• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadaki renkler bozulmadan satır renklendirilmesi

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar.

Ekte gönderdiğim sayfada aktif hücrenin bulunduğu satırın renklendirilmesi yapılıyor. Sayfamda çeşitli renklendirme olduğu için bütün renkler gidiyor.

Benim istediğim sayfadaki çeşitli renklerle renklendirdiğim renkler gitmeden satırın renklenmesini istiyorum. Sayfadaki renklendirmelerim bozulmasını istemiyorum.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

http://s6.dosya.tc/server5/nnemv0/Ornek.xls.html

Ekli dosyalar

Forumda bu şekilde bir çalışma bulamadım.

Sayın Ömer Baran'ın bu konuda çok güzel bir çözümü vardı. Kullanılmayan bir hücreye o an seçili olan hücrenin adresi yazdırılıp , koşullu biçimlendirmde bu hücreye göre kural eklenmişti.

Merhaba.
Bilgisayar başında değilim.
Fikir belirtmek için yazıyorum.
Kullanılan son sütun örneğin Z sütunu ise; sayfanın kod bölümüne, worksheet_selection_change kodu yazıp, bu kodda
Range("AA:AA").Clear.Contents
Cells(Target.Row, "AA")=1
şeklinde kod satırlarıyla aktif satır AA sütununa 1 değeri yazdırılır.
Renklenecek alana da koşul olarak AA sütunu 1 ise diye koşullu biçim uygulanarak istenilen sonuca ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Sayın Yusuf Bey ilginiz için çok teşekkür ediyorum, dediğiniz linki açtım Sayın Ömer Bey çok güzel bir çalışma yapmış, harika olmuş.

Hangi hücreye tıklarsan o hücrenin rengi değişiyor, hücreden çıkınca eski renk geri geliyor.

Bu işlemi belirli bir aralık olarak örneğin A ile P sütunu arasındaki satır renklense sonrada hücreden çıkınca eski renk geri gelse, bu şekilde yapılabilir mi?

Sayın Ömer Bey'in yazmış olduğu kod ile ilgili küçük bir excel sayfası ekliyorum.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer Bey mesajınızı sonradan fark ettim, dediğinizi maalesef yapamadım.

Sayın Ömer Bey sizin dediğiniz şekil aşağıdaki gibi mi olacak?

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    [COLOR="Red"]Range("AA:AA").Clear.Contents[/COLOR]
    Cells(Target.Row, "AA") = 1
    Range("AA1") = ActiveCell.Address
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Bu şekilde yazıldığı zaman kırmızı ile seçil kodu sarıya boyuyarak hata veriyor.

Merhaba.
Mevcut KOD'u aşağıdaki ile değiştirin. Belgenize göre son kullanılan sütun P sütunu olduğundan işlem için Q sütununu kullandım.
Sonra da A:P sütun aralığını seçin ve koşullu biçimlendirme->formül kısmına da =$Q1=1 yazın ve renk belirleyin.
NOT: Q sütununa veri yazmayın, yazdığınız veri silinir.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:P]) Is Nothing Then Exit Sub
    Range("Q:Q").ClearContents
    Cells(Target.Row, 17) = 1
End Sub

Sayın Ömer Bey, tam istediğim gibi süper oldu, çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun hayırlı çalışmalar.

Geri