• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa1 de girdiğim verleri sayfa2 deki yerine yazma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ev ve Ofis 2016
Merhaba makro üstadları. Ben ekte gönderdiğim dosyada sayfa1 de kuyu numarasını yazdığımda, sayfa2 den o kuyunun başlangıç endeksini getirecek. (bu durumu ben "düşeyara" formülü ile sayfa1 de gerçekleştirdim).Bende sayfa1 de bitiş endeksini manuel olarak gireceğim. Girdiğim bu değer sayfa2 de ilgili kuyunun bitiş endeksine otomatik olarak yazılacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba makro üstadları. Ben ekte gönderdiğim dosyada sayfa1 de kuyu numarasını yazdığımda, sayfa2 den o kuyunun başlangıç endeksini getirecek. (bu durumu ben "düşeyara" formülü ile sayfa1 de gerçekleştirdim).Bende sayfa1 de bitiş endeksini manuel olarak gireceğim. Girdiğim bu değer sayfa2 de ilgili kuyunun bitiş endeksine otomatik olarak yazılacak. Şimdiden teşekkür ederim.

ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

çok teşekkürler halit3. Tam istediğim gibi olmuş. Yalnız benim atladığım bir konu olmuş. Eğer mümkünse aynı dosyada onu da ekleyip tekrar gönderirseniz sevinirim. Sayfa1 de yer alan "ilk endeks", "son endeks" ten sonraki sütuna kuyu numarasını yazdığımızda "mayıs" sayfasındaki "ünitelerin çalışma saati - Bu Ay" sütünundaki değeride getirirse çok sevinirim. Tekrar sonsuz teşekkürler.

Bu Ay" sütünundaki değeri nereye getirecek

"son endeks" ile "kuyu no" arasına açılacak yeni sütuna.

bu kodu denermisiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
sat = Target.Row
sut = Target.Column
If sat = 3 Then
If sut = 4 Then
Worksheets("Sayfa1").Cells(3, 1).Value = ""
For i = 18 To 106
aranan1 = Worksheets("Sayfa1").Cells(3, 4).Value
If aranan1 = Worksheets("mayıs").Cells(i, 1).Value Then
Worksheets("Sayfa1").Cells(3, 1).Value = Worksheets("mayıs").Cells(i, 4).Value
Worksheets("Sayfa1").Cells(3, 3).Value = Worksheets("mayıs").Cells(i, 6).Value
i = 106
Exit Sub
End If
Next
End If
If sut = 2 Then
If Worksheets("Sayfa1").Cells(3, 2).Value <> "" Then
For i = 18 To 106
aranan1 = Worksheets("Sayfa1").Cells(3, 3).Value
If aranan1 = Worksheets("mayıs").Cells(i, 1).Value Then
Worksheets("mayıs").Cells(i, 5).Value = Worksheets("Sayfa1").Cells(3, 2).Value
i = 106
Exit Sub
End If
Next
End If
End If
End If
End Sub

Bu kod bu ay sütunundaki değeri getirdi. Fakat Manuel girdiğim "son endeks" değerini "mayıs" sayfasındaki yerine yazmadı.

örnek dosyan ile alınması gerekenleri bir renk yap ve veri gönderilmesi gerekenleri ayrı bir renk yap gönder böyle anlıyamıyorum 1. mesajdaki sorunu çözmüştüm. sonradan düzenlemelerin için yukarıda açıkladığım doğrultuda örnek dosyanı gönder bakalım.

Üstad ilk gönderdiğin mesajda sorunum çözüldü, teşekkürler. Ben ilk endeks ile son endeks arasındaki farkıda görmek istemiştim. Onu da sayfa1 de basit bir çıkarma ile gerçekleştirdim. Yani "mayıs" sayfasından veri alınmasına gerek kalmadı. Herşey için çok teşekkürler. Ellerinize sağlık.

iyi çalışmalar

Geri