• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadan sayfaya veri aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kontto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar, F sütunun da aşağıya doğru yazdığım verilerden ayrı ayrı ve aynı isimlerden oluşan bir çok malzeme ismi var. Sizden istediğim yardım; F sütununda bulunan malzemlerin "anasayfa" daki AA sütununa tek olan malzeleme isimlerini tek, birden fazla olarak yazılmış isimleri de yine tek olarak bunuda otamatik olarak ben veri girdikçe yapması gerekiyor. Örnek olarak; NOTEBOOK bir tane MASAÜSTÜ PC ise dört adet var, bunun ikisinide birer aktarması gerekiyor. yani aynı isimden oluşan malzemelerin ismini bire düşürerek aktarması gerekiyor. Örnek Dosya gönderiyorum.
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Makrolu çözüm için ekteki dosyayı inceleyin.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bedri bey formülü kendi sayfamda denediğim zaman DEĞER hatası veriyor.
Kod ile yapmamız mümkünmü acaba

Bedri bey formülü kendi sayfamda denediğim zaman DEĞER hatası veriyor.
Kod ile yapmamız mümkünmü acaba

Formülü kendi sayfanıza uygularken dizi formül olduğuna dikkat edin. Ctrl+Shift+Enter kombinasyonu kullanın.
Kod uygulanmış çözümü siz sormadan önce eklemiştim zaten.
Kolay Gelsin

Bedri bey çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık kod ile daha hoş ve güzel oldu.

Bedri bey aktarma sırasında aktarılan malzeme listesini A dan Z ye sıralaması mümkünmü. Buda işimi görüyor sağolun ama sıralamasıda olsa çok güzel olacak.

Bedri bey teşekkür ederim. Bir şey aktarmak istiyorum müsadeniz olursa.
Gerçekten çok işime yaradı. Bende kendim bazı sayfalarda A sütununda denemek istedim. Aktarma işlemini yaptırabildim. Ama A dan Z ye sıralama işlemini A sütununda yaptıramadım. Nerde hata yapıyorum acaba yardımcı olabilirmisiniz.

Geri