• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadan sayfaya veri transferi

HALILİBRAHIM

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
tr.
Veri doğrulaması yapılarak seçilen kriterlere göre sayfalara gitmesini istediğimiz bir formül rica ediyoruz.

Ek'te verdiğim örnekte bahsettiğim gibi baklırsa çok çabuk anlaşılıcak.ben biraz karışık anlatmış olabiliri.kusura bakmayın.
Mesela D sütunundaki hücrelerde seçeceğim veriye göre o satırın sayfa 2'ye gitmesini sağlamak ..
aynı satır içerisinde F sütunudaki hücrelerde seçeceğim veriye göre o satırın sayfa 3'e gitmesini sağlamak ..
Yine aynı satır içerisinde H sütunudaki hücrelerde'de seçeceğim veriye göre o satırın'da sayfa 4'e gitmesini sağlamak ..
Aslında anlatmak zor oluyor biraz örneğe bakılırsa çok net anlaşılıyor.

Zahmet veriyorum kusura bakmayın
Böyle bir formül varsa çok teşekkür ederim.

Yardım eden yardım bulur kardeşler çok ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:
Açıklama çok karışık yada bana öyle geldi. Biraz daha veri ekleyip Anasayfadan sayfalara hangi verilerin gideceğini sayfaların birine manuel olarak yazarsanız daha çabuk cevap alacağınızı düşünüyorum.

örnek detaylandırdım.yardımlarınızı bekliyorum..
teşekkürler

Son düzenleme:
2003 olarak eklede
Yardımcı olamaya çalışayım.

Halil İbrahim Bey,

Sayfa2-3 ve 4'de hangi verilerin gitmesini istiyorsunuz. Onları da örneklendirebilir misiniz?

Merhaba
Konuyu açtığınızdan beri takip ediyorum.
Açıklamalarınız çok yetersiz. Tamam Sayfalara aktaralım ama sadece tek bir veriyi mi_?
Diğer sayfalara örnek olarak veri girseydiniz daha iyi olmaz mıydı_?
Ayrıca sayfa adlarını yazarken ilk harflerini büyük yazın ki kodu yazarken oradan tanıtmakta zorluk çekmeyelim.

Öncelikle ilgininize teşekkürler.
şimdi ben burda paylaştığım excele demo diyebiliriz.Benim yaptıgım kapasite olrak yüksek fakat eksik kalan formulu ogrenmek için bu demoyu hazırlamıstım Musatafa bey.
Şimdi size asıl exelemı göndercegım bıraz kasılabılır.
Sizden istediğim ise dosyanın içine girdiğinizde herşey her sayfa linklidir.
DANIŞMAN-USTA-PERFORMANS sayfasında yukarıdan "DANIŞMAN" VE "USTA ADI" YAZAN YERLERE BAKMANIZI İSTİYORUM.BEN SAYFAYA verileri girdiğimde "DANIŞMAN" kısmında listemden istediğim ismi seçtiğimde istediğim DANIŞMANA gidiyor." "USTA ADI" yerine geldiğimde istediğim ustayı seçiyorum ve istediğim usta sayfasınada alt alat gidiyor burda sorun yok çok şükür.
Şimdi sizinde göreceğiniz gibi ilerde "2. USTA" VE "3.USTA" yerleride var.
Ben burda'da aynı özellikleri yapmak istiyorum ama yapamıyorum.
"2.USTADA VE 3.USTADA " seçtiğim usya göre gitmesini istiyorum..
İnşallah açıklayıcı olmuşumdur.
"SAYFALARDA SAYFA KORUMASI OLABİLİR KALDIR DİYEBİLİRİSİNİZ.
ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.HİÇ OLMAZSA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN.

Son düzenleme:
Hepiniz hakkınız helal ediniz.
Biz acizane anlatmaya çalıştık fazla bir ilim olmayınca bi çare kalıyor insan.
Biz beceremedik Sizleri meşgul ettik bu mazuratımızı hoş gördüğünüz hiç değilse muhattab olduğunuz için teşekkürler.Allah razı olsun..
Şu kardeşinizede yardımcı olursanız pek memnun kalıcaktır sizlere duacı olur..
Bu ek'te 2007 versiyon'dur..

Son düzenleme:
Haklısınız Bilgisayarı Kasıyor.
Ben size daha basitleştirerek bir şeyler hazırlayım.

Hızlı Bir şekilde yapmaya çalıştım.
Deneme Fazla yapamadım.
Sen birkaç veri girerek deneme yap.
Hata veriyormu ?..
uykum geldi yoksa denemeleride yapardım..

İşine yarar sanırım..

Kolay gelsin
İyi Geceler.....

