- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler.
Forumda ve internette çok araştırdım ancak benim istediğim gibi bir şey bulamadım.
Ortak ağda kullandığımız bir kaç excel sayfası var, bazı arkadaşlar bu sayfayı açtığında bazen sayfayı açık unutuyor, diğer arkadaşlarda bu sayfaları açtığında salt okunur şeklinde açılıyor.
Benim istediğim açık olan sayfa üzerinde herhangi bir işlem yapılmadığında aktif sayfa otomatik olarak kaydedip kapanmasını istiyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Aşağıdaki kodları nettte buldum, ancak işime yaramadı.
Sayfa ilk açıldığında süre çalışmaya başlıyor sayfa üzerinde değişiklik yapsanda yapmasanda sayfa 20 saniye sonra kapanıyor.
Modül kısmındaki kod
BuÇalışmaKitabı kısmındaki kod
Forumda ve internette çok araştırdım ancak benim istediğim gibi bir şey bulamadım.
Ortak ağda kullandığımız bir kaç excel sayfası var, bazı arkadaşlar bu sayfayı açtığında bazen sayfayı açık unutuyor, diğer arkadaşlarda bu sayfaları açtığında salt okunur şeklinde açılıyor.
Benim istediğim açık olan sayfa üzerinde herhangi bir işlem yapılmadığında aktif sayfa otomatik olarak kaydedip kapanmasını istiyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Aşağıdaki kodları nettte buldum, ancak işime yaramadı.
Sayfa ilk açıldığında süre çalışmaya başlıyor sayfa üzerinde değişiklik yapsanda yapmasanda sayfa 20 saniye sonra kapanıyor.
Modül kısmındaki kod
Kod:
Public süre As Double
BuÇalışmaKitabı kısmındaki kod
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
süre = 20 ' saniye olarak süre
basla = Timer
Do While Timer < basla + süre
DoEvents
Loop
ThisWorkbook.Save