• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa3 deki satış Tutarını sayfa2 ye getirtme hk.Yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
merhaba,
excelde Sayfa2 de A2 Satırında Şube adı var, Sayfa2 B2 Satırına Vba kodu ile Sayfa3 de ki G sütununda ki (G1 de yine şube adı var ve G2 den başlayıp örnek G110 kadar satırlarda ürünlerin satış Tutarları var) tutarları toplatıp getirtmek istiyorum, ürünler sabit değil, her zaman G110 olmuyor, satış raporuna göre bazen G500 de olabiliyor.

Sayfa2 deki A2 satırındaki Şube ismi ile Sayfa3 deki G1 satırındaki Şube ismi eşleştirerek sayfa3 deki G2 den başlayan ve G:G sütunundaki Toplam rakamı Makro ile nasıl getirtilebilir.

amaç ; sayfa3 deki G sütunundaki Tutarları Sayfa2 deki B sütununa getirmek.

Makro ile yapmak istememin sebebi Arka ofis programından (MİKRO Yazılım) rapor çekiliyor ve excel`e aktarım yapıldığında excel deki Sayfa3 Sayfasına aktarılıyor.

saygılarımla...

Yardımda ilk adım aslı olmasa da buna uygun bir dosyanın varlığı . Bu şekilde ezbere kod yazmak genelde tutmaz , bu yüzden www.dosya.tc gibi bir siteye örnek yükleyip link verirseniz , ikinci adma geçmeye hep beraber çalışabiliriz.

tekrar merhaba,
ilginiz için öncelikle teşekkür ederim ama Konuyu ilk açtığımda da belirttiğim gibi Sayfa3 deki satır sayıları aynı olmuyor,
Arka ofis programından (mikro yazılım) gün gün Rapor çekiliyor ve excele aktarım yapılıyor, Bugün 110 satır ise ürün sayısı ertesi gün 350 satır olabiliyor Toplam tutar satırı farklı satırlara denk geliyor.
sizin dediğiniz gibi olursa Manuel hesaplamalar yaptırmam gerekiyor ki bu da zaman kaybı oluyor.

o yüzden makro yöntemi uygun olur diye düşündüm.
teşekkürler.

Toplam tutar satırı farklı satırlara denk geliyor.
o yüzden makro yöntemi uygun olur diye düşündüm.
teşekkürler.

Toplam tutarın aşağıda olmadığını birinci satırda olduğunu düşünün , yani satır altındaki
toplam formülünü mesela =toplam(g2:g65536) olarak birinci satıra yerleştirirseniz uzayan
satır sayısının hiç bir önemi olmaz.

Yapılacak tek şey , aldığınız bilgiyi ait olduğu sayfaya 3cü satırdan itibaren yapıştırmanız.
Bunu standart sayıda kalıp bir sayfa sayısı için söylüyorum , gereken sayfada bilgi yapıştırırsınız , gerekmeyene dokunmazsınız işleme girmez .Sayfa azalır çoğalır derseniz bu hafta 4 gelecek hafta 120 gibi bir farktan söz ediyor olamazsınız sanırım ki , bunun da üst limitini söylemeniz gerek .

Yani kodla veya değil ama , bir maksimum olmalı

sizin bahsettiğiniz gibi yaparsam Tutar Mükerrer olacak çünkü gönderdiğim exceli incelediyseniz eğer Sayfa3 deki G sütununda G2 den başlayan ve G7 ye kadar ürünlerin Tutarları mevcut ve hemen bir satır boşluk sonra G9 da bir de bu rakamların Genel Toplamı var, bu durumda rapora Manuel müdahale etmem gerekiyor ki Manuel müdahele yapmamak için otomatiğe bağlamak istemiştim.
syg..

Geri