• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa1 den Sayfa 2 ye istenilen şekilde bilgi çekme

Merhaba;

Bu datalar Excel'e direkt olarak mı aktarılmış, yoksa siz bir SQL veya Txt dosyasından mı kopyaladınız?

Şu an elimde büyük bir dosya olduğu için ben yapamadığım kısmı 2 sayfa oluşturup anlatmaya çalıştım. Açıklamaları sorunumu iyi anlayabilmeniz iin yazdım, herhangi bir yerden kopyalamadım direk excele girdim verileri, dönüşünüz için teşekkür ediyorum.

Merhaba;
O zaman tabloyu Excel'de rahat işlem yapılabilecek şekilde hazırlayın. Örneğin dataları aynı hücrede virgülle ayırmak yerine, yan yana hücrelere yazın .... gibi.
Bu haliyle dosyada çalışmak biraz anlamsız olacak.

.

Ben de o şekilde düşündüm rahat olacak çokça ama staj yaptığım yerde format bu şekilde belirlenmiş bunu değiştirme gibi bir şansım yok malesef bu konuda sıkıntı çekiyorum.

Yani; 1. sayfa kesinlikle değişemiyor mu ?

Evet 1. sayfa değişmiyor formatın dışına çıkmıyor, istenilen sayfa 2 te sütun olarak belirlenen şekilde verilerin alınması

Başta ben 10 ar sütuna ayırıp parçaal şeklinde yapmaya çalıştım verileri ama sonra 30 tane hücreden oluşan sütunu boşlukları silerek birleştiremedim, zaten bu işlemler için ekstra bi sayfa açıp işlemleri orda yapmamda bi sakınca yok, o şekilde yapmaya çalıştım ama yapamıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba;

Ekli dosyayı, makroları etkinleştirerek açtıktan sonra 1. sayfadaki butona tıklayın.

Umarım, işinize yarar.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çalıştırdım oldu, helal olsun. Çok teşekkür ediyorum kaç gündür bununla uğraşıyordum :)

Son düzenleme:
İşinize yaradığına sevindim, kolay gelsin.

.

Geri