• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası toplam

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba 1,2,3,4,,vs ile başlıklı sayfalarım var. Ben sayfaların hep aynı hücresinde değerleri, başka bir sayfada hücreye almaya çalışıyorum. Formül çalışıyor, burada sorun yok

Benim isteğim 65' olan sayfa numarasını bir hücreye bağlatmak, Yani o hücrede hangi rakam varsa, sayfa numarası o rakama kadarki verileri getirsin

Örneğin : A1 hücresinde 26 değeri var

=TOPLA('1:A1'!K774)
=TOPLA(DOLAYLI("'"&A1&"'!K$774")) formülü ile denedim, sadece A1 hücresinde K774 değerini getiriyor. Nasıl yapabiliriz

Ekli dosyalar

Örnek'ten birşey anlayamadım.

İstediğiniz sonuç nedir? Onu gösterebilir misiniz?

Merhaba.
Yanlış anlamadıysam; 1'den fazla sayfadaki (örnekte 1, 2 ve 3 adlı sayfalar) aynı hücrenin (örnekte C4 hücresi) toplamını almak için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Formül 1 adlı sayfadan 3 adlı sayfaya kadarki sayfaların C4 hücrelerini toplar.
Kod:
=TOPLA('1:3'!C4)

Arkadaşın istediği "A1'e 26 yazdığında formül 1:26 sayfalarını yani 1'den 26'ya kadar olan sayfaları toplasın, 30 yazdığında 1:30 sayfalarını yani 1'den 30'a kadar olan sayfaları toplasın". Ben arkadaşın yaptığı gibi DOLAYLI formülünü yukardakine göre düzenledim ama maalesef olmadı.

Arkadaşın istediği "A1'e 26 yazdığında formül 1:26 sayfalarını yani 1'den 26'ya kadar olan sayfaları toplasın, 30 yazdığında 1:30 sayfalarını yani 1'den 30'a kadar olan sayfaları toplasın". Ben arkadaşın yaptığı gibi DOLAYLI formülünü yukardakine göre düzenledim ama maalesef olmadı.
Merhaba YUSUF Bey, ben de formül içerisindeki ARALIĞI metin olarak yazıp DOLAYLI işlevi paranteziyle sonuca ulaşamadım.

Sanırım sorun yaratan kısım; ...sayfasından...sayfasına kadarki anlamını oluşturan ":" işaretiyle ilgili gibi.
Yoksa TOPLA işlevi parantezine ayrı ayrı DOLAYLI ile elde edilebiliyor.
Sayfa ARALIĞINI, DOLAYLI işlevi içerisinde kullanamıyoruz anlaşılan.

Galiba öyle ya da biz henüz onu becerecek olgunluğa erişemedik :)

Galiba öyle ya da biz henüz onu becerecek olgunluğa erişemedik :)
Tabi forumda imkansız diye düşündüğüm çok şey görüp öğrendiğim için "ulaşamadım" / "anlaşılan" gibi ifadeler kullanmıştım.

Etrafından dolanarak da olsa bir öneride bulunayım dedim.
Sayın vivident'in gerçek belgesini tam olarak bilemiyorum ama umarım ekteki gibi bir çözüm işini görür.

Ekli dosyalar

=TOPLA('1:A1'!K774) formülünde
arkadaşın istediğ; 1: sabit , A1: birden sonraki sayfa adını alacak rakam, K774 : 1.nci sayfa ve A1 deki sayfalardaki hücreleri. Sonuçta =TOPLA('1(sabit):A1(2) ise 1ve 2.nci sayfalardaki '!K774 hücrelerini topla). Mantığı kavradık ancak '1:A1' uyarlayamadık.
Makro ile olursa:
Kod:
Sub topla()
For i = 2 To  Sayfa1.Range("a1")+1
If Sheets(i).Name <= Sayfa1.Range("a1").Text Then
  topla = topla + Sheets(i).Range("k774").Value
End If
Next
Sayfa1.Range("f5") = topla
End Sub

Son düzenleme:
Merhabalar,
Açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla bu işlem şu şekilde yapılabilir.
Tabi Ömer Bey'in örneğinden farklıysa.

Şu hususu da atlamamamız lazım. Sayfa isimleri 1,2,3,4 gibi sayılar olduğu düşünülmüştür.

Sonuç alacağınız sayfanın;
  • A1 hücresine formül
  • A2 hücresine sayı,
girişlerini yaparak deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&SATIR(DOLAYLI("1:"&A2))&"'!A1");">0"))

Not: Formül 1. ve A2 hücresine yazdığınız değer kadarki sayfalarda A1 hücresinde yer alan 0'dan BÜYÜK sayıları toplayacaktır.

Saygılar,
Hay marja!

Merhaba,

Tag'daki dizi formülü ile çözüme ulaşılabilir.

Kod:
=TOPLA(DEVRİK_DÖNÜŞÜM(DOLAYLI("'"&SATIR(DOLAYLI("1:"&A1))&"'!K774")))

Cevabı verdiğimde sayın bzace'nin çözümünü görmemiştim, benzer bir çözüm olmuş.

Vay be, cidden güzel soru olmuş, herkes bilgiler paylaşmış, hepinize çok teşekkür ederim. Çözümü şu kod ile yakaladım. Zaman ayırdığınız için birkez daha teşekkür ederim

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(TOPLA(DOLAYLI("'"&SATIR(DOLAYLI(1&":"&$A$1))&"'!"&ADRES(SATIR(K$774);SÜTUN(K$774);"1"))))

..........

Son düzenleme:
Geri