• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"Sayfada" Yapılan Son Değişikliğin Tarihini Kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DMR 7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 / Tr
Merhaba arkadaşlar,

Kullandığım excel dosyasında birkaç farklı sayfada farklı şeyler üzerinde çalışıyorum.

Bu sayfaların birine o sayfada herhangi bir değişiklik yaptı isem o günün tarihinin istediğim herhangi bir hücrede tutulmasını istiyorum. Excel sayfa sayfa kaydetme tarihi tutmuyor ne yazık ki, dokümanı bir bütün olarak kabul ediyor.

Forumda biraz araştırma yaptım. Genel olarak dokümanın kaydedilme tarihi ile ilgili konular mevcut. Ben diğer sayfalarda çalışıp kaydettiğimde, tarih tutulan sayfanın güncelleme tarihinin değişmemesini istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim?

Aşağıdaki kodları çalışma kitabınızın kod bölümünde Thisworkbook/BuÇalışmaKitabı bölümüne yapıştırırsanız, hangi sayfanın A2:E1000 aralığında değişiklik olduğunda o sayfanın A1 hücresine o anı kaydeder:

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2:E1000]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveSheet.[A1] = Now
End Sub

Ya da aşağıdaki kodları istediğiniz sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız o sayfada aynı şekilde değişiklik olduğunda A1'e anı kaydeder:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.[A1] = Now

End Sub

Bu durumda bu kodu işlemin gerçekleşmesini istediğiniz her sayfaya ayrı ayrı kopyalamalısınız.

Aşağıdaki kodları çalışma kitabınızın kod bölümünde Thisworkbook/BuÇalışmaKitabı bölümüne yapıştırırsanız, hangi sayfanın A2:E1000 aralığında değişiklik olduğunda o sayfanın A1 hücresine o anı kaydeder:

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
ActiveSheet.[A1] = Now
End Sub

Ya da aşağıdaki kodları istediğiniz sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız o sayfada aynı şekilde değişiklik olduğunda A1'e anı kaydeder:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.[A1] = Now

End Sub

Bu durumda bu kodu işlemin gerçekleşmesini istediğiniz her sayfaya ayrı ayrı kopyalamalısınız.

hocam yardımınız için teşekkür ederim. dediğiniz işlemi yapıyor kodlar ancak sürekli sorgulama mı yapıyor bilemedim. debug atıyor ve exceli kitliyor. yinede teşekkür ederim.

Geri