• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfadaki bir hürceye yazdırma sayfa no. atama?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emraha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ALTERNATİF.

Sub auto_open()
[a1] = [a1] + 1
End Sub

İgili Çalışma Kitabını her kapatıp açtığınızda ilgili hücrede bir rakam artar.

eski&yeni

Levent bey size yaptığım çalışmanın eski ve yeni halini gönderiyorum. Belgenin içindeki değer hatalarının neden kaynaklandığını bir türlü bulamadım. sanırım mantıksak bir çakışma oldu fonksiyon makrosuyla sizin yaptığınız makro arasında. Tabi yeterli bir bilgim olmadığı için bir çözüm getiremiyorum. alt sekmeler değiştikçe 2 ve 3 rakamlarından değer hatası alıyorum. yardımınızı can simiid gibi bekliyorum:)
NOT: eski.xls belgesi çalışır halde olan.
yeni.xls belgesi güncellediğimiz ancak sorun yaşanan.

üstte yolladığım dosya ile ilgili makrolardan bana yardım edebilecek olan var mı?

Selamlar
Excel de biraz yeniyim.
Levent Bey bahsettiğiniz kodu nereye ekleyeceğiz acaba.
Bende aynı şekilde sayfa numarası eklemeye çalışıyorum

Saygılar

Aşağıdaki kodu deneyin.

[vb:1:8f03beda35]Sub yazdir()
say = ActiveSheet.HPageBreaks.Count + 1
For a = 1 To say
[j2] = "Sayfa No: " & a
ActiveSheet.PrintOut From:=a, to:=a
Next
End Sub
[/vb:1:8f03beda35]

Merhaba,

J2 hücresinin, örneğin 5 sayfalık bir belge için, 1/5, 2/5, 3/5, 4/5, 5/5 şeklinde görünmesini istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Kod:
[J2] = "'" & a & "/" & say
şeklinde deneyin.

For a = 1 To say
Next
End Sub

kod çalışıyormu

Arkadaşlar merhaba.
Ekteki tabloda her sayfada yinelenen kısımdaki hücreye (k5) sayfa sayısı ve sayfa toplamı verecek formül yada Vba fonsiyonları var mı? Yukarıdaki formülleri kullandım. Ancak ilk yazdırma da 1-2-3 sayfaya kadar yazdırıyor sonraki yazdırma da hücredeki değer bütün sayfalarda sabit (3) kalıyor. Yardım eden olursa çok sevinirim.
Abdulvahap GÜNEŞ

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba.
Ekteki tabloda her sayfada yinelenen kısımdaki hücreye (k5) sayfa sayısı ve sayfa toplamı verecek formül yada Vba fonsiyonları var mı? Yukarıdaki formülleri kullandım. Ancak ilk yazdırma da 1-2-3 sayfaya kadar yazdırıyor sonraki yazdırma da hücredeki değer bütün sayfalarda sabit (3) kalıyor. Yardım eden olursa çok sevinirim.
Abdulvahap GÜNEŞ

İnşallah soru sahipleri ve cevapları karışmaz.

Aşağıdaki kodu sayfa üzerine ekleyeceğiniz bir butona atarsanız gönderdiğiniz dosyaya göre 5 sayfayı
K5 hücresinde Sayfa No: 1 / 5 şeklinde bir formatla yazdırarak print edebilirsiniz.
Beğenmezseniz formatı kendinize göre değiştirebilirsiniz. Biraz çabalayın yapabilirsiniz.

C#:
Sub yazdir()
For a = 1 To say
[K5] = "Sayfa No: " & a & "/" & say
ActiveSheet.PrintOut From:=a, To:=a
Next
End Sub

İnşallah soru sahipleri ve cevapları karışmaz.

Aşağıdaki kodu sayfa üzerine ekleyeceğiniz bir butona atarsanız gönderdiğiniz dosyaya göre 5 sayfayı
K5 hücresinde Sayfa No: 1 / 5 şeklinde bir formatla yazdırarak print edebilirsiniz.
Beğenmezseniz formatı kendinize göre değiştirebilirsiniz. Biraz çabalayın yapabilirsiniz.

C#:
Sub yazdir()
For a = 1 To say
[K5] = "Sayfa No: " & a & "/" & say
ActiveSheet.PrintOut From:=a, To:=a
Next
End Sub

Teşekkürler Ömer Faruk Bey. Yazarken bütün sayfalara Sayfa No: 1/5 olarak yazdırıyor. Her sayfada artması gerekirken maalesef sabit (Sayfa No: 1/5) kalıyor. Bunun için ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim.

Ben tekrar denedim, sizin dosyanızda bu kodlarla print alabiliyorum, k5 hücresi 1/5 den başlayarak değişiyor.

Aşağıdaki kodu deneyin.

For a = 1 To say
Next
End Sub

Levent bey;

Bu konuda bende aynı işlemi yapacağım. Yazılımınızı nereye yazmam gerekitiği konusunda dönüşünüzü rica ederim

Peki makroyu çalıştırırken tek tek kaydediyoruz ya pdf dosyalarını peki bunu bir sefer tek bir pdf dosyası içine tüm sayfaları toplu bir şekilde kaydetmemiz mümkün mü ?

Geri