• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfada Satır Açma ve Satır Sime

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Cümleden hayırlı günler. Daha önce de aynı dosyayı iki defa göndermiştim. Bu üçüncü oluyor. Diğer ikisini sistemde kalabalık yapmasın diye kapattım. Bu konuyla ilgilenen bir Allah'ın kulu yok mu? LÜTFEN, ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN... Ekte gönderdiğim dosyadan daha iyi anlarsınız. Çünkü ne yapmak istediğimi, dosyanın çalışma sayfasının içinde anlatmaya çalıştım. Çalışma sayfasının bir yerinde oluşturduğum satırlardan, dolu olan satırlar kadarını soldaki tabloda satır açılmasını ve sağdaki satırlardan içini boşalttığım satırlar kadarının da silinmesini istiyorum. Bu konuda bana yardım edin. Lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

Ekli dosyalar

Soldaki hücreler tek satır sağdaki hücrelerin bazıları birleştirilmiş durumda.

Bundan dolayı sol kısma eklenecek satırlar bazen tek satır ve bazen çift satır eklenip birleştirilmesi gerekiyor ki görüntü bozulmasın.
Bu karmaşıklığı gidermek için birleştirilmiş hücreleri tek satıra dönüştürmeniz daha iyi olacaktır.

Anlatmak istediğimi daha iyi anlayabilmek için, yapmamızı satır ekleme ve silme işlemlerini manuel olarak yaparsanız daha iyi anlarsınız.

-Satır yükseklikleri aynı olmalı
-Satır eklenecek ve silinecek yerlerde, birleştirilmiş hücre olmamalı.

İhtiyaca göre satır ekleme ve satıl silme makrosu

Selamun Aleyküm. Hocam Allah razı olsun. Bana fikir verdiniz, ancak ben makro bilmiyorum. Size yeniden düzenlediğim dosyayı son haliyle gönderiyorum. Ona göre dosyayı düzenleyiverirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

Ekli dosyalar

İhtiyaca göre satır ekleme ve çıkarma (silme) Makrosu

Selamun Aleyküm. "Dalgalikur" Destek Ekibinden Allah razı olsun. Bana fikir verdiler, ancak ben makro bilmediğim için dosyayı yeniden düzenleyerek son haliyle gönderiyorum. Ona göre dosyayı düzenleyiverirseniz çok sevinirim. LÜTFEN, ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

Ekli dosyalar

Aleyküm esselam.

Anladığım kadarıyla eklenecek ve silinecek satır sayısı çok az.
Bunu otomatik yapmak bana gereksiz geliyor. manuel olarak var olan satırı kopyalayıp altındaki satırı seçip sağ tıklatıp "Kopyalanan Hücreleri Ekle" deseniz yeterli olmaz mı?

Hayırlı geceler. Hocam haklısınız, ancak ben ekle kopyala-ekle ve sil yapmak yerine bunu makroyla yapmak istiyorum. Satır sayısı aslında az değil, toplamda 12 satır. Bazen 12 satır birden işleme giriyor, bazen de tek satır oluyor. Bazen dairede ben olmadığım zaman bu dosyayı arkadaşlar kullanamıyor. Zaten ben de aslında onlar için değil, kendim makroları incelemek için istiyorum. Bana böyle bir makro düzenleyiverirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olunuz.

Sn.karagol,
Dosyanız eklidir. Deneyiniz.
"Sendika" sayfasının koduna bakarsanız, satırların Veri sayfasındaki yazılanlara göre açılıp kapandığını göreceksiniz.
Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Selamun Aleyküm. Hocam dosyayı makroyu gördüm. Ancak Veri sayfasında değişiklik yaptığımda (Veri sayfasındaki bir satırı boşalttığımda veya alttaki satıra doldurduğumda) makro hatası veriyor. Makroya baktım, ancak hatanın yerini bulamadım. Halbuki ben 1990-1991 yıllarında Halk Eğitimin açtığı bilgisayar kursunda normal Basic görmüştüm. Excel'in Visual Basic'i de sanki benim gördüğüm Basic (BASICA) gibi. Tabi ondan GW BASIC çıkmıştı, o da tıpkı BASICA gibiydi. Ancak Excel'in makrosunu çözemedim. Bakıverirseniz çok memnun olacağım. Bu arada sizin ekipten"Önemli Hatırlatma" başlığı ile bir mesaj geldi. Sorunumuzun çözümü için mutlaka örnek dosya gönderilmesi gerek, diyor. Onun için size dosyayı gönderiyorum. Bu arada adım Şaban KARAGÖL. Şimdiden tekrar teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

Ekli dosyalar

Sayın turist'in size gönderdiği dosyada hata veren "Next cel" ibaresini "Next hücre" olarak değiştirip kaydedin. Zaten hata ekranında "cel" kelimesi seçili durumdadır. onu yazdığım gibi değiştiriyorsunuz ve dosyanızı kaydediyorsunuz. Kolay gelsin.

Sayın antonio, hocam, çok teşekkür ederim. Makro düzeldi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hepiniz Allah'a emanet olun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri