• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfalar arası veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
İyi günler ekteki excelde sayfa 1 den sayfa 2 ye veri aktarımı yapmak istiyorum sayfa 2 deki tabloda oda no yazan 4. satırdaki oda isimleri değiştikçe sayfa birdeki ad soyad gelmesini mümkün mü düşey ara formülü ile olurmu bilemiyorum makroda olabilir diye düşünüyorum şimdiden teşekkürler.
Örnek : SAYFA 2 DEKİ ODA C4 YAZDIĞIMDA SAYFA 1 DEKİ D SÜTUNUNDAKİ C4 YAZAN ODALARIN KARŞISINDAKİ İSİMLER GELSİN BU ŞEKİLDE 90'A YAKIN ODA VAR

Ekli dosyalar

Fikrimce sorudaki açıklama da tablo da yetersiz. İşlem anlaşılmakla birlikte, amacı anlamak çok zor.
Öncelikle kısıtlar nedir ? Verilenlerde mantıksızlıklar var , mesela bir görüşme odası anlaşılıyor ve 40 dk dan sonra 20 dk (belki temizlik sterilizasyon) ve sonra saat başı yeni görüşme var. Oda adları mantıklı düzen içermiyor A dan D ye sonra C ye geçiyor ve bunun neden olacağı bilinmiyor. Diğer konu bu görüşme odaları 24 saat mi kullanılıyor ? 90 oda da rastgele mi belli sırada mı kullanılıyor ?Siz konuyu biliyorsunuz ama yardım etmeye çalışan bilmiyor ve gözde canlanan bir şey olmuyor. Dolayısı ile mantık içerisinde uygun kodları ya da formülleri düşünmek ve bağlamak ( en azından benim için ) mümkün değil.
Belki amaç ve kullanım şekli anlaşılırsa , excel yerine daha kapsamlı bir userform düşünülebilir. Zira formülle devam edilirse dosya da ağırlaşır ve hata riski çoğalır.

Fikrimce sorudaki açıklama da tablo da yetersiz. İşlem anlaşılmakla birlikte, amacı anlamak çok zor.
Öncelikle kısıtlar nedir ? Verilenlerde mantıksızlıklar var , mesela bir görüşme odası anlaşılıyor ve 40 dk dan sonra 20 dk (belki temizlik sterilizasyon) ve sonra saat başı yeni görüşme var. Oda adları mantıklı düzen içermiyor A dan D ye sonra C ye geçiyor ve bunun neden olacağı bilinmiyor. Diğer konu bu görüşme odaları 24 saat mi kullanılıyor ? 90 oda da rastgele mi belli sırada mı kullanılıyor ?Siz konuyu biliyorsunuz ama yardım etmeye çalışan bilmiyor ve gözde canlanan bir şey olmuyor. Dolayısı ile mantık içerisinde uygun kodları ya da formülleri düşünmek ve bağlamak ( en azından benim için ) mümkün değil.
Belki amaç ve kullanım şekli anlaşılırsa , excel yerine daha kapsamlı bir userform düşünülebilir. Zira formülle devam edilirse dosya da ağırlaşır ve hata riski çoğalır.

ASLINDA O BAHSETTİKLERİNİZ AÇIKLAMADA HİÇ YAZMADIM ÇÜNKÜ ONLAR FİZİKEN DEĞİŞEN ŞEYLER BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM SAYFA İKİDEKİ B4-E4-H4-K4-N4-Q4-T4 HÜCRELERİNE ODA ADINI YAZINCA (ÖRNEK C4 ) SAYFA BİRDEKİ D SÜTUNUNDA (ÖRNEK C4 ODASINDAN ) KAÇTANE VARSA BUNLARIN KARŞILARINDA BULUNAN AD SOYADLARI SAYFA İKİDE C4 YAZAN ODANIN ALTINA AD SOYADLARI SIRALAMASINI İSTİYORUM AÇIKLAMAMDA Kİ HATALAR İÇİN KUSURA BAKMAYIN ÖZÜRDİLERİM.

EKTE DÜZENLEDİM SADECE SAYFA İKİDE BELİRTTİĞİM HÜCRELERE ODA ADI YAZINCA B SÜTUNUNDA BULUNAN O ODANIN ( KAÇTANE VARSA ARTIK SAYI DEĞİŞİRİYOR ) KARŞISINDAKİ İSİMLER OTAMATİK GELSİN İSTEĞİM BUNDAN İBARET

Ekli dosyalar

Geri