• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa seçilmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2010
Sayfa isimlerini aktif sayfanın A2 hücresindeki tarihe göre adlandırıp başka bir çalışma kitabına eklediğim (ÖRNEK DOSYA) bir veri tabanım var.

Örneğin tarih 11.03.2010 ise sayfa adım R1103 oluyor.

Sheets("R" & Mid(Range("A2"), 1, 2) - 1 & Mid(Range("A2"), 4, 2)).Select

formülü ile R1103 sayfasından R1003 sayfasına geçebiliyorum. Ancak R1003 sayfasından R0903 sayfasına geçemiyorum. Çünkü 10-1 yaptığımda veriyi 09 olarak değil 9 olarak kabul ediyor.

Bu makroyu tüm çalışma kitabı için uygulayacağım için doğrudan sayfa adını yazıp (örneğin sheets("0903").select ) formülüme devam edemiyorum.

Geçiş yapılmak istenen sayfalar arasında farklı sayfalarda olduğu için activesheet.previous formülünü de kullanamıyorum.

1.sorum: R1003 sayfasından R0903 sayfasına nasıl geçebilirim?

2.sorum: Aktif sayfadan 2 sayfa önceki sayfaya nasıl seçilir?

Ekli dosyalar

merhaba
bir örnek hazırladım f11 fonksiyonundan sayfa seçimi yapıp sayfaya gidebilirsiniz

Ekli dosyalar

cılgın86lı, ilgin için eyvallah.

Ama ben böyle istemiyorum. Örneğin R1003 sayfası ile ilgli işlem yaparken R0903 sayfasındaki verilere de ihtiyaç duyuyorum. Bu nedenle makro yazarken sayfalar arası geçişleri de yine makro içerisinde otomatik olarak gerçekleştirmem lazım.

o konuda hakkında bir bilgim mevcut edil ama uzman arkadaşllar umarım sorunuza uygun cevabı vereceklerdir.

Yardımcı olabilecek birileri yok mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri