• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadaki hücreleri toplayarak Başka sayfaya süzme

Excel Vers. ve Dili
türkce
Sevgili hocalarım;

ekteki excel kitabındaki paremetreler1 sayfasındaki yazılı sayfa isimlerini referans alarak 1,2,3,4,5,6 nolu sayfaların ocak, şubat, mart aylarına ait hücre değerlerini toplayarak 1. üç aylık sayfasındaki ilgi hücrelerine nasıl akta bilirim. yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

Ekli dosyalar

Bu iş için formül daha kullanışlıdır.
Ben 1 sayfası için yaptım.Diğer sayfalarıda siz deveam ediniz.
Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

hocam sagol ancak sayfa ekleme ve silme olayım var orada sorun yaşıyorum devamlı sayfa eklediğimde 1.ücaylığı yeniden düzenlemem gerekiyor. aynı zamanda sıksık sayfa isimlerini değiştirmek durumunda kaldığımdada sıkıntılar yaşıyorum onun için bu hücre toplam işini macro ile yapmak istiyorum...

hocam aşağıdaki macro gibi olacak ama tüm sayfalara nasıl uygulatacağım bir el atarmısınız

ActiveCell.FormulaR1C1 = "='1'!R[-3]C[-5]+'1'!R[-2]C[-5]+'1'!R[-1]C[-5]"
Range("G7").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("G7:I7"), Type:=xlFillDefault
Range("G7:I7").Select
Range("I7").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "='1'!R[-3]C[-4]+'1'!R[-2]C[-4]+'1'!R[-1]C[-4]"
Range("I7").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("I7:O7"), Type:=xlFillDefault
Range("I7:O7").Select

hocam sagol ancak sayfa ekleme ve silme olayım var orada sorun yaşıyorum devamlı sayfa eklediğimde 1.ücaylığı yeniden düzenlemem gerekiyor. aynı zamanda sıksık sayfa isimlerini değiştirmek durumunda kaldığımdada sıkıntılar yaşıyorum onun için bu hücre toplam işini macro ile yapmak istiyorum...
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub aktar()
Dim sh As Worksheet, sat As Long, i As Long, k As Byte, ilk As Long
Dim sat2 As Byte
sat = Sheets("PARAMETRELER1").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Range("G7:O65536").ClearContents
sat2 = 7
ilk = CInt(Left(ActiveSheet.Name, 1)) * 3 + 1
son = ilk + 2
For i = 2 To sat
    Set sh = Sheets(CStr(Sheets("PARAMETRELER1").Cells(i, "A").Value))
    Cells(sat2, "G").Value = WorksheetFunction.Sum(sh.Range("B" & ilk & ":B" & son))
    Cells(sat2, "H").Value = WorksheetFunction.Sum(sh.Range("C" & ilk & ":C" & son))
    Cells(sat2, "I").Value = WorksheetFunction.Sum(sh.Range("E" & ilk & ":E" & son))
    Cells(sat2, "P").Value = sh.Cells(ilk, "M").Value & vbLf & _
    sh.Cells(ilk + 1, "M").Value & vbLf & sh.Cells(ilk + 2, "M").Value
    For k = 10 To 15
        Cells(sat2, k).Value = WorksheetFunction.Sum(sh.Range(sh.Cells(ilk, k - 4), sh.Cells(son, k - 4)))
    Next k
    sat2 = sat2 + 1
Next i
MsgBox "İşlem tamamlandı." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Ekli dosyalar

hocam birkaç problem oluştu;
1. sayfa ekleyip aktar dediğinde son sayfayı silip eklediğim sayfayı aktarıyor.
2. başka bir forma uyguladımda (ilk = CInt(Left(ActiveSheet.Name, 1)) * 3 + 1) hata veriyor.

yardımcı olursanız sevinirim

hocam birkaç problem oluştu;
1. sayfa ekleyip aktar dediğinde son sayfayı silip eklediğim sayfayı aktarıyor.
2. başka bir forma uyguladımda (ilk = CInt(Left(ActiveSheet.Name, 1)) * 3 + 1) hata veriyor.

yardımcı olursanız sevinirim
1. Parametreler sayfasında A sütununda hangi sayfalar yazıyorsa onları aktarır.
2. uyguladığınız sayfada sayfa isminin ilk karakteri sayısal olmalı?
Elbette bazı kabulleri yapmak lazım.Siz ilk anda o formatta oluştursduğunuz için sayfaları bende o duruma göre kod yazdım.Aslında doğruda yaptım.
Sizde sayfalar oluşturuken bunlara dikkat ediniz.Yoksa 2 de birde kodu değiştirmek doğru olmaz.Bu iş baştan bir kere tasarlanır o şekildede devam eder.
Siz söylemedinizmi Parametreler sayfasındaki sayfalardan veriler alınacak diye.İşte kodlarda onu yapıyor.Oraya A sütuna ne yazarsanız o sayfadan verileri alır.:cool:

