• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadaki veriyi başka sayfalara aktarma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Merhaba
oluşturduğum tabloda belirli ürünler var. Bu ürünler belirli zamanlarda değişmesi veya bakımları yapılması gerekiyor. Bu tabloların bulunduğu birçok sayfa var. Bakımı veya Z/A tarihi yaklaşan ürünleri yeni bir sayfada sıralatmam mümkünmü? Ömer abinin yardımlarıyla her ürün için yeni sayfa olacak şekilde yapmıştık bunu Z/A için tek sayfa bakım için için tek sayfa şeklinde yapmamız mümkünmü_?_ Z/A servisten çıkmasına 45 gün kalanlar bir sayfada ve bakımlarına 30 gün kalanlar bir sayfada olacak şekilde sıralayabilirmiyiz?

örnek dosya ektedir

Ekli dosyalar

Merhaba
arkadaşlar sorumun cevabımı yok yoksa müsait olduğunuzdamı cevap vereceksiniz herhangi bir açıklama yaparsanız sevinirim...
yeni başladığım için excele biraz merak uyandırdı o yüzden acele ediyorum. Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Arkadaşlar böyle birşey mümkün değilse en azından onu yazsanız...Bilgim yok yapılıp yapılamayacağından yapılamıyorsa eğer bilgi verirseniz sevinirim....

arkadaşlar olumlu veya olumsuz farketmez en azından bir cevap_?_

uzaman arkadaşlar vaktiniz yoksa yapılır ama uzun sürer şimdi olmaz veya yapman mümkün değil gibicesindne birşey söylerseniz sevinirim...

Merhaba
oluşturduğum tabloda belirli ürünler var. Bu ürünler belirli zamanlarda değişmesi veya bakımları yapılması gerekiyor. Bu tabloların bulunduğu birçok sayfa var. Bakımı veya Z/A tarihi yaklaşan ürünleri yeni bir sayfada sıralatmam mümkünmü? Ömer abinin yardımlarıyla her ürün için yeni sayfa olacak şekilde yapmıştık bunu Z/A için tek sayfa bakım için için tek sayfa şeklinde yapmamız mümkünmü_?_ Z/A servisten çıkmasına 45 gün kalanlar bir sayfada ve bakımlarına 30 gün kalanlar bir sayfada olacak şekilde sıralayabilirmiyiz?

örnek dosya ektedir

Selam Sezai68,
dosyanızı *.xls formatında yollayabilirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Zira Excel 2003 kullanıyorum.

İyi çalışmalar.

dosya ektedir... ilgilendiğiniz için teşekkürler...
Selam Sayın sezai68,
1.mesajdaki istediklerinizden daha fazlası yapılabilir.
Benzer çalışmaların daha kapsamlısını ben de yapıyorum. Size uzun vadeli yardımcı olmaya çalışacağım.Ancak, önce isterseniz beraberce dosyanızı yeniden tasarlamaya başlayalım. Bunun için dosyanızdaki ne nedir? Nasıldır? ne işe yarar? yapılan nedir? hedeflenen nedir? istenilen nedir? Sabitler nelerdir? veri girişleri nelerdir? Örnek dosyanızın üzerinde detaylı açıklamlar yaparsanız Belki daha kapsamlı, daha pratik, Daha görsel, Daha hızlı program yapabiliriz.

Siz yukarıdaki mesajdaki dosyanızı güncelleyiniz, Zip'leyerek yollayınız ki kotanız dolmamış olur.

İyi çalışmalar.

Selam,
----------------------------------------------

Son düzenleme:
Ergün Bey kullandığım tablolar... bu tablolardan sizin programa benzer nasıl birşey çıkar bilmiyorum... tavsiyeleriniz ışığında ilerleyeceğim... Fikirleriniz ve önerileriniz için ayrıca teşekkürler...

Ekli dosyalar

Selam Sayın sezai68,
Son gönderdiğiniz değil, bir önceki dosyanızdan istifade ederek hazırladım.
Şimdilik sadece Periyodik bakımlarınızla ilgili bir çalışma yaptım. Z/A çok daha farklı olduğundan onunla ilgili ayrı bir çalışma yapıp ekleyeceğim. Şimdiden taslak oluşturabilmem için her türlü ihtimalleri düşünüp örneklendirmeler ve izahatler yapabilirseniz sevinirim.

