• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadaki hücreleri görevine göre kopyalaması

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba Uzun zamandır araştırdığım ve çözümünü bulamadığım bir sorunum var ben bu çalışmamda görevi yazan kısmında hangisinde görevli ise tüm sütün ve satırları, altta sayfalar bulunan kısımlara kopyalaması. Proje müdürü ise GENEL KASA HAREKATI proje müdürü yazdığım an diğer sayfalardaki proje müdürleri sayfasına da kopyalaması için ne yapmam gerekiyor . Nasıl yapabilirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder. İyi günler iyi çalışmalar dilerim

genel kasa harekatında bilgileri girdim en sağda görevi yazan kısımda proje müdürünü seçtim ben seçtiğimde genel kasa harekatındaki girdiğim bilgileri proje müdürü sayfasına kopyala yapabilirmi. ve başka veri girdiğimde tekrar o veriyi proje müdürü sayfasında bir alt satıra ekleyebilirmi?

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorunuzu, cevabımın altındaki açıklamaları okuyarak,
bir örnek belge ile desteklerseniz daha hızlı sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum.
Kolay gelsin.
.

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı lütfen yardım edin bayadır uğraşıyorum çözemedim bir türlü :(

Merhaba.

Belgenize dün bakmıştım ve malesef isteğinizi tam olarak anlamamıştım.
Başka üyeler de tam anlayamamış olmalı ki halen cevap gelmemiş.

İstediğiniz şey GENEL KASA HAREKATI sayfasında M sütunundaki açılır listeden yapılan seçime göre,
seçimin yapıldığı satırdaki bilgilerin, adı seçilen sayfaya aktarılması sanırım.

Ancak biraz daha detay bilgi gerekir diye düşünüyorum örneğin;
-- Boş bir satırda M sütununda seçim yapılırsa ne olacak?
-- Satır dolu diyelim seçimin yapıldığı satırdaki bilgiler ilgili sayfadaki ilk boş satıra mı aktarılacak?
-- Diyelim seçildi ve ilgili sayfaya aktarıldı, peki aynı satırda M sütunundaki seçimi tekrar değiştirirseniz
önceki seçime göre daha önce aktarılan bilgiler ne olacak?
-- M sütunundaki seçimi silerseniz, önceden aktarılan bilgi ne olacak?
gibi hususları net olarak ifade etmelisiniz bence.
.

İstediğiniz şey GENEL KASA HAREKATI sayfasında M sütunundaki açılır listeden yapılan seçime göre,seçimin yapıldığı satırdaki bilgilerin, adı seçilen sayfaya aktarılması sanırım.
1) Seçimin yapıldığı satırdaki bilgilerin adı seçilen sayfaya aktarılması doğrudur.

Ancak biraz daha detay bilgi gerekir diye düşünüyorum örneğin;
-- Boş bir satırda M sütununda seçim yapılırsa ne olacak?
2)aynı şekilde satırı kopyalayacak
-- Satır dolu diyelim seçimin yapıldığı satırdaki bilgiler ilgili sayfadaki ilk boş satıra mı aktarılacak?
3) evet ilk boş satıra kopyalayacak. sonraki seçimleride onun alt satırına kopyalacak
-- Diyelim seçildi ve ilgili sayfaya aktarıldı, peki aynı satırda M sütunundaki seçimi tekrar değiştirirseniz
4) üzerine yazma yapabilirmi
önceki seçime göre daha önce aktarılan bilgiler ne olacak?
5)daha önceki bilgileri silip üzerine yazacak
-- M sütunundaki seçimi silerseniz, önceden aktarılan bilgi ne olacak?
gibi hususları net olarak ifade etmelisiniz bence.
6) önceden aktarılan bilgiyi silebilirmi

Ömer bey çok teşekkür ederim ellerinize sağlık çok güzel olmuş ama bir hata mevcut genel kasa harekatı bölümünde 2 ci bilgiler girildiğinde diğer sayfalara eklemeler yapmıyor. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Birde SIRA NO ve NAKİT KASA alanlarını kopyalamaması mümkünmü. PROJE MÜDÜRÜ sayfasında sonradan SIRA NO ve NAKİT KASA kısımlarında değişiklik yapacağım ikisini diğer sayfalara kopyalamazsa benim için mükemmel olur emekleriniz ve yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim ellerinize sağlık tekrardan

Son düzenleme:
Veri doğrulama listesini genişletip, aynı adlı sayfa açarsanız ve yeni sayfanın yapısı diğerlerinin aynısı olursa kodlar aynı şekilde işlem yapacaktır.
"İkinci bilgiler girildiğinde" derken kast ettiğiniz nedir anlayamadım.
Sorunlu haliyle belgeyi kaydedip (hataya ilişkin olarak bir metin kutusuna net açıklama da yazınız) foruma eklerseniz bakabilirim.

Ben satır tamamen boş iken işlem yapılmasını engelledim sadece
(satırda veri yokkan, veri doğrulamayı kullanılır olmaktan çıkarttım ve boş hücre sayısı 10 ise işlem yapılmaz hale getirdim).
.

