• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa sonu sayfa başı

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba arkadaşlar diyelimki 100 sayfalık veriler var excelde ben hızlı bir şekilde son sayfaya ve ilk sayfaya nasıl gidebilirim kısa yolu varmıdır.

yani tek tuşla 100.sayfaya nasıl giderim ve tek tuşla 1.sayfaya nasıl gelirim.

Son düzenleme:
İlgili sayfaya çift tıklayarak yapabilirsiniz. Kodu Çalışma Kitabının kod bölümüne yapıştırınız.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Cancel = True
If ActiveSheet.Index = 1 Then
Sayfa100.Select
Else
Sayfa1.Select
End If
End Sub

sayfa adına sağtuş yapıp kod görüntüle dedim üstte yazdığınız kodu yapıştırdım şimdi birinci sayfa ile sonuncu sayfa arasındaki geçişleri nasıl sağlayabilirim

merhaba arkadaşlar diyelimki 100 sayfalık veriler var excelde ben hızlı bir şekilde son sayfaya ve ilk sayfaya nasıl gidebilirim kısa yolu varmıdır.

yani tek tuşla 100.sayfaya nasıl giderim ve tek tuşla 1.sayfaya nasıl gelirim.

Burada "diyelim ki "dediğinize göre farklı sayfalar da olabilir diye düşünerekten size bir yol önermek isterim.

Kod:
Sub git()

If ActiveSheet.Name = Sheets(Sheets.Count).Name Then
Sheets(1).Select
Else
Sheets(Sheets.Count).Select
End If

End Sub
Bu kodu bir module kopyalayın. Sonra sırasıyla Makrolar-Makroları görüntüle-git (makromuzun adı) -Seçenekler -Kısayol tuşu- "d" yazın Tamam deyip kapatın.

Sonrasın her ctrl +d ye bastığınızda son sayfadaysanız 1. sayfaya 1. sayfadaysanız son sayfaya gidecektir..

Burada "d" harfi istediğiniz bir harf olabilir tabi kullanılanlar hariç
a- x-c-v-z-f- gibi :)

Hücre çift tıklayarak geçişleri yapabilirsiniz.

pardon yanlış yazmışım bir excel sayfasında 1.satırdan 100. satıra kadar veri var yani tek tuşla 1.satıra tek tuşla 100.satıra nasıl gidebilirim.

CTRL+AŞAĞI OK > Bulunduğunuz hücredeki sütuna bağlı son boş hücrenin bir üstündeki satırı seçer.

CTRL+YUKARI OK > Bulunduğunuz hücredeki sütuna bağlı ilk boş hücrenin bir altındaki satırı seçer.

CTRL+HOME > A1 hücresini seçer.

CTRL+END > Sayfadaki veri girişi yapılmış son sütunun, tüm sayfada veri girişi yapılmış en büyük satırının hücresini seçer.

Geri