Periyodik Bakımlarınızı aslını bozmadan hazırladım. "Periyodik Bakımlar" sayfasındadır. İnceleyiniz.
Yapılan Bakımlarınızı da tek sayfada topladım. Dikkatle incelerseniz, sizin kayıtlarınızı yazdım.
Önemli hususu şu Periyodik Bakımlardaki isimler ile yapılan bakımlardaki isimler birebir tutmalıdır.
PeriyidodikBakımlar ve YapılanBakımlar sayfasına şimdilik el ile veri girebilirsiniz.
Daha Sonra ANAMENU'den Bakım Sorgulama'ya girip çeşitli sorgular yaparak istediklerinize ulaşabilirsiniz. Yaptığınız bakımlar değiştikçe otamatik güncellenecektir.
Anlaşılacağı üzere Kırmızılar bakım gerekenler, yeşiller günü gelmemiş olanlardır. Ne kadar günü geçtiğini veya kaldığını da görebilirsiniz.
Yapılan Bakımlar Formu bitmedi, hazırlık aşamasında.
Ayrıca veri girişlerinizi de bu sayfadan yapma imkanı bulacaksınız.

İnceleyip en kısa zamanda geri dönüş yaparsanız sevinirim.
İyi çalışmalar.

NOT: Ekli dosya güncelleştirildikçe kaldırıyorum. En güncel dosya için en son mesajlara göz atınız.

Son düzenleme:
Selam Sayın sezai68,
İlk çalışma ektedir. İnceleyiniz.
Son gönderdiğiniz değil, bir önceki dosyanızdan istifade ederek hazırladım.
Şimdilik sadece Periyodik bakımlarınızla ilgili bir çalışma yaptım. Z/A çok daha farklı olduğundan onunla ilgili ayrı bir çalışma yapıp ekleyeceğim. Şimdiden taslak oluşturabilmem için her türlü ihtimalleri düşünüp örneklendirmeler ve izahatler yapabilirseniz sevinirim.

Periyodik Bakımlarınızı aslını bozmadan hazırladım. "Periyodik Bakımlar" sayfasındadır. İnceleyiniz.
Yapılan Bakımlarınızı da tek sayfada topladım. Dikkatle incelerseniz, sizin kayıtlarınızı yazdım.
Önemli hususu şu Periyodik Bakımlardaki isimler ile yapılan bakımlardaki isimler birebir tutmalıdır.
PeriyidodikBakımlar ve YapılanBakımlar sayfasına şimdilik el ile veri girebilirsiniz.
Daha Sonra ANAMENU'den Bakım Sorgulama'ya girip çeşitli sorgular yaparak istediklerinize ulaşabilirsiniz. Yaptığınız bakımlar değiştikçe otamatik güncellenecektir.
Anlaşılacağı üzere Kırmızılar bakım gerekenler, yeşiller günü gelmemiş olanlardır. Ne kadar günü geçtiğini veya kaldığını da görebilirsiniz.
Yapılan Bakımlar Formu bitmedi, hazırlık aşamasında.
Ayrıca veri girişlerinizi de bu sayfadan yapma imkanı bulacaksınız.

İnceleyip en kısa zamanda geri dönüş yaparsanız sevinirim.
İyi çalışmalar.

Öncelikle Uğraşlarınız için teşekkür ederim..
Ufkumu genişletti diyebilirim...
makine bilgileri periyodik bakımmlar yapılan bakımlar sayfasında her uçak için yeni hücreler oluşturdum...
makine bilgileri bölümüne ana sayfaya ulaşmak içn kısayol oluşturabildim...
yapılan bakımardaki gibi tarih aralığına göre aramayı bakım sorgulama ekranına nasıl yerleştirebilirim _?_
birde z/a malzemeler için naıl birşey yapabiliriz... kusura bakmayın yapabilirim diyemiyorum malesef...
bakım yaptıktan sonra verileri excele giriş yaptıktan sonra listeden seçip elle giriyorum bunun için aramadan sonra düzeltme ekranı gibi birşey yapabilirmiyiz _?_ şunu farkettim her geçen gün isteklerim artıyor... elinizde uçak kayıtla ilgili programlar varsa eğer ordan birleştirip bazı bilgileri alıp kendimikine ilave etmek isterim...

