• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa1 ve sayfa2 deki sütunları karşılaştırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sayın Hocam
Benim dökümana uyguladığımda yanıt vermiyor diye uyarı veriyor.dediğim gibi 40000 e yakın veri var.döngüde hata veriyor.dediğiniz gibi küçük dökümanlarda hiç sorun yaşamıyor.ancak benim dökümanda hata veriyor.

ekledim

dosyayı da ekledim

Ancak sen bana dosya gönderirken makro içerikli kaydedip göndermediğinden senin makrolarını göremiyorum.

sütun sayısı 7 olduğunda For Z= 1 to 7 yapman gerek

Ekli dosyalar

:)

40000 satır sayısıyla ilgisi yok
siz 100 yazmaya devam edin, yani (If aranan <> Sayfa2.Cells(t, 1) Then GoTo 100) olarak yazın
koddaki son2 ve son formülleri satır sayısı otomatik hesaplıyor.
Ben 40000 sayfalık bir liste oluşturdum çalışıyor ama 40000 satırı taraması biraz uzun sürebilir.

Sabırla bekleyin

Hocam Aylardır yıllardır bir formülüzerinde duruyorum bulamadım yardımcı olursanız

Hocam mesleğim muhasebecilik bilirsiniz ayrı hesapları çeklemek kontrol etmek zorunda kalırız bazan iki tane elimde döküm (mizan) var ikisinde sütünlardaki kelimeler (firmalar) aynı bu iki mizan tek excell dosyasında ve ayrı ayrı iki sayfaya attım hocam sizden istediğim ikisini karşılaştırıp farkları bulması ve ikisinde olmayanları diğer sayfada belirtmesi ve bakiyerin doğru yalnış ve bakiye farklarını belirtebilirmiyiz yardımcı olursanız çok sevinirim...

Çalışma dosyamı ekte ekledim

tekrar düzenledim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod aşağıdaki gibi

Sub Düğme1_Tıklat()
f = 2
son2 = Sayfa2.Range("a65536").End(xlUp).Row
son = Sayfa1.Range("a65536").End(xlUp).Row
For i = 2 To son
aranan = Sayfa1.Cells(i, 1)
For t = 2 To son2
If aranan <> Sayfa2.Cells(t, 1) Then GoTo 100
For Z = 1 To 7
Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa1.Cells(i, Z)
Next Z
f = f + 1
100 Next t
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

sayın nunikmakarios hocam
bir ekte dosym vardı soru icab eden yardımcı olabilecekmisiniz.

sayın hocam

Hocam mesleğim muhasebecilik bilirsiniz ayrı hesapları çeklemek kontrol etmek zorunda kalırız bazan iki tane elimde döküm (mizan) var ikisinde sütünlardaki kelimeler (firmalar) aynı bu iki mizan tek excell dosyasında ve ayrı ayrı iki sayfaya attım hocam sizden istediğim ikisini karşılaştırıp farkları bulması ve ikisinde olmayanları diğer sayfada belirtmesi ve bakiyerin doğru yalnış ve bakiye farklarını belirtebilirmiyiz yardımcı olursanız çok sevinirim...

Çalışma dosyamı ekte ekledim

Bir önceki sayfada eklemiştim buyrun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri