• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa1 ve Sayfa2 sayfayı karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Arkadaşlar yardımcı olan çıkarsa sevinirim.

Excel dosyamda sayfa 1 ve sayfa 2 isminde iki adet sayfam var. Sayfa 1 .de Bir sütununda 1 den başlayıp aşağıya doğru sıralanıyor aynı şekilde sayfa 2 Bir sütununda 1 den başlayıp aşağıya doğru sıralanıyor.Ben iki menüsünde Bir sütununda aynı olan veriyi bulup var veya yok demesinin formül ile yaptım. Yapamadığım ise sayfa 1 de iki adet verim var sayfa 2 de aynı şekilde iki adet verim bazen Sayfa 1 'de bir sütununda bir tane aynı tane veri var sayfa 2 de aynı sayfa veride sayfa 2 veriyi ikisine de var demesi, isteyip de yapamaştı sayfa 1 de 1 adet olup ta sayfa 2 aynı veriden 2 adet olması durumunda sadece 1 tanesine aynı olan veri kişi var demesi diğer aynı olan verinin karşılığı olacak biri yok demesini yapamadım örneklenmiş ekliyorum.
Birde excel dosyasında sayfa1 ve sayfa2’de sut yazan başlıkta örneğin 903560 kaç adet olduğunu saydırma şansımız var mı ?
Burada benzer bir çok konuyu inceledim ama istediğimi bulamadım.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eklediğiniz dosyada iki satır veri var. Bu verilere göre hangi hücrede ne görmek istiyorsunuz?

Ben yazdıklarınızı bir kaç defa okumama rağmen bir anlam çıkaramadım. Sanırım diğer üyelerimizde aynı şekilde anlamadıkları için çözüm önerisinde bulunamadılar.

İlk olarak ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Yapmak istediğim excel dosyasında sayfa1 ve sayfa2 şeklinde çalışma sayfam var. Sayfa1 A sütunun ve Sayfa2 A sütunun veriler aynı ise kişi var , aynı veriler yok ise kişi yok formül ile yaptım. Sayfa 1 A sütunun ve Sayfa 2 A sütunun veriler aynı değil ise aynı olmayan verileri sayfa 3 aktarmasını yapamadım.
Son olarak sayfa 4 ise sayfa 1 ve sayfa 2 Bütçe kodu sütunu var o sütunda ise örneğin 900430 kaç adet ( Kişi var olanı ) olduğunu yapmasını istiyorum.
Yeni bir örnek dosya ekliyorum.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Bu program benim için çok önemli Allah rızası için biri yardımcı olsun .

Geri