• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfalar arası formül yazma

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
çalışma kitabıma her gün yeni sayfa ekliyorum ama hepsi aynı formatta sadece verileri farklı, benim istediğim günlük aylık ve toplam sutunu var, ben sadece günlük sutununu doldurduğumda aylık ve toplam sutunu kendini güncellesin

Örnek dosya paylaşırsanız iyi olur.

malesef burdan dosyayı ekleyemedim mail adresiniz varmı

Dosyayı nasıl paylaşacağınız imzamda yazıyor.

siteye yeni üye oldum malesef buladım ekleme böülümünü çok özür dilerim.
a1 de günlük, b1 de aylık, ve c1 de toplam veriler mevcut, yeni sayfa eklediğimde bir önceki gündeki aylık veriye bugün girdiğim günlük veriyi eklesin, bunu toplam sutununada yapmak isityorum tabii
yardımcı olursanız çok sevinirim

İmzamda da berlittiğim gibi "altın üye değilseniz dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip, linkini paylaşabilirsiniz".

Anladığım kadarıyla:
26/05 sayfasının F10 hücresini seçin
=TOPLA(
yazın
Shift tuşu basılıyken 25/05 ve 26/05 sayfalarını (ilk ve son sayfalar) fareyle seçin
E10 hücresini işaretleyin
Enter ile çıkın
Böylece seçtiğiniz aralıktaki tüm sayfaların E10 hücresinin toplamını görebileceksiniz.

zaman ayırdığınız için tşk ederim ama benim istediğim, her gün için yeni sayfa ekliyorum ve oraya hergün için yapılan günlük verileri giriyorum, aylık bölümü ve toplam bölümü otomatik olarak benim girdiğim günlük verileri üzerine toplasın

Dediğimi denediniz mi?

denedim tabii ama yeni sayfa eklediğimde formül yeni sayfaya uyarlanmıyo, eski sayfaları görüyo

Sayın İdris SERDAR,

Emek ve paylaşımınız için teşekkürler. Toplamanın bu kadar farklı yöntemle hesaplandığını, sizin örneklerle bir kez daha gördük.

Sevgi ve saygılar.

Merhaba
Dosyanızı indiremedim
Yusuf beyin 9. mesajındaki dediği şekilde yapın
Yalnız sayfaları lk sayfa ve son sayfa arasına ekleyip dener misiniz

numan bey yusuf beyin veridiği formülü kullandığım zaman her sayfa için yeniden formül yazmam gerekiyor. hergün sayfa ekliyorum çalışma kitabıma, benim istediğim benim eklediğim veriyi bir önceki günle toplaması ve bunu ben sayfa ekledilçe sistematik olarak devam ettirmesi

.

"İlkSayfa" diye boş bir sayfa, sona da "SonSayfa" diye yine boş bir sayfa ekleyin. Sonra ekleyeceğiniz tüm sayfalar bu iki sayfa arasında yer alsın.

Formül:

Kod:
=TOPLA(İlkSayfa:SonSayfa!B17)

gibi olacak.

.

idris bey sizin söylediğiniz şekilde yaptığım zaman en son eklediğim sayfa dahil geriye dönük sayfalardaki değerlerde değişiyo

.

Ne yapmaya çalıştığınızı açık bir şekilde anlatır mısınız?

"İksayfa" yı toplam alacağınız sayfadan sonra koyun.

.

üstadım benim günlük olarak girdiğim veriler var
her gün için ayrı bir sayfam var
benim istediğim son girdiğim günlük veri, bir önceki güne ait aylık veriyle toplansın ve son oluşturduğum sayfadaki aylık veri bölümüne yazsın, ben sayfa ekledikçe bu formül bir öncekinden alarak devam etsin istiyorum

üstadım benim günlük olarak girdiğim veriler var
her gün için ayrı bir sayfam var
benim istediğim son girdiğim günlük veri, bir önceki güne ait aylık veriyle toplansın ve son oluşturduğum sayfadaki aylık veri bölümüne yazsın, ben sayfa ekledikçe bu formül bir öncekinden alarak devam etsin istiyorum

.

En son eklediğiniz sayfadan önceki sayfa daha öncekilerin toplamından mı oluşuyor? Bunu nasıl elde ediyorsunuz?

Bu şekilde yapıyorsanız verdiğimiz formül çalışmaz.

Bu formülün çalışması, girdiğiniz her sayfa o güne ait bilgilerden oluşacak ve toplam sayfasında o güne kadar eklediğiniz sayfaların toplamı ortaya çıkacak.

.

Geri