• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası veri aktarımı

İyi akşamlar;

İçinden çıkamadığım bir konuya rastladım.Açıklama ekteki çalışma dosyasının içindedir.
Dah önce bu forumda bir çok sorunu beraber çözdük.şimdide benim ihtiyacım oldu.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

=İNDİS('firma bilgileri'!A:B;KAÇINCI(A1;'firma bilgileri'!B:B;0);SÜTUN('firma bilgileri'!A1))
Arama motorundan alıntıdır :)

ilaveyi unutmuşum

Yardımın için çok teşekkür ederim.yalnız örnekte bir ekleme yapmayı bende unutmuşum bakabilir misin?

Ekli dosyalar

sanırım istediginiz bu :)

Ekli Dosyayı İnceleyiniz.Kolay Gelsin.

Ekli dosyalar

Akşam akşam senide yordum.

Verdiğin kod güzel çalışıyor.Fakat bilgi girilmediğinde" #yok " uyarısı hücrede kalıyor.
Bunu oradan nasıl yok edebiliriz?Hücrenin bir veri girilmediğinde boş kalması gerekmektedir.

=İNDİS('firma bilgileri'!A:B;KAÇINCI(A1;'firma bilgileri'!B:B;0);SÜTUN('firma bilgileri'!A1))

Akşam akşam senide yordum.

Verdiğin kod güzel çalışıyor.Fakat bilgi girilmediğinde" #yok " uyarısı hücrede kalıyor.
Bunu oradan nasıl yok edebiliriz?Hücrenin bir veri girilmediğinde boş kalması gerekmektedir.

Merhaba bir veri olmadıgında 0 gözükür. #yok gözükmemesi lazım .
ekteki dosyayı inceleyiniz.

Kod:
=İNDİS(firmabilgileri!A:B;KAÇINCI(A1;firmabilgileri!B:B;0);SÜTUN(firmabilgileri!A1))

=İNDİS(firmabilgileri!A:B;KAÇINCI(B1;firmabilgileri!B:B;0);SÜTUN(firmabilgileri!A2))

Gece Gece İyi Pratik Oldu :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayfa2'deki " veli"'yi sildiğinde #yok hatası hücrede gözüküyor değişikliği göremedim bir bakar mısın?

son hali bu

tekrara iyi akşamlar bunu çözmeden bana uyku yok

sıkıntılı çalışmayı eke koydum incelemeniz rica olunur.

#YOK hatasını nasıl ortadan kaldırabiliriz.bir yerde hata yapıyoruz demekki
veri girilmediğinde o hücreler boş kalmalı hiç birşey yazmamalı.

yeni çalışma gönderdim

dün akşam "çalışma" adlı dosyayı göndermiştim.içeriği farklı idi yenisini tekrar gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Son gönderdiğim dosyayı inceleyiniz sorun yok.

İyi Akşamlar;

ÖncelikleSn.Yurtaşa ve size yardımlarınız için çok çok çok teşekkür ederim.
Aşağıdaki formülü ekte örneği bulunan dosyaya sn.yurtaş eklemiş güzelolmuş fakat ben evde ofis 2007 iş yerinde 2003 kullanmaktayım.

=METNEÇEVİR(Sayfa2!D25;format(Sayfa2!D25))

olması gereken sayfa2'deki gibi 165,2 € olmalıdır
sayfa2'deki toplam sonuç ne ise sayfa 1'de de aynısı yazmalı.
para birimi değişkenlik gösterebilir.Para birimi değiştiği zaman burasıda değişecek

bir türlü yerine oturmayan bir şey var.sizede danışmak istedim.Bilgilerinize..

Ekli dosyalar

bu veri aktarımını aynı veriyi sürekli değiştiğinde aktarılan yerin altındaki satırlardan devam etmesini sağlamanın vba yazmak dışında formüllerle bir yolunu bilen varmı acaba arkadaşlar yada böyle birşey varmı ?

Bir sayfadan başka bir sayfaya veri aktarımı (1'den fazla kritere bağlı olarak)

Öncelikle herkese günaydın, bu sitede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürler, yardımcı olabilecek arkadaşlara da şimdiden teşekkürler...
Eklediğim dosyada istasyonların günlük olarak ürün bazında alış litre ve tutarları bulunuyor. Ben Tablo sayfasına "Veri 2 " sayfasından ilgili istasyonun her güne ait ilgili ürünün litre ve tutar bilgilerinin gelmesini istiyorum. Aynı Tablo sayfasına farklı bir sayfada bir de "Veri" sayfasından (Veri sayfası Veri 2 sayfasının Özet Tablo hali ama ben özet tablodan da verilerin nasıl alındığını gösteren formülü de görmek istiyorum) nasıl geldiğini de görmek istiyorum...
Yardımcı olursanız sevinirim... Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar acilen yardım : excelde bir sayfada araçlarımızın tükettiği yakıtlar var.aynı excel dosyasında araçlara ait sayfalara otamatik olarak gelmesini istiyorum.yani ana ayrıntı sayfasına yazdığım bilgileri otomatik olarak ilgili araçın sayfasına atmasını istiyorum.

ne olur acil yardım edin

Sub aktar()
Set s1 = Sheets("DATA")
Set s2 = Sheets("TERRA YAPİ")
sat = s2.[A65536].End(3).Row
s1.Select
Range("A2:H2").Select
Selection.Copy
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("TERRA YAPİ").Select
Range("a" & sat + 1).Select

Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Sheets("DATA").Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub

sayfalar arası veri aktarımı yapıyorum yukarıda yazılı kodu kullanıyorum bunun neresini değiştirrsek tarih sırasına göre ekleme yapar sayfaya ?

Geri