Ömer bey ilk satırdaki liste çalışıyor. Diğer satırlardaki listelerde görevi ne ise seçtiğimde işlem yapmamaktadır. Ben biraz uğraştım ama yapamadım sayfa eklemeyide çözdüm tekrar teşekkür ederimm ellerinize sağlık. Ömer bey son bir ricam olacaktı sizden kopyalama yaparken SIRA NO ve NAKİT KASA bölümlerini kopyalama yapılmamasını sağlayabilirmiyiz. Ben sonradan proje müdürü ve diğer sayfalarda nakit kasada değişiklik yapmak için

http://s5.dosya.tc/server/a9qeez/KASA_GENEL_H.2016.BRN.rar.html

K sütunu dışında, mutlaka dolu olan sütun hangisidir bilemedim ve sıra numarası olmadan işlem yapılmaz diye düşünerek, kod'un A sütunundaki son dolu satıra kadarki satırlarda K sütununda değişiklik olduğunda çalışmasını sağlamıştım.
A sütununa sıra numaralarını yazarak deneyin isterseniz.

Ömer bey sadece ilk K sütünü çalışıyor (K3) diğer sütünlar çalışmıyor (K4,K5) seçimimi yapsam dahi kopyalama yapmıyor.

Sütünları kopyalama yaptığınızda diğer sayfalara kopyalama yaparken sıra no ve nakit kasıyı kopyalamasını istemiyorum kendim belirlemek istiyorum.

Ömer bey ben çok yanlış anlamışım sıra numarası girince kopyalama yapıyor kusura bakmayın lütfen uğraştırdım sizi :( Emeğinize teşekkür ederim ellerinize sağlık

Alt taraftan GENEL KASA HAREKATI sayfa adına fareyle sağ tıklayın ve açılan VBA ekranıın sağ tarafındaki kodların tümünü silip aşağıdakini yapıştırın.
G sütunu aktarılmaz, her sayfada kendi içerisinde 1'den başlayarak sıra numarası verilir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][SIZE="2"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("K3:K" & [B][COLOR="Red"][A65536].End(3).Row)[/COLOR][/B]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error GoTo 10
If Cells(Target.Row, 13) = "" Then 'İLK KAYIT
    brn = Sheets(Target.Value).[A65536].End(3).Row + 1
        Cells(Target.Row, 12) = Target.Row: Cells(Target.Row, 13) = Target.Value
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 1) = brn - 2
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 2) = Cells(Target.Row, 2)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 3) = Cells(Target.Row, 3)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 4) = Cells(Target.Row, 4)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 5) = Cells(Target.Row, 5)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 6) = Cells(Target.Row, 6)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 8) = Cells(Target.Row, 8)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 9) = Cells(Target.Row, 9)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 10) = Cells(Target.Row, 10)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 11) = Cells(Target.Row, 11)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 12) = Cells(Target.Row, 12)
        MsgBox "BU SATIRDAKİ BİLGİLER, " & Target.Value & " SAYFASINA AKTARILDI."
    Exit Sub
End If

If Cells(Target.Row, 13) <> "" And Target <> "" And Target <> Cells(Target.Row, 13) Then 'DEĞİŞİKLİK
    'ESKİYİ SİL
    eskibrn = Cells(Target.Row, 13).Value
    yenibrn = Target.Value
    silinecekbrn = WorksheetFunction.Match(Cells(Target.Row, 12), Sheets(Cells(Target.Row, 13).Value).Range("L:L"), 0)
    Sheets(Cells(Target.Row, 13).Value).Rows(silinecekbrn & ":" & silinecekbrn).Delete Shift:=xlUp
    'YENİYİ KAYDET
    brn = Sheets(Target.Value).[A65536].End(3).Row + 1
        Cells(Target.Row, 12) = Target.Row: Cells(Target.Row, 13) = Target.Value
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 1) = brn - 2
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 2) = Cells(Target.Row, 2)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 3) = Cells(Target.Row, 3)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 4) = Cells(Target.Row, 4)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 5) = Cells(Target.Row, 5)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 6) = Cells(Target.Row, 6)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 8) = Cells(Target.Row, 8)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 9) = Cells(Target.Row, 9)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 10) = Cells(Target.Row, 10)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 11) = Cells(Target.Row, 11)
        Sheets(Target.Value).Cells(brn, 12) = Cells(Target.Row, 12)
        MsgBox eskibrn & " SAYFASINDAKİ KAYIT SİLİNDİ VE BU SATIRDAKİ BİLGİLER, " & Target.Value & " SAYFASINA AKTARILDI."
    Exit Sub
End If

If Cells(Target.Row, 13) <> "" And Target = "" Then 'KAYIT SİLME
    eskibrn = Cells(Target.Row, 13).Value
    silinecekbrn = WorksheetFunction.Match(Cells(Target.Row, 12), Sheets(Cells(Target.Row, 13).Value).Range("L:L"), 0)
    Sheets(Cells(Target.Row, 13).Value).Rows(silinecekbrn & ":" & silinecekbrn).Delete Shift:=xlUp
    Cells(Target.Row, 12) = "": Cells(Target.Row, 13) = ""
        MsgBox eskibrn & " SAYFASINDAKİ KAYIT SİLİNDİ."
    Exit Sub
End If
10
End Sub[/SIZE][/FONT]

Son düzenleme:
Estağfurullah, istediğinizin TAM OLARAK gerçekleşmesine sevindim.
İyi günler dilerim.

Geri