• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa2 den Sayfa1 e veri aktarımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2000 Türkçe
Ev:Excel xp Türkçe
İyi akşamlar,

bir çalışmama örnek olmak açısından böyle bir şeye ihtiyacım var

Umarım tam olarak derdimi anlatabilirim.

Sayfa2'deki verileri (son dolu satıra kadar, (örnek olması açısından 2 satır)) Sayfa1'e aktarmak istiyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örneğinizde bir çok olmayan kodlama var. Bu kısımda ise , aktarmanın belli bir sebebi belirtilmemiş.

Bu durumda makro kaydet özelliği ile yapılacak işi koda çevirip kullanmanız daha pratik olabilir.

Ekte bu şekilde elde edilerek tuşa bağlanmış kodlarla çalışan örneğiniz var. Sayfadaki Tuşa basarak deneyiniz.

Makronun çalışması için dosyanız farklı kaydedilerek makro çalıştırılabilir (.xlsm) hale getirildi

Ekli dosyalar

Cems ilginize teşekkürler,

Ancak bu dosya sadece örnek olması açısından gönderdim. Sayfa2 deki veriler sadece 2 satırdan ibaret değil belki 30 belki 50 satır olacak. Belki döngü ile sayfa2 deki veriler son boş satıra kadar yada tüm dolu satırlar şeklinde bir koşulla hepsinin aktarılmasını istemiştim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bu kısımda ise , aktarmanın belli bir sebebi belirtilmemiş.

Burada söylemek istediğim , döngü sabit bir çeviri yaparken neden sonuç ilişkisi olmaması. 2 satırda bu olmayınca 30-50 satırında (bana göre ) hiç olmaz. Ya da varsa bir ilişki ben kuramadım.

Makro konusunda bilgim olmadığı için fikir yürütemiyorum belki döngü ile tüm dolu hücreleri yada ilk boş satıra kadar verileri aktar gibi bir şey yapılabilir mi diye düşündüm.
Belki üstatlardan biri konuya el atarsa çözebiliriz.
Teşekkürler.

İyi akşamlar;
bu konuda yardımcı olacak arkadaş yok mu?

Cems ilginize teşekkürler,

Ancak bu dosya sadece örnek olması açısından gönderdim. Sayfa2 deki veriler sadece 2 satırdan ibaret değil belki 30 belki 50 satır olacak. Belki döngü ile sayfa2 deki veriler son boş satıra kadar yada tüm dolu satırlar şeklinde bir koşulla hepsinin aktarılmasını istemiştim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Merhabalar;

Konu ile alakalı yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

İyi akşamlar,

Sayfa2'deki verileri (son dolu satıra kadar, (örnek olması açısından 2 satır)) Sayfa1'e aktarmak istiyorum.

Teşekkürler.
Mrb,
İlk mesajımdaki soruma araştırmalarıma rağmen bir çözüm bulamadım.kodlardan anlamayınca iş böyle oluyor.Yardımcı olacak arkadaş var mı acaba?
Teşekkürler.

Teşekkürler ancak hiç bir benzerliği yok sorumdaki dosya ile

Güncellemek için.

İyi akşamlar,

Teşekkürler.

Mrb,
Bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Geri