Her zaman sayfa isimleri 1nci dönem ,2nci dönem,3ncü dönem ve dördüncü dönem şeklinde yazın.
Çünkü sayfanın başındaki sayyı alıp veriyi alacağı sayfadadaki toplanacak aralığı o sayfa ismine öre yapıyor kodlar.Buda çok önemli
yani birinci dönemli syafalart için ilk karakteri mutlaka 1 olmalı.
2nci dönemli syafların adalarının ilk karakteri mutlaka 2 o lmalı ....... n bu şekilde devam etmeli
verilerin alındığı sayfalardaki ilk satırlarda hep ayni yerden başlamalı.Değiştirmeyin ilk satırn başladığı yeri.:cool:
Hiç bir yerde program kullanıcıya uymaz.Kullanıcı programa uyar.Onu öğrenir o şekilde çalışır.
Şimdi siznde programınız bu şekilde ona gör edavranın:cool:

hocam;
yapmaya çalıştığım programda bir adet userform (kayıt_formu ) bulunmaktadır. bu form üzerinde araç tanımlama butonu buna bağlı araç tanımlama formu bulunmaktadır. bu formda plaka nosunu bölümüne plaka yazıp ekle dediğimde paramtreler1 sayfasına sayfanın ismini yazıp sayfayı eklemektedir.

yapmak istediğim yukarıda vemiş olduğunuz kodlarla aaktar deiğimde mevcut olanan araç kartlarından ocak şubat ve mart aylarını toplayarak 1.üc aylık sayfaya aktarılmasını sağlamak.

ancak sayfayı ekle dediğimde enson eklemiş olduğum sayfayı 1.üç aylık sayfasına aktarıyor ancak ; en son satırı silip yerine kaydediyor. örneğin vermiş olduğum örnekte 7 sayfayı eklediğimde 1. üç aylık sayfasında sadece 6 sayfayı aktarıyor.

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

hocam;
yapmaya çalıştığım programda bir adet userform (kayıt_formu ) bulunmaktadır. bu form üzerinde araç tanımlama butonu buna bağlı araç tanımlama formu bulunmaktadır. bu formda plaka nosunu bölümüne plaka yazıp ekle dediğimde paramtreler1 sayfasına sayfanın ismini yazıp sayfayı eklemektedir.

yapmak istediğim yukarıda vemiş olduğunuz kodlarla aaktar deiğimde mevcut olanan araç kartlarından ocak şubat ve mart aylarını toplayarak 1.üc aylık sayfaya aktarılmasını sağlamak.

ancak sayfayı ekle dediğimde enson eklemiş olduğum sayfayı 1.üç aylık sayfasına aktarıyor ancak ; en son satırı silip yerine kaydediyor. örneğin vermiş olduğum örnekte 7 sayfayı eklediğimde 1. üç aylık sayfasında sadece 6 sayfayı aktarıyor.

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Yani bulunan altı sayfaya 1 sayfa daha eklediğimde 7nci sayfadaki verielri toplamya dahil etmiyormu diyorsunuz.
Peki bu son eklediğiniz sayfayı parametreler1 sayfasına a sütununada ekliyormusunuz? Bunu konntrol ettinzimi.
Toplamsı lazım çünkü.
Ben parametreler sayfasında A sütununda son hücreye kadar döngü kurdum ve o rada yazılı olan sayfalardan veri akdım.Programın bel kemiğiböyle.:cool:

Şimdi silme olayında bir eksiklik gördüm.Onuda kodlara ekledim.
Şimdi dosyayı ayni yere tekrar ekledim.Tekrar indirip deneyiniz.:cool:

hocam cok sağol teşekkürler silm eişlemi derken sayfa silme işlemindenmi bahsediyorsun tam anlayamadım

hocam cok sağol teşekkürler silm eişlemi derken sayfa silme işlemindenmi bahsediyorsun tam anlayamadım
Oldumu?
silme derkaen çalıştığınız sayfada veri girililen aralığı veri girmeden önce silmekten bahsediyordum.:cool:

sağol hocam ellerine sağlık ,

hocam afınıza sığınarak birşey daha rica edebilirmiyim . açıklama bölümüne yazdıklarımda acaba üç aylıklara atabilirmiyiz.

sağol hocam ellerine sağlık ,

hocam afınıza sığınarak birşey daha rica edebilirmiyim . açıklama bölümüne yazdıklarımda acaba üç aylıklara atabilirmiyiz.
Onuda size bıraktım.:D
Uğraşın bakalı biraz :Yapamazsanız yaparım.:cool:

hocam sabahtan beri kafa patlatım bir türlü işin içinden cıkamadım :) bir el atsanız sevinirim....

Geri