Selam,
yapılan bakımardaki gibi tarih aralığına göre aramayı bakım sorgulama ekranına nasıl yerleştirebilirim _?_
Yapabiliriz ancak, ben de benzer bakım sorgulama ekranı kullanıyorum. Hiç ihtiyaç duymadım. Çünkü O ekran vakti geçen-geçmeyenleri, makineleri, periyotları gösteriyor.Siz Gerçekten istediğinize emin misiniz? Eminseniz tarih aralığını hangi tarih için kullanacaksınız?
birde z/a malzemeler için naıl birşey yapabiliriz... kusura bakmayın yapabilirim diyemiyorum malesef...
Bununla ilgileneceğiz.
bakım yaptıktan sonra verileri excele giriş yaptıktan sonra listeden seçip elle giriyorum bunun için aramadan sonra düzeltme ekranı gibi birşey yapabilirmiyiz
Size hazırlayacağım programda zaten bu olmazsa olmaz özelliklerden olacak. Yapacağımı zaten söylemiştim.
elinizde uçak kayıtla ilgili programlar varsa eğer ordan birleştirip bazı bilgileri alıp kendimikine ilave etmek isterim...
Benim elimde mi?
Ben programcı değilim. Bir özel şirkette çalışıyorum. Fırsat buldukça evimde ve işyerimde kendi işimle ilgili çalışmalar yapıp kendimi geliştiriyorum.
UÇAK sayısı veya Havalimanı sayısı ne kadar ki, elimde UÇAK programları olsun :) İşin esprisi tabi bu:)
gayr-i ihtiyari şu anda ciddi şekilde 2 tane UÇAK programı ile ilgileniyorum.
biri sizin konunuz birinin inki ise aşağıdadır tıklayınız:
http://www.excel.web.tr/f50/ucak-aryza-kayyt-programy-yardym-t92710/sayfa5.html#post524619
bu konuya abone olabilirsiniz. Bu sayede bu konudaki güncel mesajlar otomatik sizin kontrol panelinize de düşecektir.
Ancak sizin BAKIM üzerine çalışıyorsunuz. Linkini verdiğim ise ARIZA üzerine.
Örnek bir çalışmanın size faydası olabilmesi için illa ortak iş alanında olması gerekmiyor. Örneğin bir sağlık, eğitim v.s. gibi uzak konularla ilgili çalışmaların, programların FONKSİYON veya KOD Mantıkları sizin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Hatta "istediğim tam buydu" dedirtecek kadar da birbirine çok yakın mantıklar bulabilirsiniz. Siteyi sıkı takip ediniz.
NOT-1: yazışmaları özel'den değil konudan yapalım.
NOT-2: eklediğiniz Dosyalarınızı zip'leyerek yollarsanızkotanız dolmamış olur. Ayrıca, yazdığınız bir mesajı 3 gün içinde değiştirebilme özelliği olduğundan, yeni dosya ekleme yerine en son eklediğiniz dosyanızı silip, yerine güncel dosyanızı ekleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
:( işlerin yoğunluğundan dolayı dün programla ilgilenemedim... size bir sorum olacaktı... bakım sayfasındaki aynı verileri Z/A için uygulasak uçk numarası yerine malzeme adını yazsak bakım periyotları bölümüne seri numaraları yazsak olur mu_?_

:( işlerin yoğunluğundan dolayı dün programla ilgilenemedim... size bir sorum olacaktı... bakım sayfasındaki aynı verileri Z/A için uygulasak uçk numarası yerine malzeme adını yazsak bakım periyotları bölümüne seri numaraları yazsak olur mu_?_

Selam,
ZA'larınızı inceliyorum. Taslak hazırlamaya başaladım. Evet aynen istediğiniz gibi,
--ZA için ayrı bir excel sayfası yapalım,
-- Bu sayfaya ZA kaydı (veri girişi ve veri silinmesi) formu koyalım.
--ZA sorgulama formu oluşturalım. Bu formda günü geçen veya geçmeyenleri görelim. bir kaç sorgulama kriteri koyalım.
daha sonra yine bu form üzerinden çeşitli özellikler ekleriz.

Selam,
ZA'larınızı inceliyorum. Taslak hazırlamaya başaladım. Evet aynen istediğiniz gibi,
--ZA için ayrı bir excel sayfası yapalım,
-- Bu sayfaya ZA kaydı (veri girişi ve veri silinmesi) formu koyalım.
--ZA sorgulama formu oluşturalım. Bu formda günü geçen veya geçmeyenleri görelim. bir kaç sorgulama kriteri koyalım.
daha sonra yine bu form üzerinden çeşitli özellikler ekleriz.

selam
2. bir excel dosyasımı_?_
ben bu dosyada ilave butonlar aynı formüller şeklinde demiştim ama oda olabilir...

