• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar Arası Arama Yapma

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar Arkadaşlar,
Problemimi açıklamadan önce bu sitenin bütün konularını ve internet üzerindeki diğer bütün excel ile ilgili forumları aradığımı ve bulamadığımı bildirdikten sonra anlatmaya başlayayım.

Ekte vermiş olduğum gibi yaklaşık 10 adet sayfam var ve bu sayfalar içerisinde kişi isimleri belirli bir hücrede(A1) ben ilk sayfamda bu kişilerin isimlerini ve o kişilerin isimlerinin geçtiği sayfada belirlenen bir değer arasından maksimum değeri taşımak istiyorum fakat çevremde kime sorduysam bana çok basit olan =MAK(A!E1:E8) formülünü söyledi ama benim yazmak istediğim formül bu şekilde değil daha sonradan eklenebilecek olan sayfalar olabileceğinden dolayı tekrar tekrar formülleme işlemi olmasını istemiyorum otomatik olarak içerisindeki sayfaların A1 hücrelerini tarasın ve istediğim değeri bulunca o sayfadaki maksimum değeri ana sayfama taşısın. bu mümkünmüdür?

Lütfen yardım edin...

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Eki inceleyniz.
Yardımcı sütun ve ad tanımlama kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Kod:
Sub KOPY()
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets("Genel")
S1.Range("B2:B65536").ClearContents

ARANAN = S1.Range("a2")

sayfa = Sheets.Count
For a = 1 To sayfa
AD = Sheets(a).Name

If AD <> "Genel" Then
Sheets(AD).Select

mak = WorksheetFunction.Max(Sheets(AD).Columns(5))
D = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1
e = Cells(a, 1).End(xlUp).Row
For y = 1 To D
If ARANAN = Cells(y, 1) Then
c = c + 1

S1.Cells(c + 1, 2) = mak

End If
Next
End If
Next

bu kod ile bir yere kadar geldim sadece a2 deki veriyi arayıp bulur ve e sütunundaki maximum değeri getirir.
fakat döngüyü kurmayı beceremdim
İlgilenecek üstadlar yapar umarım.

Merhaba,

Eki inceleyniz.
Yardımcı sütun ve ad tanımlama kullanılmıştır.

Teşekkürler ilgilendiğiniz için fakat yeni sayfa açtığımız zaman bu açtığımız sayfayı taramıyor tekrar elle bu sayfayı girmek gerekiyor.

bu kod ile bir yere kadar geldim sadece a2 deki veriyi arayıp bulur ve e sütunundaki maximum değeri getirir.
fakat döngüyü kurmayı beceremdim
İlgilenecek üstadlar yapar umarım.

Sizede teşekkür edrim bende zaten üstatlardan yarım alayım dedim çıkamadım işin içinden :)

Sn acar6783
Aşağıdaki Kullanıcı Tanımlı Foksiyonu Kullanın.
Ama Genel Sayfasındaki "Adem" ile A sayfasındaki "adem"in aynı olması gerekiyor Büyük/Küçük Harf duyarlılığı var. Genel Sayfası şimdiki gibi hep ilk sayfa olsun
Kod:
Function EnBuyuk(ad)
For i = 2 To Sheets.Count
If Sheets(i).Cells(1, 1) = ad Then
EnBuyuk = WorksheetFunction.Max(Sheets(i).Columns(5))
Exit For
End If
Next
End Function

Çok iyi hocam elinize saglik
madgenius arkadasin isine yariyacak cok

Sn madgenius
Biraz daha kolaylaştırdım. Sizin Genel sayfasında hiç değişiklik yapmanıza gerek yok. Yeni bir sayfa oluşturup ve bu sayfanın A1, E1:E8 hücrelerini doldurduktan sonra Genel sayfasını açınca isimleri, en büyük değeri otomatik yeniliyor.

Ekli dosyalar

Sn. omerceri
çok teşekkür ediyorum elleriniz dert görmesin :)

Geri