• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası veri aktarımı şartlı (çözülemedi)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan memoli79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Herkese iyi geceler. Öncelikle bu sitedeki ustalardan çok şey öğrendim. Ancak benim bildklerim okyanusta bir damla bile değildir. Bu sebeple sayın uzmanlarımızın yardımına ihtiyacım var. Benzer örnekler buldum ama tam olarak yapmak istediğim şeyi bulamadım.

Örneğimde 3 veri sayfası var. Bu sayfalardaki listelerin G sütünunda "M" yazılı ise o satırdaki isteğim hücreleri YOKLAMA sayfasında Müdürler bölümündeki ilk boş satıra kopyalayacak "Ş" yazılı ise Yoklama sayfasında Şefler bölümüne ilk boş satıra yazacak. Bu işlem "M" veya "Ş" harfi yazıldığında da gerçekleşebilir veya bir Buton yardımı ilede olabilir. Ayrıca örneğin Müdürler bölümü 20 satır dolup Şefler Başlığına sıra geldiğinde 1 satır ekleyip oraya yazacak. Yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
dosya açılıyor açtım sıkıştırıp yeniden yükledim

Ekli dosyalar

Herkese iyi geceler. Öncelikle bu sitedeki ustalardan çok şey öğrendim. Ancak benim bildklerim okyanusta bir damla bile değildir. Bu sebeple sayın uzmanlarımızın yardımına ihtiyacım var. Benzer örnekler buldum ama tam olarak yapmak istediğim şeyi bulamadım.

Örneğimde 3 veri sayfası var. Bu sayfalardaki listelerin G sütünunda "M" yazılı ise o satırdaki isteğim hücreleri YOKLAMA sayfasında Müdürler bölümündeki ilk boş satıra kopyalayacak "Ş" yazılı ise Yoklama sayfasında Şefler bölümüne ilk boş satıra yazacak. Bu işlem "M" veya "Ş" harfi yazıldığında da gerçekleşebilir veya bir Buton yardımı ilede olabilir. Ayrıca örneğin Müdürler bölümü 20 satır dolup Şefler Başlığına sıra geldiğinde 1 satır ekleyip oraya yazacak. Yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım.

Merhaba
"Ayrıca örneğin Müdürler bölümü 20 satır dolup Şefler Başlığına sıra geldiğinde 1 satır ekleyip oraya yazacak. Yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım."

Bölümü hariç diğer işlemler için ekli dosyayı incelermisiniz.size bir fikir verir belki
Not:Sarıya boyalı hücrelere yazılan harfe göre işlem yapıyor
Benim tavsiyem yoklama sayfasındaki tabloları yan yana veya ayrı sayfada olması dediğim şekilde olursa son istediğinizde daha koly olacaktır sanırım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Numan Bey ilginize çok teşekkür ederim sorunun ikinci bölümü için dediğiniz gibi olabilir yan yana yerine ayrı sayfalarda olması daha uygun olacaktır. Ancak Şu an listede değişiklik yapıyorum örneğin Departman1 sayfasından 10 kişiyi sildim son 5 kişiyide değiştirdim AKTAR dediğimde sadece önceki listedeki müdürleri aktarıyor nedenini bulamadım.

Sorunu buldum çözümünü yapamadım. Her üç sayfada da aynı satır sayısında veri olması gerekiyor bunu düzeltebilirmiyiz acaba?

Son düzenleme:
Numan Bey ilginize çok teşekkür ederim sorunun ikinci bölümü için dediğiniz gibi olabilir yan yana yerine ayrı sayfalarda olması daha uygun olacaktır. Ancak Şu an listede değişiklik yapıyorum örneğin Departman1 sayfasından 10 kişiyi sildim son 5 kişiyide değiştirdim AKTAR dediğimde sadece önceki listedeki müdürleri aktarıyor nedenini bulamadım.

Sorunu buldum çözümünü yapamadım. Her üç sayfada da aynı satır sayısında veri olması gerekiyor bunu düzeltebilirmiyiz acaba?

Merhaba
dosyanızda bazı düzenleme yapıldı.
5. nolu mesajdaki dosya güncellendi tekrar baka bilirmisiniz

Emeğinize sağlık Numan Bey gerçekten harika olmuş tam istediğim gibi Allah sizden razı olsun hayırlı geceler

merhabalar benimde benzer bir sorunum var bir üretim planı yapıyorum excel bilgim çok zayıf benim sorunum şu plana dahil ettiğim ürünler üretildiklerinde yanlarına üretildi yazıp üretildi yazdığım satırların başka bir çalışma sayfasına otomatik aktarılması mümkün mü ve nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. işim buna bağlı saygılar..

Şu kodları bir deneyiniz;
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column = 4 Then
        If Target.Value = 1 Then
            Cells(Target.Row, 1).Resize(, 4).Copy Sayfa2.Range("A65536").End(3)(2, 1)
        End If
    End If
End Sub

Eğer D sütunundaki herhangi bir satıra 1 yazarsanız, o satırı Sayfa2'ye kopyalar.

Örnek dosyayı da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri