• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası Talep

Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Merhaba Değerli Hocalarım,

Sizlere ekli örnek excel tablosunda bir sorum olacak;

Raporun amacı R,Yi,Mi,Üi (rapor, yıllık izin,Mazeret izni,ücretsiz izin) puantajai işlendikten 3 gün sonra belgesini mail olarak atmak.

Puantaj: Her gün giriş yapılacak sayfa. Manuel sayfa

Üİ-Yİ-Mİ KONTROL: Puantaj sayfasında yer alan veril ile köprülüdür. R,Yi,Mi,üi sayfada kırmızı renkli çıkar.

TAKİP: 3 gün içinde maili atılan kişilere el ile OK yazmak.

Benim istediğim şu;

Takip sayfasında OK yazdığımda, Üİ-Yİ-Mİ KONTROL sayfasında kırmızı olan HT kırmızı olmasında YEŞİL dönsün. (Kontrol sayfasında sadece renk değişecek. Yazısı aynı kalacak R,Yi,Mi,üi )

Aslında farklı bir sistemde olabilir mi bilmiyorum. Yani mail atıldığında kendiliğinden olsa. yani excel üzerinden mail atılması vs. Farklı fikirlerde gelirse iyi olur.

Ekli dosyalar

Talep ( Forumdan yazıldı)

Hocam Merhaba,

Ellerine sağlık çok ama çok sağolasın.

Tek sorun 1-kontrol sayfasına gönder dediğimde takipede atması gerekiyor.

Aynı zamanda ekli dosyada yaparsanız çok sevinirim. Çünkü farklı renklendir makrosunu atadım.

Daha önce bir hocam yapmıştı bu renklendir makrosunu. 6 gün üst üste yada 5 gün olan var ise kırmızı yapıyordu. Ancak onu renklendir dediğimde o excel sayfasını açıyor. Ben kopyala yapıştır yaptım direk sanırım ondan bir hata veriyor. Senin yaptığına ekledim ama doğrumu ekledim bilmiyorum. MAkroları etkilenleştirme çıkıyor. Zahmet olmazsa onada bakarmısınız.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Birinci olarak konuyu bilmeyen biriyim.
Dolayısıyla (sadece mantık yürüterek) aylık takvim kullandığınız bir tabloda , TAKİP sayfasında "OK" yazmak süretiyle diğer sayfada değişiklik yaptığınızıda düşünürsek (günlük mü yoksa aylık mı işlem yaptığınızı bilmiyorum) Üİ-Yİ-Mİ KONTROL sayfasına verilerin alındığı sistem kullanışlı olmayacaktır. Bunun için farklı bir makro ile PUANTAJ sayfası taranarak TAKİP sayfasındaki aynı hücre değeri "OK" değilse verinin TAKİP sayfasına yazılması sağlandı.
Diğer makronuza ise buton yönlendirince zaten çalışıyor. (makronuzun içeriğini ve işlemini doğrulamadım)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam,

Bunu günlük yapacağız. Günlük ekleme olacak.

Takip formülünde sıkıntı olabilir mi? Ben şunu istiyorum. Puantajdakinin aynısını Takip ekranında da olsun. Üİ sayfasına ben dokunmayacağım orası aslında benım kontrol alanım. Takip sayfasına sadece Ok yazmak ıcın kullanacam. ÖRneğin; Yani o kişinin Üİ'si var ise ben oraya OK yazacam. Buda o kişinin maili atılmış demek. Kontrol sayfamında çıktısını alıp asacam ve orada yeşil olmuşu göreceğim.

Merhaba;
Aslında istediğinizi tablo yerine getiriyor.
Ekli tabloda sadece TAKİP sayfasındaki A ve B sütun verilerini PUANTAJ'dan aldırdım.
Bu şekilde deneyin.
NOT:Puantaj sayfasına araya satır ekler ve yeni kişi girerseniz bu TAKİP sayfasındaki önceki günlerde "OK" yazdığınız kişileri kaydırır.
Bu tür ilaveleri PUANTAJ sayfasında son dolu satırdan sonrasına yapın. Aynı zamanda TAKİP sayfasında A ve B sütunundaki son gri hücrelerdeki formülü aşağı doğru çoğaltın.

Ekli dosyalar

Geri