• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfadan farklı sayfalara veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
S.a.
Ek'te yer alan dosyada "aktarım" sayfasında yer alan "kirim" sütunundaki kırımların "k" sütunundaki tutarlarını, her şubenin ilgili ayının, ilgili gününe aktarmak istiyorum.Eğer makro aktarım sırasında hangi şubeye,hangi ay'a,hangi güne aktaracağını sorabilirse
aktarım sanırım daha kolay olur ama değişik yollara da açığım .Bu sorun halloldoktan sonra Grafikleride yapıp tekrar paylaşabilirim ve güzel bir takip ve analiz programı ortaya çıkar.Yardım edenden şimdiden ALLAH(c.c.) razı olsun

Hayırlı Günler

Ekli dosyalar

Merhaba Ekteki Dosyada biraz düzenleme yaptım Aktarım sayfasında L sutununa tarihi girip
mavi butona bastığınızda tutarları ilgili şubeye ilgili ayına ve gününe göre akatrım yapıyor ve M sutununada aktarım yapıldı olarak yazıyor eğer tarih girmesseniz aktarmaz..

Siz şubeleri açarken Şube1-Ocak / Şube1-Şubat olarak açmışsınız bu sayfaları açarken aynı mantıkta gidin fakat kısaltma yapmayın Ay kısmını tarihten aldığım için uzun ve doğru açılması gerekir.

İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

Sayın Hüseyinkis allah razı olsun... emeğinize sağlık bu haliylede işimi görür.sağolun

S.a.

Üstadlar excel'e birkaç ekleme daha yaptım.
1) aktarım sayfasına 297 satırından itibaren aktarılacak bir veri koydum

2) "hedef" klasörü sayfası ekledim.Sayfada şubelere ait 2011 yılı aylık hedefleri mevcut olup ayrıca 2009 ve 2010 gerçekleşen tutarlarıda mevcuttur.

kısaca ilgili şubenin, ilgili ayının 2009,2010 gerçekleşenleri ile ilgili ayın 2011 hedeflerini aktarmak istiyorum.
2009 gerçekleşen aktarılacak sütunu = AL
2010 gerçekleşen aktarılacak sütunu = AM
2011 Hdf aktarılacak sütunu = AI

şimdiden emeği geçenden allah razı olsun

ayrıca vba öğrenimi için kaynak önerebilirmisiniz...?

S.a.

Üstadlar excel'e birkaç ekleme daha yaptım.
1) aktarım sayfasına 297 satırından itibaren aktarılacak bir veri koydum

2) "hedef" klasörü sayfası ekledim.Sayfada şubelere ait 2011 yılı aylık hedefleri mevcut olup ayrıca 2009 ve 2010 gerçekleşen tutarlarıda mevcuttur.

kısaca ilgili şubenin, ilgili ayının 2009,2010 gerçekleşenleri ile ilgili ayın 2011 hedeflerini aktarmak istiyorum.
2009 gerçekleşen aktarılacak sütunu = AL
2010 gerçekleşen aktarılacak sütunu = AM
2011 Hdf aktarılacak sütunu = AI

şimdiden emeği geçenden allah razı olsun

ayrıca vba öğrenimi için kaynak önerebilirmisiniz...?

Ekli dosyalar

üstadlar bir el atsanız....

297 Satırdan Sonra eklediğiniz veriler ay farkı yok gibi bunu

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((aktarım!$A$297:$A$326="şube1")*(aktarım!$C$297:$C$326=$B142)*(aktarım!$F$297:$F$326))
yukarıdaki formul ile çağırabilirsiniz. 2009 ve 2010 yılı hedeflerinin getirilmesi için makro yazmaya çalışırım

297 Satırdan Sonra eklediğiniz veriler ay farkı yok gibi bunu

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((aktarım!$A$297:$A$326="şube1")*(aktarım!$C$297:$C$326=$B142)*(aktarım!$F$297:$F$326))
yukarıdaki formul ile çağırabilirsiniz. 2009 ve 2010 yılı hedeflerinin getirilmesi için makro yazmaya çalışırım

üstadım eline koluna sağlık.
formül değer hatası veriyor ama benim için asıl önemli olan hedeflerin aktarılabilmesi.şimdiden çok teşekkür ederim. hayırlı günler

üstadım eline koluna sağlık.
formül değer hatası veriyor ama benim için asıl önemli olan hedeflerin aktarılabilmesi.şimdiden çok teşekkür ederim. hayırlı günler

Yukarıdaki formulun değer hatası vermesi bulmaya çalıştığı hucredeki değerin sayı olmamasından kaynaklanıyor siz oradaki tutarları sayıya çevirirseniz sorun çözülür.