Ekli dosyalar

Musatafa bey bu geç saatlerde alakanızla çok mahcup ettiniz beni..
Bana göre uğraşıp çok zahmet etmişsiniz ama tam istediğim mantık ve çok çok güzel olmuş.
Tebrik ediyorum..
Tabi dediğiniz gibi denemeleride yaptım bir kaç yerinde kısmi hatalar var.Asıl en önemlisi ben bunu size gönderdiğim excel formatı üzerinden nasıl düşünebilirim.Çünkü oradaki her hücre başlığı çok gerekli veriler A'dan AL'ye kadar gidiyor.Rapor alamadığım için göremedim baştan sona kadar bütün satırı atıyordur herhalde..
Sizi daha fazla yormak istemeden ufak müdehalelerle çok güzel bişey ortaya çıkacağına inanıyorum.Bu konuda İstişare lazım tabi..
Hakkınızı helal edin Mustafa Bey.

sayın arkadaşlar ben bu dosyayı farklı bir formatta kullanmak istiyorum. fakat formdaki hyundai arka plan resmini değiştiremedim. yardımcı olurmusunuz... nasıl değiştirebilirim...

Danışman ve Usta adına göre rapor alıyorsun.
Kayıtlar Sayfa1 e alt alta yapılıyor.
Sen Usta2 dediğin zaman o kayıtlardan sadece Usta2 e ait verileri Sayfa2 ye alıyor.
Şu olabilir Aynı Arac 2 Danışman Yada 2 Usta ya teslim ediliyorsa
Kayıt ederken şaşırabişlirsiniz.
Bir araç ın 1 Danışmanı ve 1 Usta sı varsa hiç sorun yok...

sayın arkadaşlar ben bu dosyayı farklı bir formatta kullanmak istiyorum. fakat formdaki hyundai arka plan resmini değiştiremedim. yardımcı olurmusunuz... nasıl değiştirebilirim...

Userform1 in özelliklerinde Picture Karşısındaki (Bitmap) yazısını silin tamamdır..

Selamu aleykum Mustafa abi
Abi her şey çok güzel anlattığın gibi oluyor.
Fakat konuştuğumuz gibi araca ait 2.usta veya 3.usta devreye giridiğinde Raporlar kişi bazlı olduğundan araca ait ustları bir anda göremiyoruz abi bildiğin gibi.Ama siz bir çözüm sunmuştunuz abi.
İş emri numarasına veya plakaya göre aratırsak eğer görebiliriz diye Araca ait ustaları ve doğal olarak danışmaları evet ancak böyle güzel olur.
Eğerki sütunlar çoğalamayacaksa yani gerek yoksa bu değiştir butonunu kullanarak kayıt etmemizde bir sorun yok zaten.
Biz ancak bu şekilde bir arama motoru yaparsak çok güzel olur.
Birde abi vazgeçilemeyecek eksik sütunlar var.Ekte gönderdiğim excel formatı son asgari halidir abi.Bundan fazla eksilteme yapamıyoruz malesef.
Birde abi formu açtığımızda parça kısmını seçenek olarak göstermişiz;Aslında oradaki parça fiyatı olarak girilecek herhangi bir parça ismi girilmiyor.
Zaten ekte göreceğin gibi abi hücreleri örnek olarak girdim bu hücreler hep bu şekilde dolduruluyor.TL olan yerleri, saat olan yerleri, tarih olan yerleri gösterdim.Seninde anlattığın gibi abi parça tutarlarınıda, iş emri adetlerini sayfanın altına formülledim.Toplayabiliyorum.
Aynı şekilde toplam alabilmek için rapor alınan sayfanın altınada yapılacak tabi.
Şimdi en önemlisi olan abi sizede bahsettiğim gibi ustaların ve danışmanların performaslarının listelenmesi.Bunu ekte göreceğiniz gibi performans raporunda nasıl yaptığımı manuel olarak anlattım.Hücrelere bakarsanız açıklama ekledim bu çok önemli abi.
Hangi usta veya hangi danışman kaç tane araç yapmış ve ne kadarlık parça ve işçilik satmış.
bunların günlere bölünerek yani Örn:26/parça tutarı , 26/işçilik turaı, 26/iş emri adeti basit bir formülle yapılarak hesaplanabiliyor
İşte bu kadar abi...
Bu arada abi senin yaptığın formatta çok güzelde bizim illaki üzerinde oynamamız gerekecek ama yapamayacağız tabi.Senden ricamız ise eğer mümkünse "form hariç" ekteki bizim excel üzerinde çalışmanı yapabilmen mümkünmüdür eğer seni yormayacaksak tabi.
İnşallah anlatabilmişimdir.Verilen emek amacına ulaşması için Şimdiden çok Teşekkür ederim

Mustafa abi hakkını helal et..:))

Son düzenleme:
Düzeltme...

Ekteki Office 2003'tür.Önceki 2007 idi.

Son düzenleme:
Geri