• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfada yer alan veriyi başka sayfaya kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Merhaba Sayfa1 de yer alan bir veriyi (örneğin fatura) Sayfa2 de belirli bir hücreye kopyalama yapmak istiyorum. "fatura" yazısı Sayfa1 de herhangi bir hücrede olabilir. Teşekkür ederim.

Örnek dosya ekleyiniz, daha çabuk cevap bulabilirsiniz.

Merhaba Osman Bey,
Sn. hamitcan'ın dediği gibi örnek görsek daha sağlıklı olur.

Asıl istediğinizin bu olmadığını düşünüyorum ama mesajınızdan anladığıma göre bu kod size yetecektir... Yeni bir modül oluşturup içine yapıştırınız...

Buradaki a1 yerine sizin belirli dediğiniz hücreyi yazın...
Kod:
[SIZE="2"]sub emre()
sayfa2.range("a1").value = "fatura"
end sub[/SIZE]

Cevabınız işime yaradı teşekkür ederim. Ancak başka bir sorun ortaya çıktı. Bir program aracılığı ile bilgisayarların özelliklerini excele kaydediyorum. Excel dende başka bir programa aktaracağım ancak Sayfa1 deki veriler benim istediğim sırada değil. O verileri alıp Sayfa2 ye istediğim sırada kopyalamam lazım. Gönderdiğim dosya ekinde gördüğünüz gibi Sayfa1 D37 de yazan CPU Türü verisinin karşısındaki yazıyı Sayfa2 B41 e yazdırmam lazım. Ancak Sayfa1 deki veriler her bilgisayara göre değişiklik gösterdiği için (örneğin CPU türü verisi bazen D37 de bazen D35 de bazen D39 da yer alabilir. Bu arada D sütünundaki hücrelerde yazan yazılar sabittir. Hep aynı yazılar çıkar.Sadece farklı satırlarda bulunabilir.) D sütünundaki yazılara göre arattırıp hemen sağ tarafındaki veriyi Sayfa2 ye istediğim alana yazdırmam gerekiyor. Biraz karışık oldu ama dosya ekinden çözersiniz umarım.

Ekli dosyalar

Eğer sayfa1 verileri kesin ve doğru ise kodla falan uğraşmadan direk sayfa2de mesela CPU yanındaki hücreye + işareti koyup sayfa 1 de zaten tek olan bilgiye tıkladığınızda köprüleyerek yazıyı çekebilirsiniz. Doğru gördümse zaten 3 - 4 veri bu şekilde çekilmeli...
Sayfa1de parçaların listesi olsaydı kodla da değil , veri doğrulama ya da düşeyara ile de bilgiler 2ci sayfadaki hücrelere (görünmeden) toplu taşınırdı ve siz parça ismini birkaç harf yazarken gelirdi veya listeden seçerdiniz.
Ya da anlam kaybedecek kadar eksilmiş gibi dosyanız. Şu an kodlayarak yapmanın ve tuşa bağlamanın 57 satır içinde 4 satır için gerekliliğine karar vermek gerek.

Normalde Sayfa1 250 satır kadar. Ben onun içinden 57 satırını Sayfa2 ye kopyalayacağım. Örnekte fazla uğraşmamak için az satır gösterdim.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod içindeki kırmızı renkli bölümü kendi kriterlerinize göre düzenlemeniz gerekiyor. Çünkü iki sayfadaki sabit dediğiniz bilgiler eşleşmiyor.

Eğer 250 satır veri alacaksanız bu da 250 adet if-end if sorgusu anlamına gelmektedir. Bunun yerine sayfalarınızdaki sabit dediğiniz başlıkları eşleştirme gibi bir şansınız varsa kod dahada kısalacaktır.

Kod:
Sub AKTAR()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, X As Integer
    Dim Veri As String, BUL As Range

Set S1 = Sheets("Sayfa1")
    Set S2 = Sheets("Sayfa2")

For X = 10 To S2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
[COLOR=red]        If S2.Cells(X, 1) = "10- DOMAIN ADI" Then
            Veri = "XXXX"
        ElseIf S2.Cells(X, 1) = "11- WORKGROUP ADI" Then
            Veri = "XXXX"
        ElseIf S2.Cells(X, 1) = "41- CPU" Then
            Veri = "CPU Türü  "
        End If
[/COLOR]        
        If Veri <> "" Then
            Set BUL = S1.Cells.Find(Veri, , , xlWhole)
            If Not BUL Is Nothing Then
                S2.Cells(X, 2) = BUL.Offset(0, 1)
            End If
            Veri = ""
        End If
    Next

Set BUL = Nothing
    Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Şöyle yapılabilirmi acaba. Sayfa2 de A sütünunda yer alan bilgiler sabit ne adı değişecek nede satır sütun numaraları. Sayfa1 in E sütünundan çekeceğim bilgileri Sayfa2 nin B sütünuna görüldüğü gibi sırayla yazdırmam gerekiyor. Yazılacak kodları size tarzanca anlatayım.

Örnek1
Sayfa1 in herhangi bir hücresinde "CPU Türü" yazısı gördüğünde bu hücrenin sağındaki bilgiyi kopyala Sayfa2 de B41 e yapıştır.

Örnek2
Sayfa1 in herhangi bir hücresinde "Kullanıcı Adı" yazısı gördüğünde bu hücrenin sağındaki bilgiyi kopyala Sayfa2 de B16 ya yapıştır.

Sizin yazdığınız kodda tam tersi olmuş gibi anladım. Kodlar konusunda bilgim yok hata yaptıysam af ola.

Geri