Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aşağıda ekte sunduğum dosyada sayfa 1 den sayfa 2 ye bilgileri çözümleyerek ve hücrelerden ayrıştırarak nasıl aktarabiliriz.
Çözüm için destek verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
şimdi...o sarı bölgelerdeki bilgi standardının bozulmaması gerek...
ekdeki çalışma : (ikinokta üst üste) arasında kalan bilgilere göre ayırım yapmakta...
ayırım işareti olabilecek herhangibi bir karakter yoktu...
mecburen : karakteri arasında kalan bilgi uzunlukları dikkate alındı...
sayfa 1 deki butonu tıkla... sayfa 2 ye bilgiler ayrılarak hücrelere yerleşir...
İlginize teşekkür ederim.
Ancak döngü işini 1. sayfadaki son bilgi satır ıile sınırlasak daha iyi olmazmı?
Birde mümkünse kodların açıklaması mümkünmüdür.
Saygılarımla
Kodları tek tek inceledim. Gerçekten değişik bir yol ve çok güzel bir çözüm.
1. Sorum
Yalnız ekte eklediğim dosyada kırmızı ile boyadığım sütunların ilgili hücreleri de doluydu. Ffakat gereksiz bilgi diye silmiştim. Bu bilgileri de tekrar koyunca hata verdi. İlave edilen bilgiler (Güncelle ve Yazdır) bilgileri kodu buna göre revize edebilirmiyiz?
Galiba bu satır hata veriyor " If XX2 <> "" And XX5 = "" Then GoTo DEVAM"
2. Sorum
Ayrıca birda şu döngüleri 65000. satıra gitmeden sayfa1 son dolu satırla sınırlandırabilirmiyiz?
3. Sorum
Ayrıca sayfa1 deki bilgileri web sayfasından web sayfasının Dosya menüsü içerindeki Microsoft Office Excel ile düzenle komutu ile toblo kopyala yapıştır yöntemi ile alıyorum.
Web sayfasın bu bilgiyi direkt almanın başka bir yolu varmıdır?
Tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılarımla
bu güncelle ve yazdır yazılarının, 2. sayfaya aktarılması gibi bir durumu varmı
ayrıca bu yazıların girilmesi iyi olmuş çünkü satır sayabileceğim bir sütun yoktu... şimdi hücreleri dolu b sütunu bu işi görür... böylece dediğiniz 65000 olayı kalkmış oldu...
yeni düzenleme ekde...
webden; dosyanın veri tabanı dosyası (mdb uzantılı ) halinde inmesi mümkünse excelden kotlarla direk datayı okuma işlemi denenebilir...
hiç denemedim ama excelde; veri -dış veri al adımları ile, bir şeyler yapılabilmi bakmak gerek...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.