• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa2 den Sayfa1 e veri almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

Sayfa1 de belirtilen yere malzeme ismini girerek, Sayfa2 den değeri sayfa1 de U8 hücresine,, değeri nasıl alabilirim ? örnek dosya ektedir.

Ekli dosyayı görüntüle yedek1.xlsm

Yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler..

Makro ile aranan değeri hücrelere yazdırma

Benzer bir konunun size yardımcı olabileceğini düşünüyorum. İnceleyip yorumlarsanız sonuç alacaksınızdır. Makro ile aranan değeri hücrelere yazdırma veya tek bir hücre üzerinde yapacaksanız "Düşeyara"/"Vlookup" formülü ile yapabilirsiniz. EK'i inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam dosyaları , inceledim,, Teşekkürler.,, benim tablomun formatını değiştirip tek bir tablo yapmışsınız.. tablom çok daha uzun bir tablo.. formatımı değiştiremem.. bu formattan veri alınması söz konusu.. bul-getir macrosu biraz karışık geldi bana açıkçası..

Verileriniz yalnızca "MALZEMENİN CİNSİ" ve "YOĞUNLUK Kg/dm3" sütunlarından oluşuyorsa bir kereye mahsus böyle bir düzenleme yapmanız bence daha sağlıklı olacaktır. Makroya ihtiyaç duymanıza bence de gerek yok "Düşeyara" ile sonuç gelebilir.

Verileriniz yalnızca "MALZEMENİN CİNSİ" ve "YOĞUNLUK Kg/dm3" sütunlarından oluşuyorsa bir kereye mahsus böyle bir düzenleme yapmanız bence daha sağlıklı olacaktır. Makroya ihtiyaç duymanıza bence de gerek yok "Düşeyara" ile sonuç gelebilir.

Evet.. haklısınız hocam,, sanırım en doğrusu da bu. tablonun yedeğini alarak, başka bir tablo oluşturdum.. çok teşekkür ediyorum..

En doğrusu veri tabanı kurallarına uyarak yeni tablo oluşturmak. Ancak küçük işlerde ekteki dosyada olduğuğu gibi arızi çözümlerin de kullanılabileceğini düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Size yardımcı olacağını düşündüğüm bir Ek daha yaptım ve EK'te gönderdim. İsimleri yanlış yazma ihtimaline karşı listeden seçim daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Ne demek, kolay gelsin...

Geri