• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa sonu alttoplam almak ve toplamları devir olarak diğer sayfaya aktarmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Merhaba arkadaşlar
Makro ile alttoplam almak istiyorum.alınan alttoplamları devir olarak diğer sayfaya aktarmak ve diğer sayfadki toplamları tekrar almak ve bir önceki deviri ilave etmek istiyorum.mümkün mü bilmiyorum.yardımınızı bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.anlatamadığım bir şey var ise ekteki dosyada açıklamam vardır

Ekli dosyalar

Enteresan bir durum.2007 yılından bu yana buraya üyeyim ve de çok mutluyum üye olduğumdan ama bugune kadar hiç bir sorum cevapsız kalmamıştı.çok mu zor soru sordum acaba?Koray Bey,Korhan Bey,Evren Bey,Levent bey Ferhat Bey ve uzmanamele lütfen yardım.siz bana sayısı sayılamayacak kadar yardım ettiniz(eğer birinizi unuttuysam özür dilerim.herkesten allah razı olsun) .eğer sorum excelde yapılamayacak bir problem ise lütfen bilgi verin.iyi akşamlar.

cevap veren olmayacak herhalde.teşekür ederim.sorum herhalde çok zordu!!

15 kişi dosyanızı indirmiş ve kimseden bir cevap gelmemiş.Demekki ters olan bir şeyler var.
Dosyanızdaki verilerin yerleşimi (ve renklerle oluşu bilhassa) istediğinizi yapmaya müsait değil.Tabiki bence.Yapan arkadaşlar olursa onu bilemem.
Belkide vardır bir çözümü ama çok uğraşmak gerekir.Yani çözümü varsa çok uğraşılabilir.Bu işede kimse girmek istemez.Çünkü eziyet olur insana.Bence siz kaynak verilerinizi yerleştirme mantığını değiştirmelisiniz.Renkle değilde Başka bir şekilde düzenlemilsiniz.Belki öyle olursa yapan arkadaşlar çıkar.Onuda kesin bir şey söyleyemem.Belki diyorum.Ben o işe girmem mesela.
İşte böyle kimse bir cevap yazmayınca ben yazınca bu sefer kişiler bana kızıyor.Söz söylüyorlar.Halbuki ben onlara yol gösteriyorum.Ne yapması gerektiğini anlatıyorum.Ne yapalım sağlık mağlık olsun.Kolay gelsin. :cool:

Evren Bey beni renkler ile işim yok.benim yapmak istediğim 30 satırdan sonra toplam almak(sayfa toplamı)31 satıda genel toplam 32 satıra 31 satırı devretmek.ekteki dosyada sol taraftaki kayıtlar ile işim yok.sağ taraftaki gibi olmasını istiyorum.umarım anlatabilmişimdir

Boyle kac satır veriniz var?

bende 1157 satır var her sayfanın başında ilk sayfadaki 5 satırgöunecek ve altta imza bölumu boş kalaçak .boyle olunca her sayfada 25 satır yazdırma imkanım oluyor. almam gereken cıktı yaklaşık 50 sayfa oluyor.

1. 2. ve 3. sayfayı istediğiniz şekilde ayarlayın. daha sonra 2. sayfanın son satırıyla 3. sayfanın ilk satırını kopyalayıp, her 25 satırda bir sağ tıklayıp "kopyalanan hücreleri ekle" deyin. ben böyle yapıyorum.

her sayfanın ilk satırında önceki sayfanın deviri var son satırın altında da sayfa toplamı var.
bu işlem her sayfa da tekarar edıyor. ben kopyala yapıştırdan bıktım bunu yapacak bir makra vb birsey arıyorum

Arkadaşlar sayfadaki verileri aşağıdaki şekilde toplatabilirsiniz. Bu metodu kullanıyorum. Satır sütunların yerlerini doğru verirseniz, toplamda doğru sonucu alabilirsiniz.
Kod:
Sub Hesapla_Satir()

Dim SonSat As Long, Sat As Long, Stn As Long
SonSat = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row

For Sat = 4 To SonSat

For Stn = 3 To 14

Sut = Range(Cells(4, Stn), Cells(Sat, Stn))

Cells(SonSat + 2, Stn) = WorksheetFunction.Sum(Sut)

Next

Next

Cells(SonSat + 2, 2) = "TOPLAM"

End Sub

Çok Fazla Çalışma sayfası içindeki hücrelere VBA ile + değer ekleme

Bu konu ile ilgili sorum olacaktı. Yaklaşık 150 çalışma sayfalı bir excell worksheet i düşünelim, her satırda rakamlar olsun bunlar otel fiyatları,çocuk yaşları gibi, Normal düşünsek her bir çalışma sayfasını kopyala kopyaladığımız bu yeni çalışma sayfasının her hücresini +3 yapacağız ama her hücre için değil yaklaşık 150 tane otelin detaylı sezon fiyatları var her birisi çalışma sayfası bunlar alış kontrat fiyatları, bende üzeerine +3 € koyarak satışı oluşturacağım tek tek yapmaktansa VBA ile daha önce farklı kodlarda daha başka işlemler yapmıştım. Yardımcı olurasnız sevinirim. Çok Mersi

Geri