Merhaba subeler sayfasında ekteki formulu calıstırırsanız aktarımları yapar fakat listenizde eksiklikler var mesala subelerde Yumurtalar yazıyo butcede yumurta yazıyo bunların duzelmesi gerekir. bazı kalemler kırılımlı bazıları ana hesap ornek butcede gıda var şubelerde gıda ustunde ekmekler ve gevrek var butcede olmadığı için sadece gıda kısmına rakam gelir siz butcenizi revize edersiniz.

Kod:
Sub Butce()
If ActiveSheet.Name = "Hedef" Or ActiveSheet.Name = "aktarım" Then Exit Sub
Set s1 = Sheets("aktarım")
Set s2 = Sheets("Hedef")
Ayy = Mid(ActiveSheet.Name, 7, 9999)
a = s2.Range("C1:DD1").Find(What:=Ayy, LookAt:=xlWhole).Column

For i = 1 To Range("B65536").End(3).Row
strr = ActiveSheet.Cells(i, 2).Value
If strr = "" Then
GoTo son
End If
If WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("B1:B5000"), strr) = 0 Then
GoTo son:
Else
b = s2.Range("B1:B5000").Find(What:=strr, LookAt:=xlWhole).Row
End If
'On Error GoTo son
If b = 0 Then
GoTo son:
Else
ActiveSheet.Cells(i, 35).Value = s2.Cells(b, a).Value
ActiveSheet.Cells(i, 38).Value = s2.Cells(b, a - 3).Value
ActiveSheet.Cells(i, 39).Value = s2.Cells(b, a - 2).Value
End If
son:
Next
End Sub

Son düzenleme:
Makro Yardımlarınızı bekliyorum

tekrar merhaba;
tabloya bir kaç değişiklikle geliştirmeye çalışıyorum fakat sizin değerli yardımlarınız olmadan biraz zor gibi görünüyor.Ben uğraştım ama olmadı.
sorunum "envanter" sayfasında bulunan B sütunundaki kırımların,H sütunundaki tutarlarının her şubenin sayfalarında yer alan AT sütununa yazılmasını istiyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

macro hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba üstadlar?

macro hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba üstadlar?

Ekteki kodları deneyebilrmisin.

Kod:
Sub envanter()
Set s1 = Sheets("Envanter")

For i = 1 To 4
Set s2 = Sheets(i)
For a = 2 To 171
If s2.Cells(a, 1).Value <> "" And s2.Cells(a, 2).Value <> "" Then
Ayy = s2.Cells(a, 2).Value
aa = s1.Range("L1:L19500").Find(What:=Ayy, LookAt:=xlWhole).Row
s2.Cells(a, 46).Value = s1.Cells(aa, 8).Value
End If
Next a
Next i

End Sub

hocam ;
makro da aa,8 den değil 13 den aktaracaktı düzelttim ama aktarım yaptırdığım zaman tüm şubelere yapıyor. Her şubenin envanteri ayrı olduğu için "hedef" makro'sun da olduğu gibi ilgili sayfada aktarılmasını istiyorum

Son düzenleme:
hocam ;
makro da aa,8 den değil 13 den aktaracaktı düzelttim ama aktarım yaptırdığım zaman tüm şubelere yapıyor. Her şubenin envanteri ayrı olduğu için "hedef" makro'sun da olduğu gibi ilgili sayfada aktarılmasını istiyorum

Envanter Sayfasında Şube ile bilgi görmediğim için aynısını aktardım şubeler nasıl secilecek ?

Sadece ilk şubeye yapmasını istiyorsan koddaki

For i = 1 To 4 kısmını 1 to 1 yapman yeterli ikinci şube için 2 to 2 yapabilirsin.

