• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa önizlemede sorun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ulutanas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
arkadaşlar ekli dosyada bir sorunum var yardımcı olabilirmisiniz lütfen.

sorunumu kısaca anlatayım 3 adet user form bulunmakta dosyayı açtığımız zaman direk ana sayfa formu geliyor. işlem sayfası tuşunu tıkladığımızda gelen form da adı soyadı seçeneğinde seçtiğimiz isimin bilgileri geliyor rapor ver tuşına bastığımız zaman da alttaki listbox da müşteri işlemlerinin gösteriyor bu bilgileri yazdırmak istediğim anda formu aşağı alıp excel dosyasını açması gerekiyor fakar ilk açılışta ana sayfa gelidiğinden onu aşağı alamıyorum ve sayfa ön izleme bölümüne gelemiyorum. kodları kontrol ettim ama öğrenmem gereken çok şey olduğununda farkına vardım :) yardımlarınızı rica ediyorum lütfen. teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Eğer sakıncası yoksa dosyanızı eklerseniz inceleme fırsatımız olur. Bu şekilde sorununuzun çözümü için yardımcı olabiliriz.

korhan bey macro içeren dosya diye kaydetmiştim onun için eklememiş sayenizde farkettim. uyumluluk modunda kayıt yapıp ekledim ama ondada başka sorun verdi ilk açılışta ana sayfa geliyor fakar bir tuşu tuklayınca hata veriyor ve kod sayfasına gidiyo bu da ayrı sorun oldu şimdi :) yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler ilginiz için.

Selamlar,
Ön izlemede bir sorun göünmüyor fakat hata verdiği için aşağıdaki kodu düzelttim.
KAYIT_DEFTERİ userfomda aşağıdaki değişikliği yapın, combobox daha kullanışlı olacak boş olan satırlar gelmeyecek.

Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = Date
Sheets("MÜŞTERİ_KAYIT").Select
Range("A4", Range("A65536").End(xlUp)).Name = "MyRange"
ComboBox1.RowSource = "MyRange"
End Sub

Private Sub CommandButton3_Click()
On Error Resume Next
...

Private Sub CommandButton4_Click()
KAYIT_DEFTERİ.Hide
Sheets("MÜŞTERİ_RAPORU").Select
Worksheets("MÜŞTERİ_RAPORU").PrintPreview
Worksheets("MÜŞTERİ_RAPORU").PageSetup.PrintArea = ""
KAYIT_DEFTERİ.Show ' ekleyince userform geri dönecek
End Sub

Kolay gelsin, çok başarılı gidiyorsunuz.

Yardımınız için teşekkür ederim eklediğiniz özelliklerle daha kullanışlı oldu fakat açılışta anasayfa geliyor ya ordan işlem sayfasını ordan müşteri ismini seçip rapor ver diyoruz herşey güzel fakat yazdır diyince sayfa ön izleme bölümüne gitmiyor yine, alt f4 tuluna basınca çıkabiliyorum sadece oda geri işlem sayfasına götürüyor yani yazdır tuşunun kodlarında bir sorun var ama çözemedim.

Arkadaslar ekdeki dosyamla ilgili yardımcı olabilirmisiniz lütfen. Tesekker ederim.

]Arkadaslar ekdeki dosyamla ilgili yardımcı olabilirmisiniz lütfen. Tesekker ederim.

Ekli dosyalar

Yazdır butonundaki kodu aşağıdaki ile değiştirerek denermisiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton4_Click()
KAYIT_DEFTERİ.Hide
ANA_SAYFA.Hide
Application.Visible = True
Worksheets("MÜŞTERİ_RAPORU").PageSetup.PrintArea = ""
Worksheets("MÜŞTERİ_RAPORU").PrintPreview
Application.Visible = False
KAYIT_DEFTERİ.Show
ANA_SAYFA.Show
End Sub

çok teşekkür ederim hocam tam istediğim gibi oldu :)

Geri