• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfada en son girilen veriyi tespit etme

Excel Vers. ve Dili
2010 almanca
Öncelikle tüm Forum yönetici ve üyelerine tesekkür ederim.
Gercekten cok düzeyli ve yararli bir forum benim icin, firsat buldukca konulari takip ederek yararlanmaya calisiyorum.

Benim de takildigim bir konu hakkinda sizlerden bilgi almak istiyordum. Sorum sudur;
Herhangi bir sayfada girmis oldugunuz en son veriyi, sayfa kapatilip acildiktan sonra belirgin bir sekilde hatta farkli bicimlendirilmis sekilde tekrar görebilmek ve kaldigimiz yerden cek etmek zorunda kalmadan devam edebilmenin mümkünü olup olmadigidir. simdiden vereceginiz yanitlar icin cok tesekkür ederim.

ThisWorkbook(BuÇalışmaKitabı) kod sayfasına yazıp deneyiniz;
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Cells.SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Select
End Sub

Öncelikle tüm Forum yönetici ve üyelerine tesekkür ederim.
Gercekten cok düzeyli ve yararli bir forum benim icin, firsat buldukca konulari takip ederek yararlanmaya calisiyorum.

Benim de takildigim bir konu hakkinda sizlerden bilgi almak istiyordum. Sorum sudur;
Herhangi bir sayfada girmis oldugunuz en son veriyi, sayfa kapatilip acildiktan sonra belirgin bir sekilde hatta farkli bicimlendirilmis sekilde tekrar görebilmek ve kaldigimiz yerden cek etmek zorunda kalmadan devam edebilmenin mümkünü olup olmadigidir. simdiden vereceginiz yanitlar icin cok tesekkür ederim.

En son hangi sayfada ve en son hangi hücreye giriş yaptıysanız;
Ekli örnek dosyada test edebilirsiniz.
Sayfalarda yapmış olduğunuz işlemlerden sonra kaydedip kapattıktan sonra,"BİLGİ" sayfasını kontrol ediniz.Bu sayfada son işleminizin adresini göreceksiniz.
"BİLGİ" sayfası "ThisWorkbook" (BuÇalışmaKitabı) kod sayfasında kodlarda geçmektedir.
Kendi uygulamanızda "BİLGİ" sayfası yerine başka bir isim kullanmak isterseniz; kodlarda değiştirdiğiniz yeni sayfa ismini kullanmaya dikkat ediniz.

Ekli dosyalar

Kusura bakmayin sayin turist,
su aralar bilgisayar ile bazi problemlerden dolayi iletinizi gec farkettim.
Yardiminiz ve alakaniz icin cok tesekkür ederim.

Sayin murat osma tabiki sizede cok tesekkür ediyorum.

Geri