• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadan belirli tarih aralığını Userform ile çağırmak

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ek'teki dosyamda satişlar sayfasında satılan bir aracın bütün bilgileri bulunuyor.. yanındaki sayfalar ise araç tipleri, yani 4 farklı araç tipi var.. şuanda sistem misal Otomobil sayfasında Güncelle butonuna tıkladığımızda o ay ki otomobile ait verileri getiriyor, yalnız onda da ufak bi hata buldum 2012'ye girene kadar farketmemiştim.. kontrolü sadece ay olarak yapıyor sanırım, yılı hesaplamadığı için şuanda güncelle dediğimizde 2011'in Ocak ayını getiriyor.. ufak ayrıntıdan sonra asıl sormak istediğime gelelim..

Ben güncelle butonuna tıkladığımda ufak bir UserForm iki tarih seçenekli yani Başlangıç ve Bitiş Tarihi çıksın ve tamam dediğimde satışlar sayfasında ki, belirttiğim tarih aralığındaki Otomobil satırlarını getirsin..

Dosya Ekte'dir, teşekkürler..

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sh As Worksheet
If ilktarih.Text = "" Or ikincitarih.Text = "" Then
    MsgBox "İlk tarih veya Son tarih boştur." & vbLf & "İşlem iptal oldu", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
If Not IsDate(ilktarih.Text) Or Not IsDate(ikincitarih.Text) Then
    MsgBox "İlkTarih veya İkinci tarih te tarih formatına uygun olamayan içerik var!" & _
    vbLf & "İşlem İptal oldu!", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
Set sh = Sheets("Satislar")
sh.Range("A1").AutoFilter
sh.Range("A1").AutoFilter field:=15, Criteria1:=">=" & _
CDbl(CDate(ilktarih.Text)), Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & _
CDbl(CDate(ikincitarih.Text))

End Sub

Ekli dosyalar

emeğinize sağlık hocam, mantık olarak doğru ama işlev olarak yanlış oldu.. yani ben satışlar sayfası hariç diğer sayfalar da Güncelle butonları yerine sizin yaptığınız süz butonunu koyacağım ve süzme işlemini satışlar sayfasında değil, diğer sayfalarda yapacağım.

Mesela Aralık-Otomobil sayfasında süz dediğim de Satışlar sayfasından "O" hücresindeki belirttiğim tarih aralığını ve "G" hücresinde B harfi yazan verileri getirmesi gerekiyor.

Aslında hiçbirşey yapmadan önce Güncelle butonuna basarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.. ben güncelle butonun yaptığı işi sizin yaptığınız süz butonu ile yapmak istiyorum..

("G" hücresindeki kısaltmalar Otomobil=B, HTA=H, LKW=K, BUS=O)

Ben güncelle butonuna tıkladığımda ufak bir UserForm iki tarih seçenekli yani Başlangıç ve Bitiş Tarihi çıksın ve tamam dediğimde satışlar sayfasında ki, belirttiğim tarih aralığındaki Otomobil satırlarını getirsin..

Dosya Ekte'dir, teşekkürler..

emeğinize sağlık hocam, mantık olarak doğru ama işlev olarak yanlış oldu.. yani ben satışlar sayfası hariç diğer sayfalar da Güncelle butonları yerine sizin yaptığınız süz butonunu koyacağım ve süzme işlemini satışlar sayfasında değil, diğer sayfalarda yapacağım.

Mesela Aralık-Otomobil sayfasında süz dediğim de Satışlar sayfasından "O" hücresindeki belirttiğim tarih aralığını ve "G" hücresinde B harfi yazan verileri getirmesi gerekiyor.

Aslında hiçbirşey yapmadan önce Güncelle butonuna basarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.. ben güncelle butonun yaptığı işi sizin yaptığınız süz butonu ile yapmak istiyorum..

("G" hücresindeki kısaltmalar Otomobil=B, HTA=H, LKW=K, BUS=O)

Yukarıda sorduğunuz ilk soruda sadece tarih süzeceğinizi yazmışsınnız.Şimdi ise g sütunnundada bir kritere göre 'de süzme olacak diyorsunuz.Ben ilksorunuza yaptığımdan dolayı 2nci isteğinizi bvlemedeiğimden doslayı onu yapmadım.Şimdi işlev olarak olmamış diyorsunuz!!Ama kimden ötürü.Siz söyledinizde ben yapmadıysam olabilir ama sizden ötürü olmadıysa olmamıştır.:cool:

söylemeye gerek duymamıştım çünkü ekteki dosyada sayfalar bahsettiğim şekilde çalışıyor, sadece oradaki güncelle butonu yerine sizin yaptığınız süz butonu olacaktı, onu anlatmaya çalışmıştım ama sanırım beceremedim..

söylemeye gerek duymamıştım çünkü ekteki dosyada sayfalar bahsettiğim şekilde çalışıyor, sadece oradaki güncelle butonu yerine sizin yaptığınız süz butonu olacaktı, onu anlatmaya çalışmıştım ama sanırım beceremedim..
dosyanız ektedir.:cool:

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sh As Worksheet
If ilktarih.Text = "" Or ikincitarih.Text = "" Then
    MsgBox "İlk tarih veya Son tarih boştur." & vbLf & "İşlem iptal oldu", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
If Not IsDate(ilktarih.Text) Or Not IsDate(ikincitarih.Text) Then
    MsgBox "İlkTarih veya İkinci tarih te tarih formatına uygun olamayan içerik var!" & _
    vbLf & "İşlem İptal oldu!", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
Set sh = ActiveSheet
sh.Range("A1").AutoFilter
sh.Range("A1").AutoFilter field:=6, Criteria1:=">=" & _
CDbl(CDate(ilktarih.Text)), Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & _
CDbl(CDate(ikincitarih.Text))
sh.Range("A1").AutoFilter field:=7, Criteria1:="B"

Set sh = Nothing
End Sub

Private Sub ikincitarih_AfterUpdate()
ikincitarih.Text = Format(ikincitarih.Text, "dd.mm.yyyy")

End Sub

Private Sub ilktarih_AfterUpdate()
ilktarih.Text = Format(ilktarih.Text, "dd.mm.yyyy")
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
Dim sh As Worksheet
Set sh = ActiveSheet
ilktarih.Text = Format(WorksheetFunction.Min(sh.Range("F2:F" & _
sh.Cells(Rows.Count, "F").End(xlUp).Row)), "dd.mm.yyyy")
ikincitarih.Text = Format(WorksheetFunction.Max(sh.Range("F2:F" & _
sh.Cells(Rows.Count, "F").End(xlUp).Row)), "dd.mm.yyyy")
End Sub

Ekli dosyalar

hocam yine anlatamadım sanırım, sizin yaptığınız sadece süz butonun olduğu sayfaları süzüyor.. ben istiyorum ki, mesela Aralık-HTA sayfasında süz butonuna tıklayıp tarihleri girdikten sonra satışlar sayfasındaki O sütununda ki belirtilen tarih aralıklarını ve karşılığına denk gelen G sütunudaki "H" yazanları getirsin istiyorum.

Tabi bunun yanında Ünvan ve Araç Tipi de gelecek..

Geri