• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfada Boş Verileri Yazdırmamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan htsumer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Sayfa1'de 50 sayfa çıktısında tablo var. Yani yazdır dediğimde 50 tane tablo bastıyor. Bu tablolara veriler diğer sayfalardan bağlantılı.
Veri eklerken bazen o tablo içindekilerden örneğin 26 tablo boş kalıyor ve o sayfadaki hücrelerde #DEĞER! işareti çıkıyor vede 50 tablodan 27 si boş olsa boşuna basılmış olduğundan yaprak israfı oluyor.

Bu kıstaslara göre Baskı ön izlemedeki 50 sayfalık verilerin içinde bazı sayfaların #DEĞER! olanları yazdırmamak için bir koda ihtiyaç var. Biliyorum örnek dosya istenecek ama bu mümkün değil. Bağlantı okadar çokki..

Merhaba
Tablolarınız; sayfada yukarıdan aşağıya ise,
ilgili formüllerin "E" sütununda olduğunu varsayarak aşağıdaki gibi olabilir.
Kod:
Application.ScreenUpdating = True
[E:E].SpecialCells(xlCellTypeFormulas, 20).EntireRow.Hidden = True
ActiveSheet.PrintOut
Cells.EntireRow.Hidden = False

Sayın Plint
Hata veren hücreleri görerek yazdırmıyor ama o sayfayı yazdırıyor.
Yani hatalı veri olan sayfa örneğin 3. sayfa olsun. Bu 3. sayfada E sütunundaki hata verileri yazdırmıyor fakat benim istediğim 3. sayfayı pas geçsin diğerlerini yazdırsın. Ve diğerleri içinde de hatalı olan sayfa varsa onuda pas geçsin.

Örnekl dosya ekledim.

Ali, Veli Selami adlı şahıslara ait 3 adet bordrodan VELİ'nin sayfasında veri yok. Yazdır derken 3 sayfa değilde VELİ ye ait veri olmayan sayfayı yazdırmasın. Yani 1 ve 3. sayfaların çıktısı alınsın. Bu örnek 3 kişilik 50 kişilik altlata var orjinalinde..

Ekli dosyalar

Sorumu şöyle yeniliyoruç Baskı önizlemde 50 sayfa var. Bunların içinden 1-9-25-33-40 gibi sayfaları yazdırmak istemiyorum.
A1 Hücresine gireceğim sayfa numaralarını yazdırmasın.. 50 sayfa var bazen bunlardın içinden 3 sayfa geçerli diğerleri yazdırmak gerekmiyor ama yazdır dediğimde 50 adet basıyor. sıralı olsa sorun yok 1-3 derim ama 1. sayfa 1 de,2.sayfa 25.sayfada gibi..
kısaca,
istemediğim sayfaları yazdırmamak istiyorum.. :)

Geri