübitak bir normal var birde Tübitak Bilgem olarak var bir tanesini alıp ötekisini almamış gözüküyor.

Firmaları Tablonun altına ekleyebilirsiniz,

bu durumda kodlar içindeki döngüde 62 olan son satır numarasını değiştirmeniz gerekecektir.
Kod:
For i = 2 To 62

Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş sorunsuz şekilde çalışıyor çok teşekkür ederim.

Firmaları Tablonun altına ekleyebilirsiniz,

bu durumda kodlar içindeki döngüde 62 olan son satır numarasını değiştirmeniz gerekecektir.
Kod:
For i = 2 To 62

Merhaba Sayın hocam,

Vermiş olduğunuz excel gerçekten mükkemel çalışıyor fakat bir sorun ile karşılaştım. 17 Ekim verilerinde Tubitak yazısını nedense iki tarafta da çekmiyor.
1572446123224.png
Resimde de görüldüğü üzere Data sayfasında yapmış olduğunuz formüller üzerinde de denediğimde 17 Ekim tarihinde Tubitak verilerini boş gösteriyor fakat normalde içerisinde Tubitaklar var.

Merhaba Sayın hocam,

Vermiş olduğunuz excel gerçekten mükkemel çalışıyor fakat bir sorun ile karşılaştım. 17 Ekim verilerinde Tubitak yazısını nedense iki tarafta da çekmiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 210609
Resimde de görüldüğü üzere Data sayfasında yapmış olduğunuz formüller üzerinde de denediğimde 17 Ekim tarihinde Tubitak verilerini boş gösteriyor fakat normalde içerisinde Tubitaklar var.

17 Ekim sayfasına gidin;
Burada Tübitak sonunda bir boşluk var, bu boşluğu silin yada Data sayfasında Tübitak sonuna bir boşluk ekleyin

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Her ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Ellerinize sağlık

Geri