Envanter sayfasında, N1 hücresine; şube isimlerinin yer aldığı açılır liste yaptım aktarım yapılacak şubeyi o şekilde belirlesek?
teşekkürler

Envanter sayfasında, N1 hücresine; şube isimlerinin yer aldığı açılır liste yaptım aktarım yapılacak şubeyi o şekilde belirlesek?
teşekkürler

eğer N sutununa şublerin isimlerini yazdıysan ekteki formulu denermisin.

Kod:
Sub envanter()
Set S1 = Sheets("Envanter")

For i = 1 To 4
Set S2 = Sheets(i)
For a = 2 To 171
If S2.Cells(a, 1).Value <> "" And S2.Cells(a, 2).Value <> "" Then
ayy = S2.Cells(a, 2).Value
ŞUBE = S2.Name
aaa = WorksheetFunction.SumIfs(S1.Range("M2:M15000"), S1.Range("L2:L15000"), ayy, S1.Range("N2:N15000"), ŞUBE)
S2.Cells(a, 46).Value = aaa
End If
Next a
Next i

End Sub

Hüseyin bey ; excel'e yeni şubeler ekleyeceğimden fazla sayfa tuttuğundan her ay'ı ay isimleri vererek farklı excel oluşturdum. Aktarım ve envanter makrolarında sorun yok ama hedef te problem var.Sizden ricam makroyu güncellemeniz.her ay tek yerde olduğundan sıkıntı oluşturacaksa c ile j sütunlarına sadece ilgili ay'ı yapıştırarak aktarım yapılabilir. sayfanın herhangi bir yerine şu ismini yazıp o şekilde aktarım yapılabilir.örnek ekte mevcuttur.Sizede zahmet veriyorum hakkınızı helal ediniz.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Hüseyin bey ; excel'e yeni şubeler ekleyeceğimden fazla sayfa tuttuğundan her ay'ı ay isimleri vererek farklı excel oluşturdum. Aktarım ve envanter makrolarında sorun yok ama hedef te problem var.Sizden ricam makroyu güncellemeniz.her ay tek yerde olduğundan sıkıntı oluşturacaksa c ile j sütunlarına sadece ilgili ay'ı yapıştırarak aktarım yapılabilir. sayfanın herhangi bir yerine şu ismini yazıp o şekilde aktarım yapılabilir.örnek ekte mevcuttur.Sizede zahmet veriyorum hakkınızı helal ediniz.Teşekkürler.

Aktarım Şubeden Hedef sayfasına yaılacak sanırım hangi hücrelerin nereye aktarılacağını yazabilirseniz sevinirim. Ben baktım 2009 yılı var ama şubelerde yok Satış % var diğer tarafta bulamadım:

Hüseyin bey kusura bakmayın yılları güncellememişim. İşi kolaylaştırmak için "hedef" sayfasında değişiklik yaptım ek'e bir göz atabilirseniz. Kısaca B1 hücresinden şubeyi seçiyoruz ve
hedef'teki C sütunu ilgili şubenin AP sütununa
hedef'teki D sütunu ilgili şubenin AQ sütununa
hedef'teki F sütunu ilgili şubenin AI sütununa aktarım yapması gerekiyor. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Hüseyin bey kusura bakmayın yılları güncellememişim. İşi kolaylaştırmak için "hedef" sayfasında değişiklik yaptım ek'e bir göz atabilirseniz. Kısaca B1 hücresinden şubeyi seçiyoruz ve
hedef'teki C sütunu ilgili şubenin AP sütununa
hedef'teki D sütunu ilgili şubenin AQ sütununa
hedef'teki F sütunu ilgili şubenin AI sütununa aktarım yapması gerekiyor. Teşekkürler.

ekteki kodları denermisin

Kod:
Sub Hedef_Hk()
Set s1 = Sheets("Hedef")
Set s2 = Sheets(s1.Cells(1, 2).Value)
On Error Resume Next
For a = 2 To 171
If s2.Cells(a, 1).Value = "" And s2.Cells(a, 2).Value <> "" Then
Aranan2 = Cells(a, 2).Value
azz = s1.Range("B2:B100").Find(What:=Aranan2, LookAt:=xlWhole).Row
s2.Cells(a, 42).Value = s1.Cells(azz, 3).Value
s2.Cells(a, 43).Value = s1.Cells(azz, 4).Value