veri girişi sayfası ama veri silme değilde veri değiştirme yapılabilirmiyiz_?_ eski verileri saklarsak sürekli bi takibi olur daha iyi olablir ama olmasada olur hani :)
Sorgulama formu günü geçendeğilde yaklaşan 60 gün kalan mesela veya 45 gün kalan veya iki tarih arası arama şu şu tarihler arasında çıkacaksa şeklinde olursa daha iyi olur günü geçerse pek iyi olmaz :)

siz neler düşünüyorsunuz acaba_?_ benim için oda önemli

Selam,
2. bir excel dosyasımı_?_
dosya değil sayfa demiştim.
veri girişi sayfası ama veri silme değilde veri değiştirme yapılabilirmiyiz_?_ eski verileri saklarsak sürekli bi takibi olur daha iyi olablir ama olmasada olur hani :)
Z-A için söylüyorsunuz öyle değil mi? Silme işlemi yapmayacaksanız, sadece değiştirme işlemi yapacaksanız o zaman sizin dediğiniz gibi yaparız.
Sorgulama formu günü geçendeğilde yaklaşan 60 gün kalan mesela veya 45 gün kalan veya iki tarih arası arama şu şu tarihler arasında çıkacaksa şeklinde olursa daha iyi olur günü geçerse pek iyi olmaz :)
Bakım sorgulama için mi söylüyorsunuz? öyle ise formu printscreen yapınız.Daha sonra bu resim üzerinden isteğinizi izah eder misiniz?

Yapılan Bakımlar Formunda sorgulama işlemleri tamamlandı.
Bu form üzerine daha sonra yeni kayıt ekleme, düzenleme yapacağım. Daha sonra da önizleme ve yazdırma yapacağım. Önerileriniz nelerdir?

Aynı dosyaya Z-A formu ve sayfası ekledim.
Şu an için form sadece sayfadaki verileri alıyor.
Z-A Formu listeye otomatik servis çıkışının bulunmasını ekleyeceğim.
Z-A Formu üzerinde sorgulama ekleyeceğim
Z-A Formu üzerinden yeni kayıt ekleme ve değiştirme ekleyeceğim.

Bunun için Z/A sütununa bir çeki düzen verelim. Excelin anlayabileceği bir standarda sokalım. dikkat ederseniz kimi "9 / 6 YIL" görünürken kimi "9 / 6 YIL" kimi de "6 YIL 28 AY" görünüyor.

Bir de tam olarak nasıl hareket edecek? "önce / sonra" öncesi neydi? sonrası neydi?

NOT: Ekli dosya güncelleştirildikçe kaldırıyorum. En güncel dosya için en son mesajlara göz atınız.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Selam,
dosya değil sayfa demiştim.
Z-A için söylüyorsunuz öyle değil mi? Silme işlemi yapmayacaksanız, sadece değiştirme işlemi yapacaksanız o zaman sizin dediğiniz gibi yaparız.
Bakım sorgulama için mi söylüyorsunuz? öyle ise formu printscreen yapınız.Daha sonra bu resim üzerinden isteğinizi izah eder misiniz?

2. çalışma ektedir.
Yapılan Bakımlar Formunda sorgulama işlemleri tamamlandı.
Bu form üzerine daha sonra yeni kayıt ekleme, düzenleme yapacağım. Daha sonra da önizleme ve yazdırma yapacağım. Önerileriniz nelerdir?

Aynı dosyaya Z-A formu ve sayfası ekledim.
Şu an için form sadece sayfadaki verileri alıyor.
Z-A Formu listeye otomatik servis çıkışının bulunmasını ekleyeceğim.
Z-A Formu üzerinde sorgulama ekleyeceğim
Z-A Formu üzerinden yeni kayıt ekleme ve değiştirme ekleyeceğim.

Bunun için Z/A sütununa bir çeki düzen verelim. Excelin anlayabileceği bir standarda sokalım. dikkat ederseniz kimi "9 / 6 YIL" görünürken kimi "9 / 6 YIL" kimi de "6 YIL 28 AY" görünüyor.

Bir de tam olarak nasıl hareket edecek? "önce / sonra" öncesi neydi? sonrası neydi?

İyi çalışmalar.

günaydın
çalışmayı incelemek için fazla vaktim olmadı... akşam gelince hepsini inceler size geri dönüş yaparım.... göz gezdirdim sadece Z/A sayfasında dediğiniz gibi otomatik servisten çıkış yok excel sayfasına girdim orda formüller yazmasına rağmen onlarda hesap yapmıyor anlamadım... akşam geldiğimde programı inceleyip feed back yaparım inş. kolay gelsin iyi çalışmalar... teşekkürler....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri