• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa1 ve sayfa2 deki sütunları karşılaştırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sayın Malibekir,

Böyle bir karşılaştırma yapabilmek için her iki sayfadaki en az bir referansın aynı olması gerekir. Öncelikle sizin dosyada hesap numaraları aynı değil. O nedenle hesap numaraları referans alınamaz. hesap İsimlerine baktığımızda da (ki hemen ilki) onların da yanı olmadığını görüyoruz.

Birinci boşluk ve "-" işateri ile başlamış (ki bu sorun bul değiştir ile aşılır. Ancak devam eden isimlerde de farklılık var;
Birincide "SANAYİ" tam yazılımış ancak ikinci de "SAN" olarak yazılmış.
Birincide "PAZ" yazılımış, ikinci de "PAZARLAMA" tam yazılmış
Birincide "VE" bağlacı yok ikincide var
Birincide "A.Ş" kısaltma arasına nokta konmuş ikincide konmamış "AŞ"

Dolayısıyla bu iki ismi karşılaştırmak mümkün değil, öncelikle bu farklılıkların giderilmesi, yada hesap kodlarının eşit olması gerekir.

-AB BOYA SANAYİ PAZ TİC A.Ş
AB BOYA SAN PAZARLAMA VE TİC AŞ

Hocam İyi Akşamlar kusura bakmayın

Yeni siteye girebildim...

Hocam bu farklıkları gidermek yerine çözüm olarak firma hücresindeki ;

AB BOYA PAZ TİC A.Ş veya AB BOYA PAZ VE TİC A.Ş gibi farklılıklar var

çözüm olarak ilk baştan 5 yada 6 kelimesinde süzerek karşılaştırma yapabilirmiyiz peki hocam..

sayın hocam, geçen yaptığımız formül çok işime yaradı.ne kadar teşekkür etsem azdır.
benim bir problemim daha var.eminim bundan sonra kendim biraz biraz yaparım.

yine 3 sayfa var.sayfa 1 ile sayfa 2 karşılaştırılacak, sayfa 1 de farklı olanlar sayfa 3 e aktarılacak.yardımcı olabilirsen çok sevinirim..

karşılaştırma

Evet dosya mantık olarak hazırlandı. ekte. ancak hale verilerde hata var. ben her iki cari hesabın ilk 8 harfini aldım ancak yeterli olmadı. nitekim gördüğüm kadar başkent isimli cari hesaplarda hata verdi.hatta ilk sekiz harfini almak belkide bazı şirketleri listelemememize de neden olmuş olabilir.

Eğer isimler eşitlenirse sanırım sorun çözülür

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri